Přehled posledních diskuzních příspěvků
Herečka Chantal Poullain: Je důležité nežít jen pro sebe
Svatava Páleníková 30.10. 09:55
Paní Chantal je fajn ženská. Myslím, že to neměla v životě lehké. Přeju jí hodně zdraví, hodně další krásných divadelních rolí, ale i hodně čtenářů její knihy.
Co a jak nejlépe jíst ve staří? Zde je několik doporučení...
Jiří Libánský 29.10. 22:44
Líbí se mi to doporučení zpracované do bodů. K tomu stolování bych dodal, že nejen jíst u stolu, ale také si pečlivě prostřít. Kultura stolování má význam i když je člověk u stolu sám. Nejde přeci jen a jen o vložení kalorií, vitamínů, sacharidů a bílkovin do těla.
Já jím rád hůlkami. Vezmu si misku do ruky a nehrbím se nad talířem, nemačkám si ani hrudník ani žaludek. Jím pomalu a soustředěně. Vychutnávám si každé sousto. Ale rituál si můžete z jídla vytvořit i při použití vidličky a nože. Je to jen v přístupu. Když si při jídle nečtete noviny, pustíte hudbu místo telenovely. Na stole zapálíte svíčku. Po jídle malá sklenka dobrého vína. Večeře může být hezký zážitek i když máte jen sardinky v oleji a chléb.
Svítání
Jana Šenbergerová 29.10. 19:09
Láska mě vždycky dojímá.
Šťastný je každý, kdo ji má.
Kdo o ní umí hezky psát,
toho má každý čtenář rád.
Horoskopičiny - Váhy
Jitka Chodorová 29.10. 16:00
Pěkné Jano,mám ve svém okolí několik "Vah",a řekla bych,že to na ně docela sedí,bez ohledu na povahu.
Podzim života? Pryč se špatnou náladou, čekají vás nové zážitky!
Jana Šenbergerová 29.10. 12:14
Na podzimu přírodním i životním se mi líbí obě jeho tváře. Ta vlídná, barevná a ještě teplá stejně jako plná plískanic, mlh a větru. To se s radostí zašiju doma a věnuji se svým přátelům nejbližším - partnerovi a knihám, které máme rádi oba. Je moc příjemné užívat si po skororočním i životním ruchu a shonu odpočinku v závětří svého domova. Někdy je moc příjemné být sama.
Má láska křehká
Jarmila Peerová 29.10. 12:07
Další Vaše nádherná báseň,nevím co více dodat,tak jen díky....
Vídeň
Zuzana Pivcová 28.10. 19:06
Takový krásný zájezd Ti ze srdce přeji. Vídeň byla prvním místem na Západě, které jsem po listopadu navštívila. Ještě dnes se usmívám, když si vzpomenu, že jsem si na cestu autobusem oblékla sukni, kabátek a lodičky, protože jsem měla z Berlína zkušenost, že tam západní páry, které vyrazily o víkendu na oběd, chodily elegantně oblečené, a myslela jsem, že se na Západě takhle obléká běžně. Ostatní účastníci autobusového zájezdu měli trička, mikiny a džíny a já už příště také. V poznání Vídně mám však velké mezery a myslím, že to už nenapravím. Jsem alespoň ráda, že jsem tam byla v době, kdy nás všude radostně vítali.
Realita pouhá
Jana Šenbergerová 28.10. 14:26
Někdy bývá pouhá realita lepší, než sen. A stejné je to s Realitou pouhou. :-) Pěkné!
Realita
Jitka Chodorová 27.10. 08:06
Moc pěkné Zuzko,ale opět se ozvalo naše blíženectví,právě jsem poslala básničku Realita pouhá,sice jsou naše verše rozdílné,ale myšlenky tak trochu splývají,nad tvými básněmi se mi ale tají dech.Díky.
