Přehled posledních diskuzních příspěvků

Kolegové budou blahopřát Hybšovi k osmdesátinám

Soňa Prachfeldová 2.6. 22:03
Je to síla, jak čas letí, pan Hybš je výborný muzikant a kapelník. Mnoho zdraví do dalších let !

Režisér Václav Vorlíček chtěl vždycky bavit lidi

Soňa Prachfeldová 2.6. 21:50
Přeji panu Vorlíčkovi mnoho mnoho zdraví a ještě tvůrčí práci !

Stopař Rambousek

Lidmila Nejedlá 2.6. 15:36
Zas jedna hezká příhoda okořeněná epizodami ze života. Vím, že jste, Františku, dobrý pozorovatel.

Tvarohový moučník s jahodami

Alena Tollarová 2.6. 13:01
Miluško, to určitě vyzkouším.

To nejsem já

Olga Štolbová 2.6. 11:11
Zase nádherné verše. Zuzko, taková asi opravdu jsi. Ale stranou nezůstávej, štěstí musíš chytit a držet se ho vši silou. Někdy se to i podaří a zůstane. *****

Tip na letní dovolenou: Těšínské Beskydy

Jana Šenbergerová 2.6. 08:15
Pod Těšínskými Beskydami se budeme chvilku nacházet v červnu. Byly to moje první hory. Chodila jsem po nich s rodiči od svých tří let. :-)

Božský básník Dante Alighieri

Zdenka Jírová 1.6. 23:53
Moc zajímavý článek o básníkovi, který žil před 750.lety. Většina z nás si vzpomene maximálně na jeho Božskou komedii, ale vlastně nikdo ji nečetl. Jsem ráda, že teď už vím o něco více z jeho života. Mě historie baví a ráda se dozvídám nové skutečnosti.

Nohavica bude mít svůj klub Heligonka

Zdenka Jírová 1.6. 23:47
Jaromír Nohavica je vždy osvěžující, jeho písničky reagují vtipně na dění kolem nás, jsou nápadité i melodické. Patří k mým oblíbeným umělcům.

Veronika Žilková: Láska může přijít i po padesátce

Zdenka Jírová 1.6. 23:23
Seriál Všechny moje lásky sleduji a líbí se mi. Je takový "ze života". Myslím, že se v něm najde většina žen, každá z něho kousek zažila.

ZOO Liberec zve návštěvníky na komentované prohlídky

Lidmila Nejedlá 1.6. 21:34
Libereckou ZOO mám ráda a vždy navštívím i botanickou zahradu. Jen ti bílí tygři mi připadají strašně smutní.

Hrad Střekov je bezpečný, letní sezona zde začíná

Alena Tollarová 1.6. 20:38
Jestli je tu někdo, kdo nikdy nepřijížděl labským kaňonem k Ústí nad Labem a neviděl dominantu hradu nahoře na skále, tak o hodně přišel. A pohled opačným směrem je úchvatný jakbysmet. V hradní vinárně jsem měla maturitní večírek.

A zase je tu červen

Lidmila Nejedlá 1.6. 19:38
Paní Jitko, to je hezké připomenutí, že nás opouští jaro.

Červen, na vodu jedem

Lidmila Nejedlá 1.6. 19:04
Krutá zkušenost, Libore. Také jich pár pamatuji. Hlavně, že to vždy dobře dopadlo a teď se na to docela dobře vzpomíná.

Docent Rajko Doleček, popularizátor zdraví

Miroslav Štorch 1.6. 14:54
Moje maminka chodila v Bělehradě s Rajko Dolečkem do školy, protože tam žila silná česká menšina ještě z dob Rakouska-Uherska. Jejím tatínkem byl Čech od Prahy a maminka byla ze Srbska. Mnoho Chorvatů i Srbů studovalo později v Praze. Když byli zkoušeni a nemohli si v češtině vzpomenout na konkrétní české slovo do odpovědi, tak říkali srbochorvatsky "óvaj, óvaj " to je v překladu "ten, ten". Proto se jihoslovaským studentům přezdívalo přátelsky " Óvajové." :-)

Karel Šíp má Všechnopárty, nejlepší českou talkshow

Miroslav Štorch 1.6. 14:41
Jako studenti jsme chodili v Praze "na brigády" někdy jako kompars k filmu a někdy i do televize. Člověk viděl něco zajímavého - jak se natáčí film nebo televizní Silvestr a dostal nějaké korunky bez dřiny a špinavé práce. Tak jsem kdysi zažil tehdy mladého a velmi pohotového Karla Šípa společně s muzikantem a skladatelem Jaroslavem Uhlířem(15.9.1945) v Telezním klubu mladých. Jejich humor byl příjemný a inteligentní a vydržel jim dodnes. Podobné talkshow měl Michal Prokop, Jan Kraus nebo Marek Eben - Na plovárně. Karel Šíp patří mezi neoblíbenější. Díky redakci za prima vzpomínku.

Psí sirotci

Lidmila Nejedlá 1.6. 10:10
Aničko, Vy jste mne dojmula k slzám hned po ránu. Takový hezký příběh štěňátek...to je dobře, že mají své páníčky.

Film pro pamětníky: Dva týdny štěstí

Vladka Steinová 1.6. 09:32
Velmi dobrá společenská odlehčená komedie z r. 1940. Půvabná Adina jako Marta a skvělý J.Marvan.Natáčelo se v bývalí,m hotelu

Co vše je možné zaslechnout aneb Humor mezi knihami II.

Zuzana Pivcová 31.5. 17:39
To jsou opravdu skvělé perličky. Stojí za přečtení. V málokterém zaměstnání se je může člověk doslechnout!

Monica

Zuzana Pivcová 31.5. 17:31
Je to zase velmi citově silný příběh, Míšo. Ano, některé vazby matka - dítě přetrvávají po mnoho let v podobě, kdy syn, dcera byli opravdu dětmi. Matka má, byť v dobré vůli, neustále potřebu mluvit do života a hlavně do partnerských vztahů. Někdy se člověk od matky nedokáže zcela odpoutat vůbec, a když ta pak zemře, je mu třeba 50 i víc a najednou nemá nic, ani ji, ani svůj osobní život. Je to docela smutné.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.