Přehled posledních diskuzních příspěvků
Odhal svá přání
Jitka Chodorová 14.12. 11:33
Tak zase něco navíc,jedna z tvým nejpovedenějších básní,děkuji.
Máme rádi Vánoce, ale zimu vážně nemusíme
Zuzana Pivcová 13.12. 13:49
Zima dokáže být taky krásná, slunečný den, slabý mrazík a sníh někde mimo Prahu, jako třeba loni na výherním pobytu od i60 v Třeboni, to bych brala hned. V metropoli mi vadí nevyčištěné chodníky a vozovky s nebezpečím pádu, boty rozežrané od soli, těžké oblečení a věčná celodenní inverze.
Jiří Suchý: Stáří versus mládí
Zuzana Pivcová 13.12. 13:02
Článek je odrazem celoživotní (věkem ještě umocněné) moudrosti pana Suchého. A dvě kategorie mladých lidí, kteří na mě hledí (to tak v práci nebo v okruhu známých) buď jako na zasloužilou nebo naopak (hlavně v dopravě) jako na nepotřebnou, už si také začínám uvědomovat. Když někdy s přezíravým pohledem, chce se mi říct ksichtem, sedí, jako bych ani vedle nestála, tak mě napadá (to je asi taková psychická sebeobrana): Jen si to sezení užijte, později už vás nikdo sednout nepustí, možná, že vám k tomu ještě dá rovnou pár facek, že vůbec zacláníte ve vagonu.
Naše loňské Vánoce
Jitka Chodorová 13.12. 08:11
Jituško,držím palce nejen vašemu synovi,ale vám všem a přeji krásné Vánoce,dojala jste mě k slzám,můj muž zrovna řešil prohřešky našich starších vnuků,tak jsem si dovolila mu váš příspěvek přečíst,jeden z nich byl jako malý taky hodně nemocný,jsme všichni rádi,že je dnes zdravý a můj muž řeší opravdu jen samé "blbosti".Přeji vaší rodině hodně zdraví a nemyslím to jen jako frázi.
Pátek třináctého. Stejný den jako všechny ostatní?
Jitka Chodorová 13.12. 08:04
Mně by pátek 13tého teda nijak nevadil,i když jsem dost pověrčivá,ale bojím se 13tého prosince,jako takového,už jsem to popisovala i v jedné z mých povídek.Na dnešní den připadá 46té výročí naší svatby,16té výročí od smrti mé maminky a 23let od pohřbu mého tchána,za chvíli jedu na kontrolu k lékaři a vůbec se mi tam nechce,nemám ten den od jisté doby ráda.
Lidé chtějí zemřít důstojně a neobtěžovat své blízké
Jana Šenbergerová 12.12. 22:45
To, že zemřeme, je mnohem přirozenější, než to, že o tom nechceme mluvit.
Škoda, možná, že bychom se také mohli dovědět, že není důvot se tím trápit.
Jsem zvědavá, kdy jako lidstvo konečně dozrajeme a budeme se podle toho chovat.
Dozrávání
Zuzana Pivcová 12.12. 21:11
Končíš svůj básnický rok velmi zvláštní, zdařilou paralelou, Jíťo. Tak ať tak kráčíš dál.
Jak chytře využívat internet? Prozradí on-line akademie
Svatava Páleníková 12.12. 11:50
Já mám svůj emailový účet na Googlu a jsem moc spokojená. Zdá se mi, že lépe zachytí spamy a právě se tam učím vkládat fotografie. Takže se ráda dozvím další novinky, jak pracovat s internetem.
Jak přemoci pečící papír?
Jana Šenbergerová 12.12. 09:48
Hned jsem to vyzkoušela. Dobrý fígl, Růženko. Jen by mě zajímalo, jak tě to napadlo. To ses rozzlobila, že odstává, zmuchlala ho, zjistila, že nemáš další, tak použila ten zmuchlaný? :-)) Spousta "vynálezů" přichází na svět podobným způsobem.
Na vlnách touhy
Jana Šenbergerová 12.12. 09:40
Neznám slovo, kterým bych mohla vyjádřit, co cítím, kdykoliv čtu tvoji novou báseň, ale čím dál tím víc chápu, že slovo, které bylo na počátku, bylo impulsem pro vznik světa.
Adventní nálady
Zuzana Pivcová 11.12. 19:41
Moc hezké, Jarko, i slova, i snímky. Děkuji za hezký zážitek, zprostředkovaný mi do pražského malobytu.
Nespoléhejte jen na fotky, utlumíte tím svoji paměť
Zuzana Pivcová 11.12. 19:30
Na to nemusí být ani americká studie, na to stačí český rozum, že fotografie je pouze dvojrozměrná, zatímco exponáty si můžeme prohlížet z více stran a tím je víc vnímáme. Hlavně ale člověk amatér při focení nebo filmování, zvlášť, pokud při něm ještě musí kráčet, je povětšinou jen zaměstnán technikou, přiblížit, zaostřit, takže mu unikají popisky nebo živé komentování ze strany průvodců. Já při cestách fotím opravdu jen tehdy, když se můžu v klidu zastavit a vybrat si, co fotit, nejsem reportérka, abych pořizovala záběry pohybu, a nestojím o co největší množství snímků ve stylu Tady všude jsem byla. Pro mě jsou úsměvné výpravy japonských turistů, kdy cizinci v centru Prahy doslova vyskáčou z autobusu, párkrát cvaknou foťákem kolem sebe, skočí do autobusu a odjedou. Takový japonský "Hikari".
Jana Švandová: Jsem snesitelná tchýně
Svatava Páleníková 11.12. 10:32
Ano, paní Švandová snad vůbec nestárne... Také jí přeji ještě hodně pěkných rolí v divadle i ve filmu a především hodně zdraví.
Drážďanské adventní trhy
Zuzana Pivcová 11.12. 09:45
Německých adventních trhů jsem zažila už několik, Drážďany jako saská metropole jsou blízko Krušnohoří, kde je po staletí rozšířeno řezbářství. Odsud právě pocházejí i všechny ty ozdoby, jako je vánoční pyramida, světelný oblouk nebo kouřící mužíček, známé dnes už i u nás. Na trzích se často soutěží o nejlépe vyzdobený stánek. Současné předvánoční Staroměstské nebo Václavské náměstí jsou pro mě značným zklamáním.
Aby zuby nebolely
Zuzana Pivcová 11.12. 09:27
To je dobré, prověřím to pozítří, jestli to funguje i na krčky a dásně. Rozsáhlý zákrok na paradentologii minulý pátek mi dal dost zabrat! :-)
Inspekce si posvítí na předváděcí akce
Jiří Libánský 11.12. 01:47
Záslužný počin je taková novela. Už toho bylo třeba. Doufám, že se nenajde cesta jak to obcházet.
Můj fígl pro ženy: Dělejte ze svých nedostatků přednosti
Jitka Chodorová 10.12. 13:27
Tak Zuzko,ty jsi holka šikovnice,taky jsem dnes poslala svůj fígl do soutěže,i když...však si to přečteš,ale myslím si,že po těch všech praktických radách,které putují po internetu se čtenáři našimi fígly aspoň pobaví.
Jak stále prožívat kvalitní sex?
Pavla Vítková 10.12. 12:38
Pokud je to opravdu na přírodní bázi, doporučím manželovi. Jen ať mi pak neběhá za jinými v té Max Power náladě :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.