Přehled posledních diskuzních příspěvků

Odznaky, známky a gramofonové desky

Renata Zadražilová 28.2. 09:12
Paní Růženko, vaše aktivity jsou opravdu neuvěřitelné. Co vy všechno děláte, to se jen tak nevidí. Smekám.

Jaro ve znamení módy také ve velikostech XXL

Zuzana Pivcová 28.2. 08:40
Já v Tchibu nakupuji, jednak tam chodím na dobrou vídeňskou kávu a občas koupím i něco ze spotřebního zboží, mám od nich i zimní "sněhule", spodní prádlo, kalhoty, legíny, poličku na kosmetiku. Mají i docela dobré nápadité průmyslové výrobky. Co se týče oblečení, tak normální dámské velikosti. Každý týden je nová tematická nabídka.

Byl „otec“ vodíkové bomby arogantní cynik bez svědomí?

Miroslav Štorch 28.2. 08:17
Četl jsem nádhernou knihu vzpomínek nositele Nobelovy ceny za fyziku Richarda Feynmana : " To nemyslíte vážně pane profesore." Protože byl také v týmu, který vyrobil první jadernou zbraň, tak se zmínil i o Edwardu Tellerovi, kterému to velmi rychle myslelo. Dovedl odhadnout jaký vtípek mu Richard Feynman připravil a s předstihem ho prokouknul. Kouzelné čtení se spoustou humoru. Jako knihu pro zábavu i poučení doporučuji.

Moje sbírka hrníčků

Jana Šenbergerová 27.2. 21:36
Krásná sbírka, hezky instalovaná, pěkně představená. Mám doma spoustu hrníčků, ale každý pes jiná ves, jak šel čas a sady řídly používáním.

Největší nevěrníci? Francouzi a Italové!

Jiří Libánský 27.2. 17:15
Když už se zde probírá nevěra, a statistiky, chtěl bych napsat, že jsem nikde nenašel nějakou přesnější definici nevěry. Že se někdo s někým vyspí, to neobstojí. Spánek nevěra není. Ani když jsou oba bez oděvu, nemusí dojít k žádné aktivitě a tedy jako nevěru to nelze do statistiky zahrnout. Když budeme hodnotit aktivitu, budeme muset brát zřetel pouze na aktivity erotické. Erotické aktivity ale začínají vzetím za ruku, položením dlaně na koleno a nebo polibek a obejmutí. A to přece není nevěra, ač i to může někdo odsuzovat. Když pokračujeme dále, dostáváme se k položení dlaně na místa intimnější a skončíme u divokých kopulačních pohybů zakončených oboustranným vyvrcholením. A jsme u toho. Je nevěrný muž, který jiné ženě pohladí šíji? Nebo až když kolegyni pohladí ta intimnější místa? Ani prožití orgasmu nemůžeme stanovit měřítkem. Jedna moje přítelkyně kdysi několikrát prožila orgasmus, když jsem ji objal v čajovně a u jiné jsem ho nedocílil ani déletrvající maximální sexuální snahou. Tak se ptám: Kam až se musí muž ve svých erotických snahách dostat, aby se dopustil nevěry? Jaká je tato hranice u ženy? Umí mi někdo odpovědět?

Tloustne se po pivu nebo ne?

Karel Pokorný 27.2. 14:51
Inu to víte, že tloustne. Já to přece musím vědět při svých 112 kiologramech.

Samota pro dva

Zuzana Pivcová 27.2. 13:32
Tak to je moc krásné, myslím to vyjádření, ne ten stav. Ten raději nikomu nepřeji, tedy ani sobě. Dobrovolná občasná samota pro jednoho nebolí, naopak často uleví.

Kouzlo sbírání

Svatava Páleníková 27.2. 10:44
Krásná "hymna" pro nás, národ houbařů. Miluji houbaření, tedy vůbec procházky lesem, a to v jakémkolii ročním období a dá se říct, že i za jakéhokoli počasí. Asi jsem byla v minulém životě nějakou lesní zvěří, anebo se připravuju na ten život příští :-)

Zapomenutý kostelík pod Vyšehradem

Miroslav Štorch 27.2. 08:59
Potěšil mne článek o kostele sv.Michaela Archanděla v Podolí, protože ho důvěrně znám. Byl jsem tam kdysi dávno v těžkých šedesátých letech minulého století pokřtěn. Bydleli jsme tehdy s rodiči jen kousek od kostelíka na rohu Podolské ulice, kde bývalo kino Zdar. U vodárny jsem chodil na Nedvědově náměstí do základní školy. Zjistil jsem, že mne křtil Josef Beran, ale nebyl to biskup a pozdější kardinál, který je nyní pohřben v katedrále sv.Petra v Římě. Byl to jeho jmenovec - Josef Beran konzistorní rada. Jak jsem zjistil, tak v té době byl kardinál Josef Beran již internován. Přes ulici jsme měli Vltavu a Podolskou plovárnu. V přístavu pod Vyšehradem jsme jezdili jako děti na lodičkách a v zimě, když "háfna" zamrzla, tak jsme tam bruslili. Na vysoké škole jsem tam vyjížděl na čtyřveslici z loděnice. To bylo mé dětství pokřtěné Vltavou.

This is the Voice of America: Hlas Ameriky přinášel naději

Zuzana Pivcová 27.2. 08:11
Jeden můj dřívější starší kamarád měl doma permanentně naladěno na Hlas Ameriky. My jsme už v 60. leech poslouchaly se sestrou v jižních Čechách písničky na Svobodné Evropě. Ale v každou celou nastoupila rušička, která zakryla zprávy, a za pár minut se jelo dál.

