Přehled posledních diskuzních příspěvků

Den, kdy začala vysílat Československá televize

Zuzana Pivcová 25.2. 08:24
Mám kouzelný zážitek, když mě sousedi naší babičky, kam jsem denně chodila jako předškolačka na návštěvu, pozvali, ať se jdu kouknout na televizi. Běžela tam nějaká pohádka. Když skončila, zvedla jsem se jako v kině a chtěla jít domů. Náramně jsem se divila, když říkali, ať počkám, že zase bude něco dál, že se vysílá víc věcí.

Jan Zajíc: Vaše vědomí chci burcovat jako pochodeň č. 2

Zuzana Pivcová 25.2. 08:15
Smrt Jana Zajíce, to už byl začátek konce"Pražského jara", toho už označili naši představitelé za nezralého jedince, který měl k tomu osobní důvody. Vzpomínám, že ten případ byl hodně rychle smeten ze stolu.

Jak vařily naše prababičky: bramborové koblížky s uzeným

Květoslava HOUDKOVÁ 25.2. 05:00
Na obrázku k tomuto tématu je M.D.Rettigová a já vím o restauraci (nedaleko Prahy), jejíž majitel-kuchař vaří "Jako holky Rettigovy" - česká kuchyně a stále plno = rezervace nutná (hosté ze všech koutů ČR). Napište na: kurzHoudk@seznam.cz - dám kontakt - dobrou chuť!

Horoskopičiny - Ryby

Olga Štolbová 24.2. 22:14
Jani krásné, mám vnuka v rybách a něco se na něj hodí, ale naštěstí v alkoholu a v drogách nejede. Je to můj počítačový rádce. Bez něj bych si mnohdy nevěděla rady.

Profesionální žena

Zuzana Pivcová 24.2. 20:07
Ale Vy jste si, Zdeňku, taky nevzal tenhle typ ženy, že ne? Já si myslím, že se muži většinou rádi za takovou kráskou jen ohlédnou, ale na soužití volí víc rozumem. Nebo se pletu?

Spánek v rouše Adamově údajně prospívá zdraví?

Zuzana Pivcová 24.2. 19:33
Mně je příjemné spát bez oblečení opravdu jen v horkém létě, to ano, ale jinak bych snadno nastydla. Leda, že bych měla vedle sebe "živočišné teplo"! :-)

Moje sbírka sukulentů a malý zázrak přírody

Zuzana Pivcová 24.2. 19:18
Ta smrdutka (říkám to správně?) je opravdu kouzelná, moje sestra ji má pověšenou v paneláku v kuchyňce v okně, kvete nádherně, ale když je sestra na chalupě a já jí chodím v létě do bytu zalévat kytky, neomylně poznám, že rozkvetla.

Moje sbírka panenek

Zuzana Pivcová 24.2. 13:44
Růženko, toto je zatím moje první rychlá reakce na článek i video. Jsem nadšená a docela dojatá. I já si kupuji něco pro sebe a prodavačky myslí, že pro děti. Ale o tom až jindy. Mockrát děkuji za hezký zážitek.

Jiný pohled na školu

Olga Štolbová 24.2. 10:13
Jani, Tvé vzpomínání je moc pěkné.Mně se hned vybavila jedna bramborová brigáda,kde jsem se naučila jezdit s traktorem. Byla jsem v sedmém nebi, všechny spolužačky záviděly, ale ten traktorista byl pěkně drzý a snažil se mě osahávat, až jsem se ho začala bát.

Dnes mám už jiné školy

Jana Šenbergerová 23.2. 22:15
Kdo z nás je nemá? Ale málokdo by to tak hezky vyjádřil ve verších.

Školu jako téma týdne vystřídá "Moje sbírka"

Marie Novotná 23.2. 18:46
Všem oceněným gratuluji.Věřím,že týden je krátká doba na to,aby se mohly napsat další příspěvky.Ale určitě to stálo za to.Děkuji za hezké vzpomínky ze života.

Stravování ve školní jídelně a Fanouškovy nechutnosti

Zuzana Pivcová 23.2. 18:27
Tyhle "žertíky" se u jídla vyprávěly i jinde, Hanko, sama jsem zažila, jak si starší studenti v menze vyprávěli, jak přišli obdobným způsobem lacino k obědu. Nakonec to použil i Klein v druhém, vysokoškolském dílu "Básníků".

Pokrok století: tkaničky, které netřeba zavazovat

Jiří Libánský 23.2. 16:54
Bohužel nelze pružné tkaničky použít v každé botě. Pouze v nízkých botách. V botách nad kotníky, a vyšších, už nerozvazování nefunguje. Lze je s úspěchem použít např. v teniskách a různých sportovních botách, které používáme na běžné nošení. Boty se tím funkčně přiblíží k mokasínům. V botách sportovních, turistických a podobných, kde požadujeme zpevnění nohy se také neuplatní. Je to šikovná věc, ale řekl bych, že do pokroku století má daleko. Různobarevné, či vzorované tkaničky rovněž nejsou nic ojedinělého.

Překvapení na školních srazech

Zuzana Pivcová 23.2. 07:17
Moc hezké překvapení, na srazu pro Tebe, Jarko, a zde pro čtenáře. Záměna profesora za žáka při srazu se tedy přihodila nejen ve filmu Vrchní, prchni, ale ve skutečném životě. Díky za hezké vyprávění, už jsem nečekala, že k tématu někdo přispěje.

Čeština, matemamatika či chemie?

Olga Štolbová 22.2. 21:19
Jíťo, moc hezké vzpomínání. Tys byla tedy šikovná holka, to já chodila do školy nerada, ale nakonec jsem dopadla docela slušně, dokonce dva roky s vyznamenáním.

Nezapomněla jsem na ně

Olga Štolbová 22.2. 20:52
Zuzko díky, moc hezké vzpomínání. Moje školní léta byl jeden velký blázinec. Ze tří škol nás vystěhovali Němci, potřebovali lazarety pro své zraněné vojáky. Jeden rok jsme měly třídu v hospodě. A po válce, protože jsem chodila do církevní školy, byla zrušena a zase nové děti a noví civilní učitelé. Docela nápor na dětské dušičky.

Hudební školy Yamaha aneb opět "Co Čech, to muzikant?"

Olga Štolbová 22.2. 20:37
Zuzko, udělalas úžasnou propagaci muzice. Jen kdyby si to přečetlo hodně babiček a dědečků a zkusili nadchnout své děti i vnoučata. Díky...

Domov s pěti hvězdičkami: Vila plná "odborníků"

Olga Štolbová 22.2. 20:22
Pane Janigo, přeju Vám mnoho úspěšně odchozených kroků, možná už neuvidíte všechno tak černě jako doposud.

Čtvrt století za volantem aneb Moje "Škola života"

Iveta Balážová 22.2. 17:51
Je vidět, že jste své povolání milovala. Pěkný příběh.

Bláhová přání

Jana Šenbergerová 22.2. 16:06
Zuzko, mě bys mohla překvapit jen tím, že by mě tvoje verše nezaujaly. Zatím se ti to nepovedlo. Ty nejen zaujmeš, ale i potěšíš.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.