Přehled posledních diskuzních příspěvků

Fajnšmekr maminka Kateřina

Dana Puchalská 6.5. 10:17
Děkuju za milý článek. A hurá obsahuje i humor. To mám ráda.

Znáte jarní houby? Sbíráte je? Pozor, i na jaře roste dost hub jedovatých

Anna Potůčková 5.5. 11:20
Ze všech výše jmenovaných jsem našla jen toho sírovce a řízky z něj jsou velmi chutné.

Jak se člověk stane důležitým

Alena Velková 5.5. 09:20
Výstižný článek...a všimla jsem si, že mnohdy k pocitu nadřazenosti nad ostatníma stačí, když je dotyčnému přidělena vysílačka :-)

Alena (66 let): Naplánovaný život nefunguje. Zjistila jsem to ale pozdě

Věra Ježková 4.5. 08:24
Takhle jsem nikdy neplánovala. Jen jsem měla o svém životě rámcovou představu. Naplánovala jsem si odchod do předčasného důchodu, který jsem realizovala. V několika posledních letech plánuji maximálně v horizontu jednoho až dvou týdnů. Protože velmi dobře vím, že plány se můžou z minuty na minutu zhatit. Moje maminka měla potřebu organizovat mi život. Úniky před tím občas nebyly snadné.

Marta - můžeš se svěřit, ale nemusíš

Daniela Řeřichová 4.5. 07:45
Vlaďko, díky za napínavé pokračování.

Musoleum – muzeum děl Davida Černého

Blanka Lazarová 3.5. 19:49
Už se těším, díky za info. Viděla jsem v TV upoutávku.

Co s tím?

Hana Šimková 3.5. 10:02
Mám to hodně stejné, ale vím, že nejsem jediná . S kamarádkou po telefonu se hovor hodně protáhne a potom se ještě dlouho snažím si na něco vzpomenout. Naskočí mi to až už to nepotřebuji.

Domov seniorů jako nedostupný luxus? Co jsou mýty a co realita

Eva Kopecká 3.5. 08:35
Problém je v tom, že člověk nikdy neví, jak dlouho soběstačný bude. Kdo to odhadne, zda bude schopen za pět, za deset let obstarat svou domácnost bez pomoci? Stačí, když dojde k úrazu a léčení nebude standardně probíhat. Pár schodů domů bude velkou překážkou. Stačí, když přijde cévní příhoda. Jistě. Jsou tu u většiny potomci. Ovšem... pracují. Cestují. Ani oni nemusejí být zdraví. Nejhorší je, když to člověk přestává zvládat, nemá k sobě nikoho, kdo by zaskočil, nakoupil, uklidil. Situace se zhoršuje, člověk se zuby nehty drží doma, žije tam v jedné místnosti, a pokud jde o domek na okraji, kam hodí doručovatelka jednou týdně časopis do schránky, je člověk odkázaný sám na sebe a může to špatně skončit. Něco jiného je být s výtahem poblíž nákupního centra, s ochotnou sousedkou. Nikdo nevíme, jaký konec života budeme mít. Je dobře být tak trochu připravený. Ideální je, bydlet blízko svých bližních, se kterými dobře vycházíme. Nemusí to být jedna adresa, jeden dům, kde se důchodce celý den nudí, aby se vrhnul na prvního, kdo se vrátí domů, třeba s katastrofickými scénáři z dnešních zpráv. Úplně stačí sousední ulice nebo stejná část města. Stačí pocit, že stačí zavolat...

Proč vás bolí záda? A kdy navštívit lékaře?

Jan Zelenka 2.5. 22:29
Tak tohle znám až moc dobře. Měl jsem vychýlené bederní obratle až o 6 mm a díky tomu stlačenou míchu. Chodil jsem o berlích. Před šesti lety jsem musel na operaci. vydrželo to asi 4 roky a situace se opakuje. Bolesti jsou značné. Za 14 dní jdu k neuroložce. V tomto stavu musí člověk dávat pozor na pohyby. A už vůbec ne dlouhé procházky.

Prostě jen tak žít!

Taťana Veselá 2.5. 10:08
Gratuluji!! Aby vyšla knížka, je třeba hodně práce, invence, nápadů, myšlenek, promazat soukolí, a koukám, že vy to všechno máte, a rovnou patnáct :-o Skvělé, držím pěsti do té dvacítky ;-)

Co všechno odnes čas...

Jan Zelenka 2.5. 09:45
Moc hezké, Jitko. Rád tvé básně čtu.

Nemusíme to mít všichni

Helena Votíková 2.5. 08:18
Naďo jsi dobrá dokumentaristka. Přibližuješ nám Miladu během celého roku krásnými fotkami, a to se mi moc líbí. A hlavně, že se líbí Vám. :-)

Takový hezký pár! Partnerům by to mělo ladit. Ať jim je třicet nebo přes šedesát

Jitka Caklová 2.5. 07:46
Znala jsem pár, na veřejnosti dokonale sladěni a doma "itálie". Ne všichni umí být herci. "Navrch huj - uvnitř fuj."

Straka a kuřecí polévka

Vladislava Dejmková 1.5. 08:33
Straky jsou pěkně drzé potvůrky. U nás ve městě jsou přemnožené, člověk je vidí všude. Pozoruji je z okna, kde mám výhled do staré zahrady. Někdy jich tam bývá i kolem dvaceti. Věci také chladím na balkoně, ale většinou je přikrývám pokličkou. Já vím, chladnou pomaleji...

Pro náš velmi dospělý věk není řešením sedávat v koutě, říká třiasedmdesátiletá Marie Magdalena Klosová

Svatava Páleníková 1.5. 08:29
Po přečtení mám slzy v očích. Přeji vám paní Marie Magdaleno hodně zdrraví a ještě spousty zážitků na cestách po Česku i Francii.

Rozhledny Českého středohoří

Marie Novotná 30.4. 17:36
Ty jsi rodilý turistický průvodce. Vydej knihu. To je nádhera. Díky .

Město v srdci Evropy

Miloslava Richterová 30.4. 08:50
Soničko, pěkný výlet. Vzpomínám při čtení na poslech hudby B. Smetany v Obecním domě, byla to nádhera.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.