Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jarní proměny
Soňa Prachfeldová 31.3. 08:41
Danuško, jaro je tu, jen nechce ještě nastydnout, dnes svěží vzduch a vánek šeptá - květinky vydrží, vláha se vsákne a slunce bude hřát. ♥
Místo mého srdce: Můj kraj
Daniela Řeřichová 31.3. 08:22
Soňo, moc hezká úvaha; místem mého srdce je také můj domov.
Stěrače stírají...
Jana Kollinová 31.3. 08:17
Zmíněnou metodu "Ukaž a řekni" nevědomky praktikuji již několik let. Mám komoru mimo byt a v minulosti jsem se často musela vracet zpět do bytu s prázdnou. "Co jsem to vlastně chtěla?" Tu otázku jsem si pokládala v minulosti dost často. Potom jsem někde četla, že pokud nechceme na něco zapomenout, tak je dobré si říkat nahlas, co chcete udělat. Vyzkoušela jsem to ne jednou a funguje to! Tak byste mě mohli zaslechnout, jak na chodbě drmolím "brambory, brambory." Zvykla jsem si na to a povídám si tak i při cestě za nějakou činností v bytě. :-) Článek se mi líbil, děkuji.
Místo mého srdce: Posedlost Francií
Marie Novotná 30.3. 13:49
Vítej z Francie. Díky za sdílení .Je tam krásně.
Bohdá…
Zdenka Soukupová 30.3. 13:00
Zdeněk Horenský, švihák lázeňský... (Zdeňku, nemyslím to zle, jen tak mě to napadlo k těm lázním ☼)
Návrat baletu Marná opatrnost
Jitka Hašková 30.3. 11:30
To je báječný balet, viděla jsem v ND předchozí nastudování a moc jsem si to užila. Mohu doporučit.
Bobina aneb Ten pes mi nesmí do obýváku
Blanka Lazarová 30.3. 10:26
Ali, dcera má už druhého psa. Říkám, že ho máme ve střídavé péči. Jak já ti rozumím. :-) :-) :-)
Náš tip: Rozbalte si jarní balíčky a vydejte se k jezeru
Soňa Prachfeldová 30.3. 10:21
Májové pohlazení vypadá velmi lákavě, ovšem cena za dvě noci už méně. V Doksech je krásně, Alenka nám posílá obrázky z okolí.
Za odměnu do Lázní Mšené
Daniela Řeřichová 30.3. 08:54
Marie, mně se také líbil tvůj vítězný příspěvek a líbí se mi i tento spolu s fotografiemi. Přeji ti zasloužené hezké zážitky na všech dalších cestách.
Martina (58): Ztratila jsem dlouholeté přátele, už si nemáme co říct. Mohou za to hlavně sociální sítě
Stanislava Honcová 30.3. 08:20
Co na tohle říct? Možná, že "i tohle je život". Sociální sítě mohou za mnohé, ale za počítačem sedíme my. Sama vidím, že psychika a názory se s věkem mění. Umět akceptovat názor druhých není vůbec snadný úkol. Člověk se taky nechce nechat manipulovat ( a v lepším případě nechce ani manipulovat druhými ) a chce "zůstat svůj". Ví, že přátelství je deviza, která, pokud o ni přijde, bude moc chybět. Vnímá, že na budování nových, pevných a trvalých vztahů moc času nezbývá. Taky ale nechce ustupovat ze svých zásad. Některé rozbité vázy prostě už slepit nejdou. Nejspíš je to o kompromisu. Učit se akceptovat i jiný názor, neútočit, snažit se pochopit. Někdy pomůže čas, ale ani jeho síla není neomezená. Možná, je vodítkem pravidlo, že pokud chci něco změnit, nemám řešit, jak změnit druhé, ale hledat, jaká změna by pomohla u mne. Držím palce, aby se Vám povedlo časem obrousit ostré hrany vzájemných vztahů a alespoň trochu jste oprášili to, co Vás spojovalo.
Jak jsme si hráli a zlobili
Alena Velková 29.3. 11:38
Milá vzpomínka, většinu toho jsme hráli taky a navíc ještě hodně vybíjenou. Na rozdíl od vás jsme si ale nehráli na náměstí, ale hřištěm se nám stala přímo ulice, kde nebyla žádná zaparkovaná auta a ani tam žádná auta tehdy nejezdila :-)
GLOSA: Nepustím si stáří k tělu, ještě ne!
Alena Velková 29.3. 07:39
Správně, to se mi líbí, nerezignujte! A to oslovení ve zdravotnickém zařízení...já myslela, že už se to nesmí.
Důchody budou v červnu opět mimořádně navýšeny a průměrný důchod tak překročí hranici 20 tisíc korun
Daniela Řeřichová 28.3. 18:01
Nevyjadřuji se běžně k překlepům, ale ten na začátku první věty je úsměvný – předpokládám, že správně má být Průměrně senior tak dostane..., nikoliv průměrný senior... :-)
Dnes bylo včera
Miloslava Richterová 28.3. 13:24
P. Berko, děkuji za zamyšlení, ale nemyslím si, že bych dříve žila nějak hůře, život mám pořád stejně ráda.
Brněnské podzemí - vodojemy na Žlutém kopci
Alena Velková 28.3. 07:34
Jsem překvapená, jak jsou ty prostory krásné, opravdu jako z jiného světa. Moc zajímavý článek Blanko!
Putinácek a jedno velké kňú… Politici jsou inspirací pro nová slova
Věra Ježková 28.3. 07:19
Obohacování jazyka neologismy je přirozenou součástí jeho vývoje, např. stejně jako (často zbytečné) přejímání cizích slov, u nás zejména z angličtiny (proč „level“, když máme „úroveň“? aj. aj.). Líbí se mi výrazy vtipné, laskavé, neurážející. Proto pro mne nejsou „úplně nejlepší … případy, kde se politik stane inspirací pro vznik nového výrazu, který se uchytí, ale jemu samotnému to moc po chuti není“.
Příběhy starých fotografií: Zamyšlení
Jitka Caklová 27.3. 11:35
Smutné, až bolavé a historie se stále opakuje. Svět už vykročil k lepšímu, jen někteří to nechtějí slyšet a stále lžou.
Carpe diem, senioři
Vladislava Dejmková 27.3. 08:26
Také jsme měli sraz se základkou po 50 letech Mám pocit, že čím jsou spolužáci starší, tím častěji mají chuť se scházet.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.