Sbírka mých sbírek

Zuzana Pivcová 26.2. 18:36
Náš tatínek, Mirku, sbíral známky, začal za první republiky, pak za protektorátu, a že jsme byly dvě holky, bral v padesátých letech celé vycházející Československo dvakrát, jinak si jaktěživ nic nekoupil. Známky pečlivě dával do alb, jen ke konci, když už byl nemocný, zakládal je jen mezi stránky knihy. Umřel, když jsme byly ještě ve škole, pak jsme se s maminkou odstěhovaly, starý barák byl vlhký, my na to nějak nemyslely, po čase jsme zjistily, že se známky totálně přilepily nebo slepily dohromady, ani ve Filatelii je nechtěli, tak jsme je vyhodily. Pohledy mám také, ale už mi nepřibývají, a vozím sobě i sestře i kamínky z cest. To je asi záliba hodně lidí, kteří cestují. Díky za vyprávění.

Michelin dal Babišovi prestižní hvězdičku

Renata Zadražilová 26.2. 17:48
Co se ještě dozvíme o našem českém, pardon, slovenském Berlusconim. Ministr financí se škraloupem rudé policie, to je ostuda České republiky a výsměch demokracii.

Moje sbírka pro Michaela Jacksona

Růžena Antlová 26.2. 14:02
Zajímavý příběh .Hudbu nemám vyhraněnou a písničky od Jacksona znám už jen z toho důvodu,že moje vnučky jeho písničky poslouchají a když ho slyším zpívat z rozhlasu tak vím že zpívá on.Jeho "měsíční chůze "i jiné krokové pohyby nenapodobí nikdo tak dokonale .Snaží se ho napodobovat jak hlasem , tancem vlasy,kloboukem,oblečení,mnozí mladí rádoby zpěváci ale není to ono.Michael Jackson – Král popu miliónů fanoušků celého světa. Hudba žádného jiného interpreta se neprodávala v tak obrovském množství. Žádná popová hvězda nezískala tolik ocenění a takové pocty. Žádný jiný zpěvák nevyvolával tolik nadšení a hysterie. Kolem jeho smrti je spousta pochybností a už se asi ani nedovíme jak to bylo.To že byl závislý na lécích ,to že prodělala spostu plastických operací ví asi každý.Psalo se po jeho smrti ,že se dostal do velkých dluhů,že Michael měl větší cenu jako mrtvý než živý.Mám pocit že jsem někde slyšela ,že vlastnil práva na skladby Beatles a miliarda dolarů to už jsou nějaké peníze.Proto asi vznikla ta fáma. Sbírat jeho desky a psát o něm proč ne ? Důležité je pro vás že vás tato činnost naplňuje a to je hlavní.

Žiji s ještěrkami

Svatava Páleníková 26.2. 11:25
Žiji s brontosaurem, jak říkám svému muži. Je velký, nemotorný, ale docela hodný. Vaše ještěrky ale asi tolik nesežerou :-). Pěkné.

Výstava Olbrama Zoubka má úspěch, se sochařem se bude možné i setkat

Zuzana Pivcová 26.2. 10:23
Výstavu soch Olbrama Zoubka jsem viděla už před několika lety v pražské Chodovské tvrzi a jednou byly dokonce volně vystaveny v prostoru za Stavovským divadlem. Drobné plastiky mívá i na letní výstavě Vltavotýnské dvorky. Svým způsobem se mi jeho dílo líbí, i když milovníci klasiky k němu mají jistě výhrady. Ale je nezaměnitelný!

Karel Kryl bude znít v pražské Lucerně

Zuzana Pivcová 26.2. 08:13
Karel Kryl měl už ve svých písních z mládí fascinující texty s dokonalou češtinou plnou nezvyklých slovních obratů a gramatických spojení včetně naprosto správných přechodníkových tvarů, které téměř nikdo neuměl. A to nemluvím o hlubokém obsahu. Když emigroval, podařilo se mi získat jeho první zahraniční desku Rakovina. Nahrávky se šířily i mezi mými mladšími přáteli, kteří už ho neznali. Jeho návrat po revoluci a zklamání dalším vývojem byly až tragické. U jeho hrobu v Břevnově je mi vždycky smutno.

Učitelkou na školním výletě

Zuzana Pivcová 26.2. 07:50
To je pravda, o výletech se zde nemluvilo, jako žákyně jsem je měla moc ráda, ale vždycky jsem měla cestovní horečku, takže jsem před výletem nemohla ani pořádně usnout. V době mého dětství se cestovalo nesnadno, jen vlakem do nejbližšího okolí, auto jsme neměli, takže školní výlet byl pro mě úplná vzácnost. Kdy jindy bych se podívala na Ještěd, na Sněžku, do hvězdárny v Hradci Králové... Jako učitelka jazykové školy jsem jezdila několik let za sebou s dětmi do NDR, ale o tom jsem psala už ve vyprávění Kde máte to holandské dítě?

Režisérka Toboganu Yvona Žertová: „Jsem vyloženě rozhlasové dítě“

Renata Zadražilová 26.2. 07:04
Také poslouchám Tobogan, mám ráda pana Cibulku. Ostatně, byla jsem i na natáčení Sejdeme se na Cibulce díky redakci.

Expedice oksroN: osloviny

Marie Novotná 25.2. 15:57
Tohle je úžasné čtení !!Už se nemohu dočkat pokračování.Moc hezké vypravování.

Zlý slon v mé sbírce

Olga Štolbová 25.2. 12:14
Také věřím na štěstí od slonů, ale mám jen jednoho a věřím, že se se mnou pěkně nadře, ale snaží se. Hani, určitě Ti jednoho přivezu, jestli se sejdeme v dubnu na Ředkovci. Snad jsem to napsala dobře.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.