Přehled posledních diskuzních příspěvků

Tuto výstavu musíte vidět! DOX Praha: Všechno je jinak

VANDA Blaškovič 5.5. 12:02
Jedna důležitá fotografie zde chybí. Proto jsem ji přidala do mých obrázků. Jedná se o foto z projekce. Tak pokud budete chtít, podívejte se. Děkuji redakci i Aleně Tollarové za otočení některých fotografií.

První láska

Zuzana Pivcová 5.5. 11:27
Moc hezké a citlivé, i když ne můj případ. Je to skoro škoda. :-))

Pražské povstání urychlilo konec druhé světové války

Zuzana Pivcová 5.5. 11:09
V našem archivu je skutečně mnoho materiálů k povstání, něco existuje i v německé dokumentaci, třeba narychlo odesílané depeše gen. Pücklera, velitele SS v Praze, Skupině armád Střed, o měnící se situaci v Praze, posledních plánech na bombardování, včetně pověstného výroku: Celé to hnízdo musí hořet! A také výroky o Vlasovcích, kteří sice přišli do Prahy ještě před Rudou armádou, ale předtím byli až takřka do povstání na straně Němců. Pro ně bohužel, dokumenty jsou pravda.

Jak jsem zakládala novou stranu

VANDA Blaškovič 5.5. 09:14
Zdenko, dojdi se podívat na film Divoké historky. V první povídce je cosi, co mi připomnělo Tvojí historku. Bude se Ti líbit celý film. Doporučuji vřele i ostatním.

Marie

Hana Rypáčková 5.5. 08:33
Nevím,co napsat.Není to bohužel ojedinělý příběh.Naštěstí se človíček narodil a byl obklopen láskou.

Chtěla bych být slavíkem

Marie Seitlová 5.5. 08:06
Maruško báseň se mi moc líbí, slavík zazpíval a jsem ráda, že jsem tě poznala.

Jarní fotopříběh: V čarovném lese

Hana Rypáčková 4.5. 21:52
Jejda, tolik česnekových kvítků.U nás vůbec neroste....Moc to vnoučkovi sluší.....

Znáte nejstarší rezervace ve střední Evropě? Žofínský prales a Hojná Voda

Zdenka Jírová 4.5. 21:14
Pěkný a poučný článek, o těchto chráněných oblastech jsem nevěděla.

Příroda je nejlepší lékař aneb Moje májové toulání

Zuzana Pivcová 4.5. 19:25
Evičko, super, i výběr té báječné písně, právě jsem pochválila Libora za vtipný nápad, a hned jsi tu zase Ty. Asi se uchválím, ale to je dobře. Je mi tu dobře. Díky Ti, Ty milá holko.

E-mail hrdličce

Zuzana Pivcová 4.5. 19:12
Vy jste se tu teď opravdu našli, Libuška, Libor, Eva Bertice a další, máte všestranné vtipné nápady bez hranic. Moc se mi to líbí. Na Invalidovně u archivu jsme měli hrdliček mraky, hned po holubech. Když jsem v zimě krmila zpěvné ptáčky, musela jsem jim vždy vyrábět samoobslužné koutky, kam by se nenarvala hrdlička, která by jim hned vše snědla. Ta byla schopná dělat doslova i stojku, aby se dostala k slunečnicovým semenům. P. S. Ty mailové adresy jsou pravé a funkční a jakou mají souvislost s portálem? Jestli to můžu vědět.

Rozhledny, hit české turistiky

Vladka Steinová 4.5. 18:35
Rozhledny mám moc ráda. Jedna z nejhezčích u nás a nejstarší rozhledna v Jizerských horách je Štěpánka nad Příchovicemi a Kořenovem, v nadmořské výšce asi 959 m.Vysoká je cca 24 m a je to novogotická stavba.Stavět se začala již v r. 1847 a s pauzami byla dokončena v r. 1892. Pojmenovaná je podle arcivévody Štěpána.Samotný výstup k rozhledně je dost namahavý,ale krásný výhled pak skutečně stojí za to.Byla jsem zde několikrát s vnoučaty a vždy objevíme další přírodní krásy při pohledu z této rozhledny.

