Přehled posledních diskuzních příspěvků

Moje babička – nejdůležitější člověk v mém životě

Olga Štolbová 23.9. 11:15
Ahoj Věrko,tvé povídání o babičce se mi moc líbí a skoro dohnalo k slzám.Já sama jsem poznala jen jednu babičku,také tatínkovu maminku a v mých deseti letech přišla o život při posledním náletu na Prahu. Byla to tehdy pro mě rána,moc jsem ji milovala. Docela chápu tvou lásku k ní i tvé vzpomínky.Dala ti do života to nejdůležitější - lásku k lidem.Přeju ti jen samé štěstí v životě a hodně,hodně lásky.O.

Fotosoutěž a nově také křížovky. Rozdáme ceny za 15 000 korun!

Věra Štěpánková 22.9. 19:51
Plané višně v obci Litava -podzimní krása říjen 2012 Říjen 12 - překrásné zbarvení a moje kamarádka

Rozhledny v Jeseníkách lákají na krásné výhledy

Jana Šenbergerová 22.9. 14:52
Hezký seriál o rozhlednách. Kromě Strážiště u Úvalna jsem navštívila všechny. Nejčastěji Biskupskou kupu, která skýtá v průběhu roku různě zajímavé výhledy. Mě nejvíc oslnil ten, kdy vlastně vidím nejméně, a to v době inverze, kdy je hora zahalena do dvou třetin mraky a hustou mlhou, která často na úpatí namrzá na větvích a vytváří kouzelné ledové království. A pak najednou pod vrcholem stojíte v plném slunci, ledové jehličky se změní v duhové kapičky vody. A po vystoupání na rozhlednu máte pocit, že někde dole někdo řekl hrnečku vař a všechno kolem skryla hustá bílá kaše, ze které jen občas vyčnívají vyšší vrcholky vzdálenějších hor. Když je dobrá viditelnost, zahlédnete Beskydy, Jeseníky, Rychlebské Hory, Kralický Sněžník a na severovýchodě také velkou část polské roviny. Ze Zlatého Chlumu není sice příliš vidět za humna, ale máte z ní výhled na okolní hory, Lázně Jeseník, skoro všechny vísky podél řeky Bělé a značnou část Polska i rozhlednu na Biskupské kupě. V chatce pod ní si můžete dát něco na zahřátí nebo ochlazení, podle toho, kdy se k ní vypravíte, nebo něco k snědku, když vám příliš vyhládne a zásoby došly. Když si s sebou donesete alespoň polínko nebo uschlou větev, můžete si párek nebo klobásku opéct vlastnoručně na ohýnku před ní. Rozhled z Pradědu mi připomíná pohled na rozbouřené moře plné obrovských vln ať pohlédnete, kam pohlédnete. Borůvková hora je moc pěkné místo. V kiosku u rozhledny si můžete dát mimo jiné i šťavnatý steak a sníst si ho v závětří místnosti přiléhající k rozhledně, pokud venku právě fouká nebo je nepříznivé počasí. K té na Hraničním vrchu vede celkem pohodlná cesta. Rozhledna je velmi neobvyklá a zajímavá. Ta na Cvilíně je pro mě krásná, ale nejtajemnější, protože se mi nikdy nepovedlo přijít k ní v době, kdy byla otevřená. Strážiště u Úvalna na mou návštěvu teprve čeká.

Na cestě

Jana Šenbergerová 22.9. 11:41
Zuzko, moc ráda čtu, co hlavou se ti honí, a zdá se mi, že všichni jdem svou cestou ke vzkříšení.

Soutěž: Neuvěřitelná náhoda a ocitla jsem se v Americe

Olga Štolbová 21.9. 16:23
Helenko,přečetla,líbilo a závidím.Takové neuvěřitelné náhody se nestávají moc často.A také tě obdivuju,já jsem v podstatě "srabík",asi bych se na takovou cestu úplně sama nevydala.Díky za pěkné povídání.

Vyjdou nově objevené písně Karla Hašlera

Jana Šenbergerová 20.9. 08:25
"Hašlerky" vždy patřily k oblíbeným, a to i ty s malým h.

Smíření

Soňa Prachfeldová 20.9. 07:56
Krásné, je těžké někdy smíření dosáhnout a to v různých oblastech. Zdravím !

Moje prázdniny: pikantní houbová žemlovka

Jana Šenbergerová 19.9. 22:59
Něco podobného jsem nedávno ochutnala u kamarádky. Říká tomu hubník a chutná to báječně.