Senior Parky: Moderní bydlení s kvalitními službami i zábavou
Zuzana Pivcová 26.10. 20:40
Moje známá Olinka, o níž jsem loni psala vyprávění, se ve svých 87 letech s pomocí dcery přestěhovala z Prahy, kde bydlela ve velkém bytě v 5. patře, do Senior Parku v Luštěnicích. Po svých dvou návštěvách u ní mohu potvrdit, že se jedná o krásný byt v příjemném objektu s podobou uzavřeného dvorce (dcera jí vybrala 2+k.k., 1+k.k. je v celém objektu pouze jeden a myslím, že je dosud prázdný). V objektu bydlí z větší části manželské dvojice, pak samotné ženy a asi 2 muži. Je zde velká jídelna, sloužící i jako společenská místnost, krásné je ničím nerušené atrium. O poskytování základní péče a služeb se stará několikačlenný personál. Jedinou nevýhodou je, že pro návštěvy, které nejezdí autem, jsou Luštěnice hůře dosažitelné. Jiné lokality nemohu posuzovat. Jelikož se jedná o nadstandardní bydlení, je samozřejmě i vyšší cena než třeba v klasických Domovech seniorů. To je na zvážení každé rodiny, jestli seniorovi případně finančně trochu pomůže.
Jak jsme malovali v roce 1983
Jana Šenbergerová 25.10. 09:09
Oli, tvoje vyprávění se mi moc líbí. Má jiskru a spád. Oceňuji také způsob, jakým vyjadřuješ své pocity. Tyhle akce v bytě špatně snáším. Nicméně nás čekají. Doufám, že to s malířem nedopadne jako u vás. Dnes jsou všichni moc chytří, ale často se ukáže, že toho moc neumí.
Štíhlost: ideál, jenž chápou v každé zemi trochu jinak
Zuzana Pivcová 24.10. 11:05
Často se nedá stanovit pevná hranice mezi štíhlostí a hubeností. Rovněž každá doba s sebou nese jinou představu o pěkné postavě. V mládí, to už jsem se zmínila, jsem byla ne vlastní vinou anorekticky vychrtlá. Nikomu jsem se nelíbila. Dnes řada dívek o takový ideál usiluje. Nemělo by být pravidlem, že k vyššímu věku patří i vyšší váha, cpát se a nechat si vzniknout zdravotní problémy. Na druhou stranu však ve vyšším věku mívá nevypracovaná "štíhlost" u žen podobu vyschlosti či vychrtlosti a to taky moc hezké není, když z rukou visí kůže. Je mi jasné, že na vzhledu se podepisuje i zdravotní stav, a nechci se do nikoho navážet. Nejsem urostlá krasavice. Když Olinka Štolbová včera napsala, že váží pod 60, jen jsem si smutně povzdychla, protože já dnes už ne. Taky to už "není ono". Hlavně chci říct, že by nás fenomén štíhlosti neměl pronásledovat na každém kroku a otravovat nám jinak docela pohodový život.
Jednou snad dojdem k moři
Olga Štolbová 24.10. 09:17
Jitko, moc krásné, tvé básně jsou stále pěknější. Některou jsem už přisuzovala Zuzaně, tak moc byla povedená. Díky...
Teď jsme jen muž a žena
Jana Šenbergerová 23.10. 09:00
Vždycky se těším na tvé verše, a vždy jsem překvapena...a tleskám, tleskám, tleskám.
Chcete si i ve stáří udržet bystrý mozek? Jde to, ale křížovky nestačí
Olga Štolbová 22.10. 22:34
Souhlasím a věřím,že se mi vylepšila paměť i myšlení od té doby co jsem absolvovala Školičku internetu pro seniory a našla i60 a jsem za to vděčná.
Proč nebe barvu ztrácí
Jitka Chodorová 22.10. 10:01
Proč,když bílá loď už zakotvila,
proč cítíš se jak malá mořská víla?
Nestyďte se za hemeroidy, má je skoro každý senior
Libuše Kopanová 22.10. 09:55
Dobrý den, i mne postihly tyto nepříjemné problémy. Léčila jsem je různě, zkoušela jsem masti, krémy, tabletky, čípky, ale pořád nic. Dcera mi koupila na internetu anurex, který se i zalíbil tím, že využívá kryoterapii. Pohodlně se používá. Mám ho zatím 2 týdny,ale výsledky jsou patrné již teď. Je mi mnohem lépe !
Eva Katrušáková: Čtěte nejen vnoučatům, ale i dětem ve školkách
Jana Šenbergerová 22.10. 08:54
Říká se, že kdo si hraje, nezlobí. Totéž platí pro ty, kteří si čtou. O mně doma ani nevěděli. Buď jsem se toulala venku, nebo si četla, přestože mi nikdo nepředčítal. Svým dětem jsem čítávala před spaním. Coby rodiče četli mým vnoučatům. A začali s tím ještě než se narodila. Teď už si čtou sama a je to na jejich vyřídilce znát. Svůj život bez knih si nedovedu představit.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.