Přehled posledních diskuzních příspěvků

Ritornel o noci

Zuzana Pivcová 26.8. 13:15
Zní mi to jako lehké šumění lístků na větvích, anebo ještě víc, snad jako ničím nerušené ticho. Zvláštní, že mi Vaše verše pocitově připadají, jako by měly pravidelný rým, a ony zatím ne. Jenže velkou roli hraje slovní a větný přízvuk, bez nich ani rým neobstojí. Moc děkuji.

Dědí se podoba?

Vladislava Dejmková 26.8. 08:33
To je velmi zajímavý nápad, který potvrzuje, že základní linie opravdu zůstávají.

Byla jsem v ústavu. Tři roky.

Jana Šenbergerová 25.8. 22:51
Chvíli jsem se o vás bála, ale když jsem zjistila, že není ústav jako ústav, s chutí jsem si početla o tom vašem.

Dotančili až k protinožcům

Zuzana Pivcová 25.8. 17:14
Vaše články o našich krajanech či emigrantech jsou pro mě mimořádně zajímavé. Zatímco některé osobnosti se po listopadu 1989 konečně dostaly do povědomí veřejnosti - Baťa, Vrzáňová, Červená, Mládková, Firkušný atd., o řadě jiných, asi trochu méně slavných, se neví nic. Jsem moc ráda, že nás s mnoha z nich seznamujete. Shodou okolností jsem obě uvedená města - Adelaide a Sydney - krátce navštívila v květnu 1992. Z Adelaide ráda vzpomínám na starší paní, rakouskou Židovku, pro nás tlumočnici u soudu, která mi vyprávěla, jak prchla před Hitlerem napřed do Švýcarska a odtud do Austrálie. Vzala mě ale jen do botanické zahrady a k sobě domů, z kultury jsem nic nepoznala.

Důchodce a řidičák

Naděžda Špásová 25.8. 13:38
Tak takové starosti nemám. Řidičák jsem nikdy nebyla schopná si udělat, bourala jsem na pionýru, co pak s autem. Manžel a děti jsou řidiči, tak se v případě nutnosti nechám vozit. U doktora u nás je to podobné, i když jste objednaní, trvá to hodiny. Čeká mě to v říjnu. Přeju bezpečnou jízdu na cestách.

O třech syrečcích

Dalibor Polanský 25.8. 12:53
Jako nápad je to výborné. Jen to zpracování by zasloužilo trochu větší péči.

Dovča v Tunisu

Alena Švancarová 25.8. 10:22
Zajímavé,ráda jsem si přečetla o neznámu.Nikdy jsem tam nebyla a nebudu.Sluší Vám to se zmrzlinou.

Střídavá péče

Alena Velková 24.8. 17:09
Máte pravdu, děti by se neměly stěhovat. Pokud chtějí rodiče střídavou péči, mělo by dítě trvale bydlet v bytě a rodiče ať se stěhují...takto to dělají moji známí a děti jsou v pohodě, jenže je to otázka peněz...

Projekt RECETAS od září opět nabídne seniorům možnost zapojit se do programu proti osamělosti

Elis Rentierka 24.8. 16:51
Nejak nechapu, kdybych mela moznost opet zit v Praze, nemela bych problem, co s volnym casem. Ted jsem na venkove, a prece se nenudim - jednak si zabavu vymyslim sama, jednak tady funguje velmi dobre organizace, ktera se takto o nejen osamele seniory stara.

Vycházka Tomice - Olbramovice

Zuzana Pivcová 24.8. 14:09
Líbí se mi Vaše příjemné normální procházky. Také je hezké, že pokaždé v závěru poděkujete tomu, kdo vycházku zorganizoval.

Budeme spolu bydlet a uvidíme. Manželství na zkoušku je časté

Jindřich Berka 24.8. 11:42
Vše je náhoda. Někdy to vyjde a někdy nikoliv. Jako se střídá noc a den. Někdy se lidé k sobě nehodí i když jsou oba kvalitní. Ještě, že je dnes antikoncepce. Jindra

Leze na mne stáří

Soňa Prachfeldová 24.8. 07:20
Když přijde stáří, plány mi maří. Nepustím ho dál, čert aby ho vzal.

Vždyť víš, hvězdy nehasnou

Zuzana Pivcová 23.8. 11:11
Soňo, to bolí. Zvláštní, kolik lidí odchází z tohoto světa těsně před narozeninami, v den narozenin, těsně po narozeninách. I naše maminka. Soňo, hvězdy tady pro nás nehasnou a duše neumírá. To Ty dávno víš.

Vzpomínání na Rujánu

Zuzana Pivcová 23.8. 11:03
Ano, také jsem se po téměř půl století vydala znovu na Rujanu. Byla jsem tam v létě 1968 (viz článek Mělo to být super léto) a pak myslím Rujana mě po téměř půl století uvítala deštěm a Mé střípky z Rujany. Děkuji za vzpomínku.

Domov

Anna Potůčková 23.8. 09:43
Moc hezký článek, krásné fotografie a ještě krásnější vzpomínky na místa, která Ti byla blízká. A básník Mácha tu bude snad navždy díky své krásné literární tvorbě.

Žít dál

Hana Šimková 23.8. 08:25
Zuzanko, hodně smutné, ale krásné. Lásky jsou pryč, ale musíme žít dál, dokud je to ještě možné.

Danuta Chlupová: Dobré vztahy se sousedními státy jsou důležité v každé době, jsou prevencí válečných konfliktů

Jiří Dostal 23.8. 08:00
:-) Ani Fjodor Michailovič zřejmě netušil, že ve svých dílech ztvárnil obecnou platnost zločinů a trestů... :-)

Prostituce, interrupce, eutanázie – a senioři

Alena Gebauerová 22.8. 19:56
Prostitutky byly, jsou a budou, to se nezmění. Interakce vůlí ženy a nikdo do toho nemá mluvit, to rikříkám když žádnou nepoodstoupila. Ale některé ženy by si to neměly plést s ochranou, znám jednu, která jich měla 5. A euthanazii bych v určitých případech povolila, i to by mělo by svobodným rozhodnutím daného jedince.

Pozvánka na hrad Pernštejn, třeba i s vnoučaty

Naděžda Špásová 22.8. 14:42
Marie, moc hezká pozvánka. Na Pernštejně jsme byli před lety, když jsme jezdili na Vysočinu na dovolenou. Fotky jsou super, vnoučata mají velké štěstí, že vás mají. Tak ještě spoustu krásných let a výletů.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.