Film pro pamětníky: Kolik slov stačí lásce?

Vladka Steinová 4.5. 17:57
Děkuji redakci za připomenutí tohoto povídkového filmu z r. 1961. I když se na scénáři podíle Jan Otčenášek, i když je zde výborné herecké obsazení od Menšíka pře Kopeckého,Brodského po K.Chadimovou, etc., přesto se mi všechny tři povídky zdají dějově chudé. Pozitivní prvek spatřuji v tom, že zde můžeme vidět Prahu 60 let minulého století.A jako vyloženě nenáročný a oddechový film pro májové večery doporučuji.

Slavili jsme 1. máj

Zuzana Pivcová 4.5. 12:55
To opravdu bývaly otřesné oslavy. Školy s dětmi, v zimě několik hodin v dešti, na jazykové škole nikomu nezáleželo, paní ředitelka nám taky nařídila jít, neměli jsme se ke komu přiřadit, tak jsme stáli u ekonomky, a než jsme došli 200 metrů na náměstí, už nás několik zdrhlo. Přiznám se, že na 1. Máje jsem šla dobrovolně jednou, a to na jaře 1968, to nebyl v Budějovicích průvod, nýbrž jen shromáždění na náměstí, kdo chtěl. Bylo plno.

Češi poráží Lotyše, hokejovou tipovačku vede paní Tvrdíková

Miroslav Štorch 4.5. 08:33
Je prima, že je letos tolik tipujících. Trefit přesný výsledek je dost obtížné, když je Kanada schopna nastřílet 10 branek a žádnou nedostat. Dnes to bude pro naše družstvo s Kanadou velmi náročné. Snad diváci poženou naše hráče do útoku. Při troše štěstí by naši mohli i vyhrááát :-)

Marusha na Karlštejně

Zuzana Pivcová 4.5. 07:49
Práce průvodkyně turistů je určitě moc zajímavá, ale být při tom ještě psycholog a lékař, to je asi zabíračka a každý to nedovede. Věřím, Míšo, že zrovna Vy jste člověk na svém místě, ale i tak Vám podle Vašeho vyprávění není někdy co závidět. Já jsem si to mnohokrát vyzkoušela s individuálními návštěvníky archivu, taky pěkné dárečky! Skupinu bych nezvládla.

Pro Lidmilu

Lidmila Nejedlá 4.5. 00:33
Maruško, děkuji. Takovou oslavnou báseň si vůbec nezasloužím. Krásný snímek a je na něm i můj dům. To je nádhera. Byla jsi na vyhlídkovém letu? Zvu Tě na kávu, musíš zase přijet.

Zkuste recept na skvělý dort, pochutnáte si třeba u hokeje!

Alena Tollarová 3.5. 19:24
Blahopřeji oceněným a jen si dovoluji opravit místo konání přehlídky historických kostýmů - byl to Letohrádek Kinských - Národopisné muzeum.

První polibek

Anna Potůčková 3.5. 17:26
Já první polibek dostala na jedné vesnické zábavě, která byla v lesním háječku od moc hodného chlapce, a také moc pohledného. Je to už 40 let a do dnešního dne jsme velcí přátelé a oba na tuto zábavu moc rádi vzpomínáme. Protančili jsme spolu celý večer při dechové hudbě. Oba jsme chodili do tanečních a oba jsme tuto hudbu měli moc rádi a máme dodnes

Jarní fotopříběh: Hodně osobní příběh, o který se chci podělit

Hana Rypáčková 3.5. 16:43
Taky je mi líto stromů...Ale dub mám nejraději...Ten naštěstí zůstal.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.