Přehled posledních diskuzních příspěvků

Lékárníci budou lidem radit, jak správně užívat antibiotika

Jana Šenbergerová 18.11. 13:51
Především by měli mít znalosti o užívání antibiotik lékaři, protože laik si je sám předepsat nemůže. Vzhledem k tomu, že většina lékařů předepisuje antibiotika odhadem, aniž by měli jistotu, o jakou nákazu přesně jde, podloženou laboratorním vyšetřením, často se netrefí. Aby byl žaludek prázdný po dvou hodinách, nesměl by pacient jíst maso, vejce, sýry, luštěniny, které se v žaludku zdrží většinou mnohem déle. Z vlastních zkušeností se obávám, že o mnohých věcech nemají ponětí ani lékaři. Netvdím, že všichni, ale mnozí. Nelíbí se mi, že mnoho léků proti bolesti současně snižuje teplotu. Zvýšená teplota je v začátcích nemoci přirozenou obranou organizmu, kterou tak naprosto nesmyslně blokujeme. Příliš spoléháme na medicínu a léky a zapomínáme na vlastní schopnosti organizmu. Jeho "volání" po skutečné pomoci přehlušíme chemií a máme radost z toho, jak jsme na nemoc vyzráli. Když pak onemocníme vážně, divíme se.

I po 24 letech prožívám euforii z nabyté svobody

Pavla Vítková 18.11. 09:23
Paní Ladislavo, moc hezky jste to napsala. Lidi už zapomínají na to, jaké to bylo před tím čtvrtstoletím. Neustále nadáváme, jak se nyní máme špatně, ale že jsme nemohli cestovat, že v obchodech byly prázdné pulty, že se člověk bál sousedovi říct pravdu do očí, na to jsme už rychle zapomněli. Jsem ráda, že moje děti mohou žít svobodně, že si mohli vybrat studium, které je bavilo a že o své budoucnosti se mohou svobodně rozhodovat bez toho, aniž by je někdo špicloval či kádroval.

Neskutečné! Češi podruhé za sebou vyhráli Davis Cup

Zuzana Pivcová 18.11. 07:51
To stojí za pořádnou gratulaci. Mám velkou radost.

Listopadový den

Marie Novotná 17.11. 11:47
Úplně to vidím.Také to znám,mladí se prostě chtějí,,vyřádit"bez ohledu.Vyježděné koleje v zoraném poli,ale i nedozrálém obilí.Bezohlednost.Jinak procházky jsou vždycky krásné.hezký příspěvek.

Češi zničili Srby ve čtyřhře, cítí šanci vyhrát Davis Cup

Jitka Chodorová 16.11. 19:58
Souhlasím s panem Horáčkem,děkuji Radkovi i Tomášovi za úžasný výkon ve čtyhře a zítra budeme všichni držet palce,snad to vyjde a kluci obhájí prvenství.

Fígly s domácím sádlem

Marie Novotná 16.11. 10:20
Pokud mohu dodat-když už jsou škavarečky skoro hotové ,je dobré dát trochu mléka a škvarečky krásně zčervenají.Já osobně nedávám ani sůl ani kmín a je to pak i na cukroví nebo jako mast.Výborné na jizvy po operaci nebo úrazu.Promaštění urychluje hojení.Nebo jako obklad na prsa při dávivém kašli.Do buchet-je vyzkoušené-i do svatebních,výborná věc.

Kozačky, či kotníčkové boty?

Jiří Libánský 15.11. 23:52
Já jsem vždy v módě na straně progresivní extravagance na hranici trendové akceptovatelnosti. Tenhle článek o obuvi se mi ale moc líbí. Souhlasím s každým slovem.

Lidé stále častěji vyrážejí na adventní trhy do ciziny

Zuzana Pivcová 15.11. 20:05
Už jsem zažila několik vánočních trhů v Německu, ne, že bych tam přímo kvůli nim jela, zrovna jsem tam v té době byla. Myslím, že na nich je nejhezčí příjemná atmosféra, připomínají spíš zašlé časy než současnou komerci. Krásný trh byl v barokním Ludwigsburgu nebo nedaleké badenské metropoli Stuttgartu. Lidé tam postojí se známými, koupí si klobásu a punč, poslechnou si hezkou hudbu, nejsou tam ty nicneříkající stánky s nevkusnými suvenýry, které se v Praze prodávají kdykoliv během roku, jen se trošku vánočně nazdobí.

Národní divadlo bude slavit 130. výročí od znovuotevření

Zuzana Pivcová 15.11. 19:54
Už jsem se zmínila v komentáři k článku o Noci divadel, že povinně se zaregistrovat na bezplatnou prohlídku a představení Nové scény bylo již ve chvíli zveřejnění prvního článku zcela beznadějné, plně obsazeno. Bohužel tedy nic, jen pěkná informace.

