Přehled posledních diskuzních příspěvků

Sněžka je prý o metr vyšší než se uvádí

Olga Štolbová 12.2. 09:12
Mám čtyři turistické mapy a výška Sněžky je třikrát jiná. Rok 1955 - 1605, 1958 - 1603, 1960 - 1602, 1961 - 1602. Byla jsem na Sněžce jen dvakrát a cesta byla stejně namáhavá i v roce 1952, to jsem čekala první dítko, a potom v šedesátých letech, už s oběma dětmi. Pokaždé ze Špindlu a za krásného počasí.

Proč sahám na bodláky

Jiří Libánský 12.2. 01:30
Opět skvělý a originální Zuzanin verš.

Nebojte se stříbrňáků

Miroslav Štorch 11.2. 21:20
Pokud jsem to dobře pochopil, tak jde jen o naši vlastní personifikaci jakéhosi energetického pole uměle vzniklého z elektrických zdrojů v domácnosti ? Učil jsem dost dlouho fyziku a nikdy jsem se žádnými stříbrňáky nesetkal, ani nikdo z mých prřátel a známých. Je to asi zajímavý vzácný úkaz u lidí s velkou představivostí. Nechci to zesměšnit tím, že někdo vidí bílé myšky nebo pavouky, i když tam nejsou. Slyšel jsem, že občas vznikají z energetických polí v domácnostech malé kulové blesky jako plazma s dost vysokou energií. Ale ty už jsou dost nebezpečné i se smrtelnými následky. Tam už končí legrace. Díky za popis pro mne neznámého jevu. Asi mám silnou auru a nevidím je 8-)

Vlahé večery tichého blázna

Marie Novotná 11.2. 15:24
Přečetla jsem to jedním dechem.Přivíraje oči,jsem viděla ten ,,nekonečný"zápas.Moc krásné.Určitě pan sumec roztrousil v říši ryb o statečném a moudrém rybáři.

Ach, ty malé velikosti

Zuzana Pivcová 11.2. 09:02
Marks and Spencer je jeden z mála obchodů, kde lze opravdu ještě koupit větší velikosti a mají občas i kalhoty do pasu, zatímco jinde absolutně jen bokovky. Některým obchodům, které jsou v Praze ve všech obchodních centrech, se vyhýbám, nemají pro mě cenu, jsou "pro děti", třeba New Yorker, Terranova, Bershka, Terry Weil atd. Pro mě nejsou vhodné nejen přehnaně mrňavé velikosti, ale i mládežnický módní styl. A to nejsem žádná usedlá paní. Co do velikosti, tak v těchto typech obchodů se nevejdu ani do největší velikosti XL, zatímco v jiném typu obchodu je XL velké. Úplnou katastrofou jsou Číňani. Ti střihnou velikost od boku. U nich si koupím v létě v jižních Čechách spodní prádlo, ale když už si kupuji kalhotky XXL, tak si se svou neobézní postavou připadám skoro méněcenná. Všimněte si ale, že při sezónních slevách zůstávají v obchodech viset velikosti 36, 38, ty nikdo nechce. A pochybuji, že by vyprodávali právě jen je. Prostě se ztratí ty normální. A kde skončí ta spousta miniatur, nedokážu odhadnout.

Zuzana Pivcová zpovídá pana Abbé Libanského

Pavla Vítková 10.2. 14:26
Zajímavý člověk, ten pan Abbé. Tedy asi oba pánové Libanští :-)

Když mluvil František Nepil, posluchač přestal spěchat

Olga Štolbová 10.2. 09:39
Někteří lidé jsou opravdu nenahraditelní.Pro mě je to František Nepil. Nenapodobitelný vypravěč, spisovatel a Člověk s velkým srdcem. Jeho knížky opatruju s úctou. Škoda, že tak brzy odešel.

A už se zase těšíme s kamarádkama na léto

Olga Štolbová 10.2. 09:20
Ahoj Marie, Tvůj příspěvek mě zaujal. Taková dovolená by se mě také líbila. Napiš, prosím, třeba adresu toho areálu, nebo majitele a také, od kdy do kdy je v provozu. Díky...

