Přehled posledních diskuzních příspěvků

Davidovy americké zkušenosti

Zuzana Pivcová 22.4. 20:22
Mladým lidem nezávidím, naopak velice přeji, že mohou vyrážet do světa. Za sebe jsem ráda, že jsem jako němčinářka mohla jezdit alespoň často do NDR, hlavně na jazykové kurzy nebo jako doprovod se žáky na výměnu. Jazykově i společensky mi to hodně dalo a naučila jsem se spoléhat především na sebe a nebát se jezdit. David je příkladem dnešních mladých, kteří jsou zdravě sebevědomí a nároční. Nekoukají na všechno na Západě vyjeveně a s nekritickým obdivem. To se mi líbí. Pamatuji si, že kdysi byl v TV dokument o jednom našem středoškolákovi, který šel na rok do školy někde v USA. Byl tam mezi studenty na špici. Např. o matematice ale řekl, že u nás už to měli jako učivo v 8. třídě. Pak jsem zase slyšela dvě dívky v autobuse, spolužačky ze školy společného stravování, jedna se vrátila z USA, kde byla na práci někde v restauraci v Kalifornii a prorazila tam s českými obkládanými chlebíčky, takže jí vyhradili jeden den a hosté se tam sjížděli extra kvůli ní. Tak si myslím, že se naši mladí rozhodně v cizině nemají za co stydět a uchytí se. Davidovi to přeji a budu se těšit na další poznatky.

Kouzlo časů minulých: vrabčinky

Hana Rypáčková 22.4. 19:28
A právě kvetou!Máme je za plotem zahrady, lidé si trhají větvičky a černé se nekonají, postarají se o ně ptáci.U nás se jim říká ptáčnice a roste pod nimi zrovna teď velké množství hub podtrnek.Taky je u vás sbíráte?

Jan o svém ráji

Vladka Steinová 22.4. 17:07
Pane Horenský, povedlo se Vám to ! Mně se báseň moc líbí.Asi to nevíte, ale zraje ve Vás básník.Hodně zdaru!

Na snižování cholesterolu bude místo léků injekce

Jana Slavíková 22.4. 14:41
Nejúčinnější lék na některé nemoci je UKÁZNĚNOST. Ta se bohužel ani na předpis pořídit nedá. Vím, o čem mluvím :-)

Jarní fotopříběh: Konečně přišlo jaro

Zoja Sedláčková 22.4. 14:07
Parádní kytičky, jako vždy, Růženko. U nás vše teprve vystrkuje růžky. Takovéhle jaro bude nejdříve za čtrnáct dní.

Neváhejte, knihy jsou dnes o patnáct procent levnější

Hana Rypáčková 22.4. 08:20
To je dobře.Pro mne ale je zlatá Šmidingerova knihovna.

Obchodní dům Máj: symbol nákupů i architektury 70. let

Vladka Steinová 22.4. 06:33
Vše je dnes jinak, ale do Máje jsem chodila velmi ráda.

Síň slávy pro kreslíře Jiřího Šalamouna

Zdenka Jírová 22.4. 00:18
Snad každé české dítě má doma knížku vydanou Albatrosem nebo ještě starší se SNDK, Ty mám ještě doma i já a čtu z nich svému vnoučkovi. Zásluhy dětského nakladatelství jsou obrovské, pracovat pro děti je velmi krásná, ale i náročná práce. Pohádky a příběhy by však nebyly dokonalé, kdyby je neobohatili naši malíři a kreslíři. Maxipsa Fíka znají všechny děti hlavně v jeho televizním zpracování. Sledovali jsme Večerníčky o Áje a jejím Fíkovi společně s dětmi a nyní i s vnukem. Moc panu Šalamounovi za jeho krásné obrázky gratuluji.

Láska jako křídla

Marie Magdalena Klosová 21.4. 23:03
Poezie si najde místo v životě a život v poezii.mm

Alois

Zuzana Pivcová 21.4. 20:23
Před mnoha lety jsem se bohužel také stala svědkem propadu jednoho člověka, kterého jsem od vidění, nikoliv z okruhu příbuzných či přátel, znala. Velmi smutné a z mé pozice mu nešlo pomoci.

i60 Párty v Poděbradech je tu! A tady je program

Jana Šenbergerová 21.4. 19:09
Už se těšíme, jen nejnovější předpověď počasí se nám moc nelíbí, ale to se poddá. Na shledanou! :-)

Mýty o potravinách: tlačenka jako výživa kloubů?

Květoslava HOUDKOVÁ 21.4. 11:46
Tlačenku mám docela ráda, pokud obsahuje maso + želatinu (nesmí v ní být vidět kůže a "čouhat" štětiny) Proto ji nekupuji v obchodě, ale občas domácí na Farm.trhu. A též mám ráda domácí huspeninu/sulc = zatím klouby úměrné mému věku - nestěžuji si.

Na kraji vesmíru

Olga Štolbová 21.4. 09:32
Jíťo, úžasná, nádherná báseň. Tvé básničky jsou čím dál krásnější. díky, díky, díky.....***

Hledá se další svědectví pro americké Muzeum Holocaustu

Radek Otáhal 21.4. 09:23
Při chůzi ulicemi je dobré sklopir oči a nechat hlavou plynout do mosazi vyražené letopočty zmarněných životů pro chtivost peněz a moci jednoho národa

Anthony Quinn: Já jsem Zorba

Hana Rypáčková 20.4. 21:38
Byl to pan herec a ještě je ve svých filmových postavách .

Pampelišky

Hana Rypáčková 20.4. 19:06
Pampelišky čekaly v trávníku na povel.....A louka je rázem zlatá.

Mobil, který se naučíte ovládat v každém věku

Hana Rypáčková 20.4. 19:02
Dobrá rada,dojdu si ho do O2 vyzkoušet...Mám zbytečně složitý.Vždy nějaký podědím.

Jarní fotopříběh: Příběh o poslední jarní projížďce

Olga Štolbová 20.4. 15:54
Hani díky, prima obrázky, prima povídání. Tu nešikovnou ruku Ti na dálku pofoukám a držím palce, ať jsi zase brzy v pořádku. Kdysi jsem jezdívala do Tažovic, takže ty snímky mě přímo pohladily. Až se tam někde blízko zase ocitneš, vyfoť mi, prosím, zámek. Tam jsme s manželem jezdívali, byl to tehdy rekreační objekt manželova zaměstnavatele. Je tam všude moc krásně. *****

Mluví se o tom potichu či vůbec: inkontinencí trpí polovina žen

Hana Rypáčková 20.4. 12:38
Miluji louskat dýńová semínka a pražená chroupám celá. Tomuto doplňku věřím.

Máme rádi fotografování: Řešíme horizont

Hana Rypáčková 20.4. 12:25
Neudržím foťák,ale teorii vstřebávám...Prostě poučky jsou důležité, ale hlavně s citem...

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.