Umíte šetřit energiemi?

Vladěna Peterková 15.11. 11:23
My to tak děláme, že si třeba předehříváme vodu ve varné konvici, vaříme jen pod pokličkou a hhodně jsem se naučila právě v tom papiňáku. Vařím v něm všechny polévky, samozřejmě maso a zeleninu, ale dokonce i čočku. Kolik ušetřím, to nevím, ale snad nějakou tu korunu ano.

Hodování s televizí aneb Výsměch důchodcům

Jitka Chodorová 15.11. 10:03
Máš pravdu Hanko,nechci zrovna bědovat,že se mám špatně,taky ráda a hodně vařím a pusu si zrovna nešidím,ale faktem je,že co se vaří dnes v televizi,to opravdu obyčejný člověk ani nezná,mně ale vadí i to,když si tam ti kuchtíci přiberou k sobě osobu,která vůbec neumí vařit a dává nám rozumy.Také musím napsat,že kuřecí kůže mi ani tak nevadí,ale spíše mě to ponižuje,já bych chtěla vidět všechny ty redaktory,jak takovou pochutinu konzumují,nebo je to jen návod pro nás důchodce,abychom tolik nebrebtali na neustálé zdražování všeho.Tak dobrou chuť!

Možná potkáš chvíli

Jitka Chodorová 14.11. 20:21
Tak koukám Zuzko,že jsme měly zase podobnou myšlenku,sice jsme jí zvárnily každá po svém,ale tobě samozřejmě tleskám! Líbí se mi to moc.

Kouzlo okamžiku

Marie Novotná 14.11. 20:18
Tak tohle je přímo ze života a od srdce.Nádhera.

Plné křivky nejsou problém. Naopak

Svatava Páleníková 14.11. 18:35
Ano, modely vypadají docela hezky. Obchodů s XXXL oděvy sice už existují, ale nedají se moc nazvat módou. Jen si nedovedu moc představit, že bych si koupila třeba šaty, bez toho, aniž bych si je zkusila.

Železná opona mezi ČSSR a Rakouskem stála život 800 lidí

Zuzana Pivcová 14.11. 08:41
Tohle je opravdu smutná část naší historie, podobně jako perzekuce našich vojáků, bojujících v západní armádě za války. U nás je k tomu spousta dokumentace. Už jen ten název, "narušitelé hranic", je zvrácený. Něco jiného by bylo, kdyby hlídky zadržely někoho, kdo nelegálně přešel k nám, ale zlikvidovat toho, kdo utíká jinam? Čím byl tak nebezpečný, že ho museli zastřelit? Myslím ale, že východoněmecká hranice byla ještě horší. Viděla jsem v Berlíně kus koridoru, kudy procházela stráž, to nebyla jedna zeď, nýbrž dvě, a mezi nimi hlídky se psy, kamery, signalizační zařízení, zátarasy. Ne nadarmo se východní Němci pokusili někdy utéct raději z našeho území na Západ. Říkali: U vás aspoň napřed vyzvou Stůj, takže se to spíš dá přežít, u nás střílí ihned bez vyzvání.

Doufání

Zuzana Pivcová 13.11. 21:24
"Příště už budu pozitivní...". To nejde ze dne na den. Tvá předchozí báseň, Hanko, byla velmi smutná a velmi opravdová. A já Ti přeji radost a z ní pramenící krásné a opravdové básně, jaké svým způsobem dovedeš překvapivě čas od času napsat jen Ty.

Staňte se hercem při Noci divadel. V Česku je poprvé

Zuzana Pivcová 13.11. 14:19
Já jsem v Praze bohužel neuspěla, buď dávají normálně nějaké představení, někde se slevou, ale ne zdarma, nebo se na akce zdarma (třeba Nová scéna ND), jejichž součástí je třeba prohlídka zákulisí, musí předem registrovat, a to je obsazeno.

Zdravá zásmažka

Jana Šenbergerová 13.11. 10:04
Dělám něco podobného s pohankovou trhankou. A také s pohankovými klíčky, ale nevařím je, jen přidám do hotové polévky. Třeba taková česnečka tím získá zcela "nový rozměr".

Namísto slzí

Jitka Chodorová 13.11. 09:20
Roníš lásku krásně a pořád,co na to ten,komu tvoje verše patří?

Převýchova myšek po moravsku

Marie Novotná 12.11. 19:43
Je to opravdu tak jednoduché??To musím koupit pepře raději víc a dát našim návštěvnicím také ,,ochutnat".Děkuji.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.