Vyholení

Olga Štolbová 10.2. 09:12
Máte pravdu Zdeňku, lidi se snad zbláznili. Smysl pro krásu a eleganci se někam ztratil. Vaše básnička je prima. *

Naše olympijská tipovačka

Růžena Antlová 9.2. 15:10
Gratulace Martině je to naše princezna rychlobruslení !!!!!!

Když se čas naplnil...

Jana Šenbergerová 9.2. 13:49
Knihy byly, jsou a nadále budou mou velkou láskou, proto si dovedu představit, jak těžko se s nimi loučí knihovnice. Naštěstí zaměstnání končí, knihy zůstávají, tak ať je vám s nimi i jinde vždycky dobře.

Můj šťastný úlovek

Růžena Antlová 9.2. 08:51
Radost z takového úlovku, ta musela být obrovská ! Ještě štěstí že na háčku neskončila ta labuť !

Až budeš odcházet

Jiří Libánský 8.2. 23:35
Báseň je jako vždy špičková. Jen nevím, zda ji mám komentovat nebo dementovat. Asi nejspíš se do ní vůbec nemontovat.

World Press Photo vyhrál drásavý snímek z Gazy

Soňa Prachfeldová 8.2. 18:10
Ano je to zachycení reality, která je úděsná, proč se ustavičně válčí a zabíjí !

Vítězka fotosoutěže Jarmila Šmerhová také maluje i rybaří

Pavla Vítková 8.2. 17:20
Paní Jarmilo, máte můj obdiv. Je vidět, že jste žena několika řemesel, které navíc ovládáte velmi dobře.

Meze

Jiří Libánský 8.2. 12:28
Básnická hříčka o mezích a do ni vkomponovaná myšlenka. To nevypadá špatně.

Omastci... Když přiletí, je to radost

Zuzana Pivcová 8.2. 06:06
Když jsem koncem 80. let bydlela krátce v Mělníku u cukrovaru, tak jednou v neděli v podvečer jsem zažila slet havranů. Bylo to něco neskutečného. Po hejnech se slétali ze všech stran na "seřadiště" u cukrovaru, nejprve na stromy, a když už byly obsypané, tak na zem. Trvalo to asi půl hodiny. Musely jich být tisíce. Opravdu snad čekali na ty poslední, a naráz, jako když vystřelí, se zvedli a odletěli, asi někam na rybníčky v okolí. Byla jsem opravdu v úžasu nad tou dokonalou sehraností. Už nikdy jsem je potom takhle neviděla. Vy jste mi to připomněl.

Dana Vávrová: velmi smutný odchod překrásné Leontýnky

Jiří Libánský 8.2. 00:16
Když jsem v r. 1982 dělal výpravu ve filmu "kluk za dvě pětky" pamatuji si velmi dobře Danu Vávrovou jako velmi mladou dívenku, hrající tam jednu z hlavních rolí. http://www.fdb.cz/film/kluk-za-dve-petky/obsazeni/10312 Film mi nepřipadal příliš hodnotný, ale sešla se tam dobrá parta, byla to pohodová práce a rád na ni vzpomínám. Danu Vávrovou jsem už pak nikdy nepotkal. Jsem rád, že zde vyšel tento článek, ze kterého jsem se dozvěděl něco o jejím životě i jak zemřela. Nevěděl jsem to.

Jak jsem to prožíval JÁ

Jana Šenbergerová 7.2. 15:22
Pane Jiří, vy jste letos úplně první Skřivan, který si vrzl, aniž by zmrzl. A moc pěkně. Z každého vašeho slova je cítit, že máte přírodu opravdu rád. Na zpěv skřivánků už se moc těším. A že jich tady bývá! Jedna polská vesnička v blízkosti našich hranic se podle nich jmenuje Skřivánkov. Jsem spíš na ptáky než na ryby.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.