Přehled posledních diskuzních příspěvků
Hřbitovní promluvy
Svatava Páleníková 3.3. 17:11
Nadpis vypadal trochu strašidelně, ale nakonec jsem se zasmála. Vtipné.
Kouzlo časů minulých: zabíjačka
Karla Borovská 3.3. 16:40
Pane Kašíku, moc se mi líbí váš článek. Můj tatínek miloval zabíjačky, každou zimu se u nás scházela rodina, přátelé a sousedé, byla to vždy pořádná veselice u slivovice.
Mé město Bohumín a jeho rekordy
Jaroslava Handlová 3.3. 14:01
Vtipně přiblížený Bohumín. Být u tolika rekordů aktivní účastnicí a ještě to tak zábavně podat, to je výborný a slibný začátek týdne. Děkuji. Helenko, nezkusila bys vymyslet nějaký rekord na připravované Párty Magazínu i60? Po takové průpravě určitě nezklame ani Váš seniorklub.
Letní
Zuzana Pivcová 3.3. 09:01
Je to romantická pozvánka, nabízející zdánlivou idylu, avšak ten náznak pouhé prchavosti štěstí tu je, a to je dobře.
Úspěšné sběratelství vystřídá nové téma týdne: Moje město
Jana Šenbergerová 2.3. 21:47
Všem vítězům blahopřeji!
Hrníčky na plotě
Hana Šimková 2.3. 15:00
Růženko, ten hrníček vedle toho love bych ti také čmajzla. Škoda, že bydlíš tak daleko.
Sběratelská vášeň s konfliktem na hranicích
Zuzana Pivcová 2.3. 09:01
Moc hezké a vtipné vyprávění. S dovozem z ciziny je to opravdu někdy hodně komplikované. A to nemyslím někdejší "Železnou oponu". Když jsem byla v roce 1992 na procesu s obviněným z válečného zločinu v Adelaide v jižní Austrálii, rostlo v okolí města množství planých keřů a houští, ale když jsem si chtěla utrhnout malou větvičku, abych ukázala doma, jaká nádhera tam kvetla, řekl mi náš průvodce historik, že za to zaplatím celníkům 100 dolarů, jestli to objeví. Tak jsem si nakonec nevzala ani lupen.
Koukejte kolem sebe. I pro odrazy, co stojí za to
Zuzana Pivcová 2.3. 08:53
To je moc hezký nápad, už jsem dala do Fota dne jeden snímek, do nějž jsem se nechtěně "vetřela" sama.
První dáma české architektury s Řádem britského impéria
Zuzana Pivcová 2.3. 08:34
Některé věci paní Jiřičné se mi líbí mnohem víc než od pana Kaplického.
Moje sbírka váz
Zuzana Pivcová 2.3. 08:29
Když jsem učila před lety každoročně mnoho kurzů na jazykové škole, dostávala jsem na konci školního roku tolik kytek, až se mi doslova stávaly přítěží. I z toho důvodu, že jsem je neměla na bytovně vůbec kam dát. Vázičky a vázy, které máš a umíš také bezvadně popsat, jsou krásné. Nám zůstaly některé starožitné v jižních Čechách. Ty jsou mezi dnešními výrobky jak z jiného světa. Vázy mám ráda, ale řezané květiny moc ne. Vidím je raději růst.
Olinčina sbírka koček
Olga Štolbová 1.3. 22:32
I když se mi všechny ty kočičky moc líbí, skoro bych řekla, že se to někdy až přežene. A mít to všechno jen v krabicích ?
Sběratelka
Zuzana Pivcová 1.3. 20:41
My máme v jižních Čechách také na chalupě mimo jiné schované svaté obrázky. Dostávaly jsme je na hodinách náboženství a také v kostele o mších, hlavně o "májových". Ano, jsou mezi nimi minireprodukce děl italských mistrů. Po listopadu se tyhle věci, právě tak jako staré rodinné fotografie, hlavně celá alba, hodně prodávaly, ale my bychom je nedaly.
Kouzlo časů minulých: Lapač
Svatava Páleníková 1.3. 19:31
Před chvílí jsem vám pochválila cestopis a toto je další literární perla. Moc dobře se to čte.
Podej mi sklenku
Jiří Libánský 1.3. 13:43
Moc hezká báseň. Zase neotřelá spojení slov. To je něco pro fantazii. A také k recitování je velmi vhodná.
Expedice oksroN: Kroužení kolem kruhů
Alena Vávrová 1.3. 10:34
Škoda, že jste musel jít plet ty jahody ;-), čte se to samo a těším se na pokračování.
Karel Kryl zůstal věrný kytaře, písničkám, ale i slušným lidem
Zuzana Pivcová 1.3. 07:11
Bravo, pane Horáčku!!
My. když jsme s kolegyní Markétou jezdily s dětmi z jazykové školy koncem 70. let do NDR, tak ona hrála moc dobře na kytaru a bez ostychu i některé Krylovy písničky, Vím, že se jim hrozně líbila Nevidomá dívka, tak se ji s ní naučily. A Markéta jim klidně řekla (kdyby snad měl někdo z rodičů doma strach nebo výhrady), že Kryl sice odešel do Německa, ale jeho písně se ničím neprovinily, jsou krásné a není důvod je nehrát!
Šly tři panenky
Růžena Antlová 28.2. 19:29
Kdepak Zuzko panenka která je vzpomímkou na maminku se ani nesmí darovat tam kde je je jí dobře .Vzpomínám jak jsme jako dítě chodívala do Moděvy kde nejenom pro mě ,ale i jiná děvčata schovávaly švadleny odstřižky látek . I zbytek látky byl tehdy velký dárek a já šila a šila šatičky pro panenku .Dnešní mladí neuměj přišít ani knoflík.Takového malého plaváčka holčičku jsem taky měla používala jsem ji jako ozdobu na dort.Postavila jsem ji na hotový dort a z krému udělala šaty i vlasy ,žel jsem takhle někomu dort pekla a panenka se mi už nevrátila .Kaučikové panenky mám také jen trochu větší .Děkuji za tvůj článeček.
Muž, který umístil v Praze největší „sovětskou raketu“
Zuzana Pivcová 28.2. 13:43
Já proti moderním budovám a dalším stavbám vesměs nic nemám, pokud jsou umístěny ve vhodném prostoru. Velice se mi líbí hotel s vysílačem na Ještědu a celkem i původní východoberlínská televizní věž. Pražská věž mi ke křehkému, jednolitému panoramatu Žižkova připadá poněkud robustní, i když je nápaditá.
Sběratelská vášeň zvláštní
Zuzana Pivcová 28.2. 12:21
To je pěkné, ani v tom necítím ironii, že sbírat se dá leccos. Ono ani všechno nelze nazvat sběratelstvím. Člověk si často schovává něco, co ho oslovilo, co se mu líbilo, a protože ho třeba vzhledem k povaze oslovuje neustále druhově stejné, vznikne z toho, obecně nazváno, sbírka.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.