Husí slavnosti přivítají několik tisíc labužníků

Jana Šenbergerová 19.9. 11:48
V Boskovicích jsem byla jen jednou v létě. Prohlédla jsem si židovskou čtvrť, ale nebyla jsem na hřbitově ani v restauraci. Zajímaly by mě židovské husí speciality, ale Boskovice jsou přece jen daleko. Kdyby se někdo z i60 na Husí slavnosti vypravil, moc by mě potěšilo, kdyby o tom pro nás poreferoval.

Píseň přicházejícího podzimu

Jana Šenbergerová 19.9. 11:40
Těch letních dnů už mnoho nezbývá, tvá píseň je však vábivá. Kdo odolal by vyzvání, když tóny léta ještě zní... Možná si Podzim s Létem ještě zatančí.

Žít déle doma si přeje devět z deseti seniorů

Jana Šenbergerová 19.9. 09:36
Dokud je člověk soběstačný, vždycky se pomoc najde. U rodiny, přátel, sousedů. Horší je to s těmi, kteří jsou nemohoucí a potřebují celodenní opatrování. Tam se dá jen těžko vystačit s domácí péčí. A tady se dá narazit na nedostatek času jejich blízkých i na nedostatek finančních prostředků. Mnozí mladí vydělávají hodně za cenu mnohem delší pracovní doby, zatímco jiní i za těžkou práci dostávají nepřiměřrně makou odměnu. Ti první si aspoň mohou někoho najmout, ti druzí obtížně. A důchodců s vysokými "rentami" zas tak moc není. Tak to vidím já. Proto je moc dobře, že se hledají alternativní způsoby péče o potřebné seniory. Možná nás opravdu bude víc. Někteří už dnes vidí v této zkutečnosti dobrý byznys. Proč ne, bude-li to ku prospěchu všech.

Štefan Margita: Jednou přijde moment, kdy začínáme končit

Olga Gálová 18.9. 09:13
Moc krásně napsáno. Po CD čku se podívám. Štefanovi přeji aby mu to ještě hodně dlouho zpívalo. A ať jsou s Hankou moc šťastní. Mám je oba moc ráda. Olga

Podzimní hýření

Zuzana Pivcová 18.9. 09:08
Krásně poetické a barevně názorné.

Pivo české (písňový text)

Zuzana Pivcová 17.9. 19:33
Já, milovnice dobrého piva, to oceňuji. Snad bych vyměnila drobnost, místo "víc jako voda" (moravský výraz?) bych dala "více než voda". Ale na vtipu a celkové pohodovosti to neubírá.

Jsi kapka deště

Jana Šenbergerová 17.9. 09:20
Venku prší, a zatímco kapky deště stékají jen po kůži, tvá slova protékají srdcem k duši.

Mykolog Pazderka

Jana Šenbergerová 16.9. 22:09
Váš příběh mi připomněl jednu houbařskou historku starou přes 40 let. Můj budoucí manžel mě vzal poprvé představit své matce. V předsíni stál košík pro mě "jedovatých" hub, které právě donesla z lesa. U nás doma by je nikdo nesbíral. Samozřejmě k jídlu byly houby. Když byly na stole, nechal se slyšet její druhý manžel, aby pro jistotu donesla každému sklenici mléka. Byla jsem docela vyděšená a čekala, až někdo začne jíst ...Moc jsem si pochutnala, ale jen jednu z těch pro mě neznámých hub sbírám dodnes - muchomůrku růžovku.

Ideální bota? Velký problém!

Jana Šenbergerová 16.9. 17:03
Tohle téma je teď pro mě velmi aktuální. Loni se mi povedlo koupit dvoje vycházkové podzimní boty od Bati. Jsou na nízkém podpatku, ale až posléze jsem zjistila, že po dešti do nich teče. Jsou moc hezké, ale jen ke kalhotám a do sucha. Nic do letošního deštivého počasí. Jsem zvědavá, jestli se mi povede koupit nějaké na přijatelném podpatku, ve kterých se budu cítit dobře.

Jak vařily naše prababičky: smažený okoun s křenem

Eva Rychlá 16.9. 08:13
Musí to být opravdová ňamka,určitě vyzkouším.

Začíná fotosoutěž "Barvy podzimu" o zahradní štěpkovač za 9200 Kč!

Jana Šenbergerová 15.9. 20:12
Oběma výherkyním blahopřeji a těším se na krásné podzimní fotografie. Tentokrát budu jen fandit, protože nefotím.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.