Přehled posledních diskuzních příspěvků
FEJETON: Okamžiky holohlavých návratů
Antonín Nebuželský 12.11. 09:37
Jsou jídla, která bych nevzal do huby ", protože jsem byl donucen ve školce. Krupicová kaše a buchtičky se šodó k nim patří. Teta kuchařka byla známá mojí maminky, dej jí pánbůh věcnou slávu, ta měla doporučení mě dokrmit, kdybych nemohl. A to plnila... Byla to poválečná doba nedostatku a hubený Tonik nesměl strádat.
A historky z dětství a mládí - to by bylo na dlouhé povídání. Ale díky, aspoň jsem zavzpomínal :-)
Mirotice - městečko loutkářů a malířů
Daniela Řeřichová 12.11. 09:19
Hezký článek. Loutkoherců si moc vážím. Sleduji již osmou generaci Kopeckých – Anna a oba Rosťové Novákovi jsou mj. synonymem Cirku La Putyka.
Podzimní fotoreportáž z procházky pod Hostýnskými horami
Blanka Lazarová 11.11. 18:30
Marie, pěkný výlet i fotky. Prošla jsem se s vámi dokonce i prstem po mapě. Děkuji. :-) :-) :-)
Příliš mnoho možností činí život komplikovaný a těžký
Jana Jurečková 11.11. 10:11
Zrovna dnes jsem se vrátila z obchodu, nechala jsem tam 650,- Kč. Původně jsem šla jen pro kávu. Nabídka je obrovská a já neodolala. Už nemusím ani do města. Obchod u nás na vesnici je zásoben perfektně. Někdy mě svírá docela úzkost, protože se v tom všem ztrácím. Přesně jak píše autorka. Já, která se kdysi těšila nakupovat mám dnes pomalu strach tam jít, co regál, to nástrahy, útok a past na peněženku.
Senioři sami sobě
Daniela Řeřichová 11.11. 09:37
Hani, to jsou přímo lukulské hody. Moc ti přeji vaši vzájemnost a radost ze společného putování, to už se vidí málokde. Já jsem zapojená na dvojce, mezi dobrými lidmi pak člověk trochu vytěsní trápení. A fotky máš, jako vždy, parádní. :-)
O velkém přírodním zázraku
Blanka Lazarová 11.11. 09:35
Příroda je úžasná, jen my to pořád nechceme respektovat. Tedy ne všichni a ne pořád. Aby mě někdo nechytil za slovíčko. :-)
Dílo Karla Čapka budou obdivovat obyvatelé i v italském městě Perugia
Alena Velková 10.11. 23:43
Zajímavá informace. Přiznám se, že Italské listy neznám.
Alice Garrigue Masaryková - odkaz ženy, který inspiruje generace
Alena Velková 10.11. 23:39
Úvodní foto je moc pěkné. Alice Masaryková byla velice zajímavá žena s nelehkým osudem. Zrovna o ní pro příští jaro připravuju článek. Cyklus akcí v Lánech je dobrý nápad. Zejmena beseda na téma prvorepublikové módy bude super.
Co vás napadne, když se řekne "Výstava kuchařek"?
Jitka Hašková 10.11. 16:25
Když slyším "Výstava kuchařek" představím si výstavu kuchařských knih. Takovou mohl kdysi udělat můj strýc (už zemřel), který byl vyučený kuchař, číšník, řezník, vařil báječně.
Moravský Marco Polo Bohumil Pospíšil málem zahynul v irácké poušti, v Šanghaji byl unesen piráty, dožil v Aucklandu
Martina Růžičková 10.11. 12:24
Děkuji za velmi zajímavý článek. Je skvělé, že se cestovatelova unikátní pozůstalost zachovala a je možné z ní čerpat.
Takový (ne)obyčejný deštník
Daniela Řeřichová 10.11. 11:16
Hezký příspěvek z historie deštníků. Je to úžasný výtvarný prvek, dá se s ním pracovat v zajímavých instalacích a obrazech. Osobně ale deštník nenosím ráda, nevadí mi, když trochu zmoknu.
Předvánoční vzpomínka po 70 letech
Jan Zelenka 10.11. 10:05
Ne všechny vzpomínky bývají pěkné. Ale tohle zase takový malér nebyl.
Pro dobrotu na žebrotu
Jitka Hašková 10.11. 07:08
hezká básnička, díky. To se divím, že toho pejska, co tě pokousal venčíš dál. Je vidět, že to opravdu s pejsky umíš, doufám, že tě znovu nekousl.
Barevný svetr rozveselí tmavé podzimní dny
Naděžda Špásová 9.11. 18:25
Několik barevných svetrů mám a to vlastnoručně upletené.
Španělský institut v Praze – výstava ilustrací ILUSTRADAS
Alena Velková 9.11. 12:27
Je to milé, hravé a ty poslední vzhledem k příběhu i dojemné.
Lanzarote – Ostrov muže, který mě okouzlil
Dušan Brabec 9.11. 09:46
Báječný článek a ještě lepší obrázky. Připomněly mně vylodění na ostrově 4.3.2018 při cestě lodí Ocean Majesty (tehdy pod vlajkou Řecka) po Kanárských ostrovech. Nevábný sopečný ostrov s černou lávou architekt Manrique dokázal přetvořit v okouzlující nádheru využitím kontrastů černá (láva), bílá (barva) a blankytně modrá (voda). Žádné odstíny těchto barev, ale pouze brilantně čisté, zářivé a kontrastní, zejména v jeho Volcano House, kam byl tehdy vstup za pouhých 8 eur! Z přístavu Arecife se tam člověk dopraví místní autobusem guaguas. Pokud se tam kdokoliv dostanete, Volcano House navštivte a užasnete, co lze zkombinovat a vytvořit!
Marta - odhodlání
Ludmila Černá 9.11. 09:08
Zdravím. A už se těším na další pokračování. Asi proto, že Marta má normální starosti.
Povídka: Tátové - Trentino 1. světová válka
Taťana Veselá 9.11. 08:43
No, vy to tedy umíte! Ač smyšlené, zasáhlo mě to. Pište dál :)
Pomáhat a chránit, ne jen pokutovat
Vladislava Dejmková 9.11. 07:41
Ahoj Blanko, tak teprve teď vím, co se ti stalo! Jsi statečná, ale lepší by to bylo bez téhle zkušenosti. Držím to palečky!
Život s prokrastinátorem
Vlasta Ledlová 8.11. 19:06
Jani, dneska mám svůj den. Nejdřív jsem blbě ohodnotila článek Aleny T. a teď tvůj. Skvělý článek mě pobavil, tak nějak si to pamatuju i ze svého manželství . Dneska už radši nebudu nic hodnotit, jen tady ještě přidám pár hvězd. ******
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.