Přehled posledních diskuzních příspěvků

Moje druhá divná svatba

Taťana Veselá 22.7. 12:31
Co na to říct... život. Zaplaťpánbu jste odvahu nakonec sebrala a rozvedla se. Ne každý to dokáže! A ještě si dovolím dodat: nikdy neříkej nikdy ;-)

Můj jedinečný zážitek s umělou inteligencí

Jarmila Komberec Jakubcová 22.7. 11:20
Chatování s umělou inteligencí lze vyzkoušet v prohlížeči Mikrosoft Edge. Stačí stáhnout do počítače. Můžete klást různé otázky a chatbot písemně odpoví.

Jsme pár, ale žijeme odděleně. Trend, který vyznávají mladí i senioři

Eva Kopecká 22.7. 10:51
Pokud člověk po životních zkušenostech dospěje k tomu, že se mu samotnému žije nejlíp, proč ne. Setrvávat v nefunkčním manželství nebo s někým žít jen proto, že to chce ten druhý, je smutné. Znám paní, která by radši žila sama, ale nepoplatila by to. To je podle mě nešťastný způsob života taky. Jo, může to někomu přijít jako sobecké. Jenomže u lidí, kteří udělali maximum pro partnera a rodinu, je to možná jediný způsob, jak si zachovat kondici a neuštvat se, když manželství z nějakého důvodu skončilo. . Sestěhováním dvou lidi do jedné domácnosti se sice ušetří, ale otázka je, zda to donese pozitivní výsledky i v jiných ohledech. Já tedy naopak považuji za sobecké s někým žít proto, že má peníze, že mi obstará celou domácnost, že mě všude odveze nebo jen proto, aby kamarádky viděly. Takže sobec může naopak žít celý život ve vztahu, kde se jenom veze. A samostatně žijící člověk je tím silnějším jedincem, který dokáže žít sám a není na nikom závislý.

Svatba s příchutí burčáku

Jana Jurečková 21.7. 19:11
Mám ráda napínavé příběhy a ten váš byl až do samého konce. Takové štěstí, co vás potkalo je prostě paráda a přeji vám, ať se vás drží pořád.

Pozdravit staršího neni ostuda a pustit v metru sednout už vůbec ne

Zuzana Pivcová 21.7. 14:55
Děkuji. Zde v malém jihočeském městě děti překvapivě zdraví. Po letech v Praze jsem na to zpočátku koukala a hledala důvod, proč. Pak jsem zjistila, že pozdraví i mnozí mladší dospělí. Proč? Vždyť se neznáme a nic ode mě nechtějí. Zkrátka jsem tu začala bydlet a jsem starší.

Kterak manžela pro rodopisné bádání získati

František Matoušek 21.7. 10:24
Pěkný "výcuc" z rodinné genealogie. Dovedu si představit kolik úsilí a nervů stálo zjišťování předků. Jsem také jedním z genealogů, kteří se vrhli do zjišťování kdo byli moji předkové a jak žili, diky čemuž jsem se naučil číst kurent i latinu. Teď už jsem z toho zase trochu vypadl, protože "Kroniku rodu" mám již hotovou.

Povídka: Stará borovice

František Matoušek 21.7. 10:13
Hezká povídka s dobrým koncem.

Sicilské peklo na vlastní kůži aneb dovolená s Cháronem

Anna Potůčková 21.7. 09:09
Článek zajímavý, fotky moc hezké a mě nezbývá než Vám popřát krásnou dovolenou a poněkud nižší teploty, aby jste se domů nevrátili usmažení. To vedro vážně není co závidět, ale místo kde jste na dovolené k závisti určitě je.

Střípky z naší svatby

Naděžda Špásová 20.7. 12:06
Marie, hezky napsané, svatba je od toho, aby se něco dělo. U nás je to podobné, já jsem Kozoroh, manžel je Vodnář. Přeji vám oběma ještě spoustu krásných let a fotek.

Mužská práva

Dalibor Polanský 20.7. 09:26
Považuji to za pouhý zkrácený výcuc vztahových dějů. :)

Moje seniorské radosti: Pády a vzlety

Daniela Řeřichová 20.7. 09:06
Paní Výborná, napsala jste výborný článek. Přečetla jsem jedním dechem a spolu s Vámi prožívala setkání s místy spjatými s legendami Frídy Kahló a Diega Rivery. Jejich příběh se mi vryl dávno do srdce. Pište dál, máte výjimečný dar.

Radosti má seniorská, levandulová...

Daniela Řeřichová 20.7. 08:56
Hezký levandulový článek. Na chalupě mám jako podrost pro dlouhý záhon růží právě levandule různých odrůd a barev. Vypadají spolu krásně i ve váze. Nádherný zážitek byl před lety v Provence, právě dnes tam odjíždí dcera. V současné době zavěšuji svazečky levandulí pod stříšku terasy, vydrží celý rok. Snítku levandule dávám do džbánu s vodou, mátou a plátky citronu a pomeranče. Na kurzu o Provence jsem se dozvěděla, že sušenou levanduli v pytlíčkách dávaly dříve dámy pod polštář, když nechtěly plnit manželské povinnosti, neboť rostlina působí antieroticky.

Akrobati

Jan Zelenka 19.7. 09:55
V Krakově jsme se ženou byli, ale zajímal mě spíše Wavel. Zejména krypta, kde odpočívají polští velikáni. Dlouho jsem postál u náhrobku dvou velkých básníků a také velkých soupeřů. Svorně vedle sebe odpočívaní dva velcí básníci polského romantizmu - Slowacki a Mickiewicz.

Letní hrátky s homonymy

Jan Zelenka 19.7. 09:25
Věrko, opět zajímavý článek. Čeština je bohatý jazyk. Ale, jak vidno, dá se o ní pěkně psát. Přidám další homonyma. politik ve sněmu praví tohle jsou ti lotři praví, Náš renesanční zámek má pěkný, ozdobný zámek, Na mou věru, na mou duši musím měnit u kola duši, Nasadil si na hlavu korunu král za ní nedal ani korunu, Myslivec zmáčkl kohoutek Padl uřvaný kohoutek, můj starý bolavý zub bohužel dohonil teď času zub,

Pište dopisy

Jindřich Berka 19.7. 08:04
Dopisy píši rád. Voní člověkem. Nejsou sterilní jako elektronické psaní. Není to voňavka z Moskvy, ale parfém z Paříže. Jindra

Na vrcholu. Pojem, pod nímž si každý představuje něco jiného

Jiří Dostal 19.7. 03:23
:-) Vrcholem života je vědět jak ho žít, takže: "Jáchyme, hoď ho do stroje!" :-)

Svatba dvakrát a dost

Margita Melegova 18.7. 10:08
Bylo to dano osudem, tomu se neda uniknout.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.