Přehled posledních diskuzních příspěvků
Banská Štiavnica a Kremnica jsou perly Slovenska
Jana Jurečková 27.6. 17:12
Exod znám. Moje maminka byla učitelka a s touto cestovkou jezdila. Vzpomínám si, že mi jednou dohodila zájezd do Karlových Varů a okolí, mohla jsem tam jet s manželem i synem. Moc se nám tam líbilo. Byli jsme i na Slovensku - Velká Fatra Malino - Brdo, ale to je už dávno. Banskou Šťiavnici a Kremnici neznám. Díky za vyprávění.
Moje máma, Slováci a Němci
Don Pepe 27.6. 11:05
Ostrov Jersey kapituloval až 9.května 1945.Na ostrově se nebojovalo.Otec vaší kamarádky se vzdal na rozkaz svého velitele až po kapitulaci Německa.
Nebudu u babičky! Co dělat, když vnoučata nechtějí k prarodičům
Hana Kašíková 27.6. 09:51
Jsem ráda, že mám "normální" vnoučata a že je můžu hlídat jak děda v článku stylem - dělej si s nima co chceš. Na děti, které jen čumí do mobilu, mám vypěstovanou alergii, akorát, že za to nemůžou ony ale rodiče. I ten přístup p. Hynka, holky tam nechtějí, tak je nenutím, se mi nelíbí. A možná kdyby holky poznaly "jinej" svět bez neustálého online připojení, možná by se polidštily. Akorát, že já být jejich babička, tak bych já nechtěla aby za mnou přijely. No, možná bych to jednou vyzkoušela, jestli se s tím ještě nedá něco dělat. :) Ale s tou matkou za zády asi ne.
Velká Fatra
Zuzana Pivcová 26.6. 09:06
Musel to být moc hezký zájezd. Je to škoda, že i z tohoto krásného kraje mizí mladí lidé do ciziny.
O babičce v metru
Olga Škopánová 25.6. 15:14
Myslím, že by to chtělo méně fantasie a více zdravého rozumu. Každý žebrák musí vypadat jako ubožák, protože jinak by nic nevyžebral a navíc v Praze je řada neziskových organizací, které těmto lidem pomáhají např. Člověk v tísni, Adra, Armáda spásy.
Jak jsme bloudili po Cínovci
Alena Velková 25.6. 09:26
Tak to bylo jen docela malé a příjemné bloudění...pamatuju si, jak jsme jednou jeli přes Cínovec do NDR a byla tak strašná mlha, že jsme nemohli najít hraniční přechod ve správném směru a celníci nás kupodivu celkem v klidu nasměrovali :-)
Ještě k zahradě Strakovy akademie
Jitka Hašková 24.6. 13:25
Zahrada Strakovy akademie byla několik let zavřená pro rekonstrukci, nevím kolik. Loni byla znovu otevřená po rekonstrukci, prohlídky byly s průvodci, nechodilo se po zahradě, ale byl zajímavý výklad u zadních dveří do budovy.
Moje seniorské radosti? Prostě štěstí
Jitka Caklová 24.6. 08:01
Vlastně, celý život je umění o udržení-se rovnováze. Je to nevýslovný pocit pocit štěstí, moci znovu a znovu otevřít oči, znovu a znovu se bez bolesti nadechnout, otevřít dlaň, první bezbolestné kroky na nemocničním pokoji. V těchto chvílích byl pro mě jediným Bohem neurochirurg v nemocnici Na Homolce. Zaklaply dveře a od té chvíle štěstí záviselo opět jen na mně. Ostatně, jako celý život.
Začínali jsme od absolutní nuly a ještě k tomu hladoví
Marie Magdalena Klosová 23.6. 15:19
Vaše povídání je milé a vtipné. Navíc Vám připisuji body za to, že se Vám mohu podívat do sympatické tváře na profilu. U mužů zde je foto vzácné. Škoda. Zdraví "také Mařenka" mm.
O kvaltování
Jiří Dostal 23.6. 14:54
:-) :-) Ale to si špatně vykládáte, pane Zelenka, známý postřeh našeho JAKa jenom konstatuje, že při obsluze dobytka je třeba sebou mrsknout, jinak třeba zvolnit. Z téhle duševní dílny je zajímavé taky "Lépe jest třikráte denně semeníkem zatřepati, nežli za ženami hampejznými se píditi" :-) :-)
Osudy Čechů ve světě: Filozof Flusser v mládí unikl gestapu, poté uprchl před vojenskou diktaturou z Brazílie a nakonec tragicky zahynul v rodném Česku
Helena Štěpánková 23.6. 14:42
Moc zajímavé. Pokud je to míněno jako nový seriál, už se těším na další díl.
Všechno nejlepší, tati!
Dana Divišová 23.6. 08:43
Hezké vzpomínání. Můj táta by se 9.7. dožil 100 let. Neměl jako váš hezké dětství, v 6 letech mu umřela maminka, vychovávala ho v Nuslích chudá babička, za okupace byl už od r. 1944 v protifašistické buňce, v roce 1945 na barikádách na Smíchově čekali na Rudou armádu a báli se, že Schoner s německou armádou je ještě převálcuje. Jsem ráda, že se nedožil doby. kdy se strhávají pomníky padlých Rusů a jejich velitelů. To, co se dnes děje by nepochopil. Někdy se ,bohužel, historie ohýbá a ti mrtví se neumí bránit.
Jak je to s postupnou úpravou věku odchodu do důchodu? Svůj důchodový věk se lidé dozví při dosažení padesátky
Ivo Patta 23.6. 00:26
Prý "Naše populace stárne." Ve skutečnosti naše pracující populace hromadně vymírá. Za posledních 30 let se nenarodilo každé třetí dítě do VYROVNANÉ demografické bilance. Ty nenarozené děti již dnes chybí na pracovním trhu (60 000 nových kvalifikovaných pracovníků/rok). O důchodové reformě ekonomové 20 let jenom mluví. V článku se za důchodovou reformu vydává parametrická změna, zvyšování věku odchodu do důchodu. Přitom tahle změna parametrů se uplatňuje od roku 1995. Ekonomové - bankéři u nás 20 let prosazují bankovní produkt, penzijní reformu. PENZIJNÍ reforma nic z problémů státního důchodového systému neřeší, jejím účelem je jen a pouze tunelování státního důchodového systému. Za ministra Kalouska MF ČR vyčíslilo u Velké důchodové (správně penzijní) reformy, tunelování peněz určených důchodcům na 20 miliard korun/rok. Skutečná DŮCHODOVÁ reforma ve prospěch občanů a státní pokladny je pro bankéře nezajímavá, protože spočívá v opravě vadného účetnictví a to by bankám nepřineslo ani korunu. Více v auditu státního důchodového systému na adrese: slideplayer.cz/slide/13563954/
Z Kacanovy na Janovu vyhlídku a Valdštejn
Marie Měchurová 22.6. 12:32
Hani, tak to byla moc hezká procházka. Skalní reliéfy jsme si prošli před několika lety a máme i foto Kopicová statku.
V zahradě Strakovy akademie
Jan Zelenka 22.6. 10:51
Věrko, perfektně zpracované, jako vždy. Fotky mne překvapily, přesto, že v Praze jsem žil 45 let. Pokaždé jsem jen projížděl autem od Klárova kolem Strakovky dál a nikdy mě nenapadlo, že je tam tak rozsáhlá zahrada. Domníval jsem se, že je Strakovka u břehu. Je fajn, že se v Praze odkrývají pro veřejnost dříve nepřístupné prostory.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.