Přehled posledních diskuzních příspěvků
Bez emoční inteligence se nežije dobře
Jiří Dostal 25.2. 10:02
:-) :-) Velice inspirativní pro časy omezeného mezigeneračního kvasu a varu, svou emoční genialitu rozvíjím stereotypem hluchoně : "Cožééé? Co si řikáál?" :-) :-)
Naše krajské město Zlín, místo, kam se vždy ráda vracím
Vladislava Dejmková 25.2. 07:05
Velmi působivý a zajímavý pŕíspěvek, vhodně doplnéný fotografiemi. Ve Zlíně jsem byla pouze jednou služebně a “ve spěchu”, takže jsem z něj nic neviděla.
Přběhy starých fotografi: Kdopak to asi je?
Marie Ženatová 25.2. 05:26
Moc děkuji za zajímavý článek. I já jsem podědila podobné i velmi historické fotografie*
Nebojte se cestovat bez cestovky. My cestovali na řecký Milos, díl druhý
Jan Zelenka 24.2. 10:53
Řecko je nádherná země. Jak lidé, příroda, moře, památky. Mám na naše cesty ty nejlepší vzpomínky. Trochu byl problém s komunikací. Musel jsem použít jak angličtinu, tak kupodivu i němčinu.
Od masopustu po Velikonoce
Jan Zelenka 24.2. 10:50
Věrko, tvůj článek je nádhera. Stručný, výstižný, doplněný fotkami. Jako informace o našich tradičních svátcích konce zimy a začínajícího jara zcela vypovídající. To podstatné je, že celá řada ustálených zvyků má svou tradici ještě z předkřesťanských dob. Nelahozeveský masopust býval skutečně tradiční i s odsouzením Bacchuse. Dával jsem o něm článek.
Šíleně barevné svetry jsou v módě. Trendem je využít každý zbytek vlny
Jana Kollinová 24.2. 10:03
Vzpomínám si, že jsem příliš nejásala, když mi maminka upletla občas svetr ze zbytků vlny, i když barvy dokázala sladit.
Myšička a její přátelé
Taťana Veselá 24.2. 07:58
Hezke vzpominani. Umorna pedagogicka prace s rumemicemi me pobavila :-) stejne jsou vzpominky tady na icku uzasny. Dnesni deti mi prijdou ochuzene o ty 'obycejne" zazitky. Umeji si vubec spolu venku hrat, kdyz jdou zrovna ven? Mozna ano, jen to treba nevidim. Diky za sdileni:)
Místa mého srdce
Jitka Caklová 24.2. 07:51
Krásně napsáno, krásné fotografie - i pro mě je domov tím nejcennějším místem mého srdce ♥
Bída v Česku
Dalibor Polanský 23.2. 20:06
Upřímně řečeno nevím, co si s touto agitkou počít. Pokud to má být rýmované, tak ty rýmy velmi kulhají, pokud je to báseň v próze, tak mi tam chybí rytmus.
Příběhy starých fotografií: Václav a jeho sen
Jitka Hašková 23.2. 10:38
Zajímavý příběh a krásná fotka.
Fejeton lavičkový
Miloslava Richterová 23.2. 09:57
Hezky napsáno a jistě to byl v tu chvíli hezký pocit :-)
Místo mého srdce: Léčivá studánka Kloubovka
Vladislava Dejmková 23.2. 07:35
Soňo, chápu tvůj vztah k tomuto místu. Také jsem měla podobnou studánku, kde se říkalo, že je voda léčivá. V těch Dolních Štěpanicích, o kterých jsem psala. už jsem tam dlouho nebyla.
Snění jako náhražka
Zuzana Pivcová 22.2. 13:06
Když jsme v raném mládí navštěvovaly svou pratetu (pro nás jen tetu) v Podkrkonoší, což bylo vždy o letních prázdninách, stalo se pravidlem, že mi teta půjčila na čtení některý ze svých prvorepublikových, pečlivě v truhle uschovaných časopisů pro ženy a dívky. Byla to "červená knihovna", ale název byl myslím Večery pod lampou. Doma bych během roku něco takového nevzala do ruky, ale tady to tak nějak patřilo k mým oddechovým prázdninám, a tak jsem si opravdu pár zamilovaných příběhů půjčila a přečetla. Příběhy s dobrým koncem ve mně přece jen budily dojem, že je i jiný druh mužů než mí jihočeští vrstevníci, kteří se mi občas pošklebovali. Ano, máte pravdu, dnešní časopisy pro ženy - Nostalgie, Staré dobré časy atd. - mají obdobný, i když skoro o století modernější charakter. Ať má jakákoliv žena jakýkoliv důvod něco takového číst, myslím, že nikdo nemá právo se jí za to posmívat. Tím nemyslím Vás.
Procházka na horách
Zuzana Pivcová 22.2. 12:51
Líbí se mi, jak jste svou cestu krásně zmapovala, krok za krokem. Děkuji.
Jak naložit se svým majetkem. Je lepší sepsat závěť nebo nemovitosti či movité věci darovat?
Helena Štěpánková 22.2. 09:41
Zrovna s rodinou řešíme možnosti darování, a tak děkuji za cenné informace.
Příběhy starých fotografií: Vzpomínka
Libuše Křapová 22.2. 07:49
Heleno, máte krásné vzpomínky na dětství a na babičku.
Čas je to nejcennější, co můžeš druhému dát
Věra Ježková 21.2. 08:05
Dovoluji si vás upozornit na svůj překlad básně Přeji ti čas:
https://www.i60.cz/clanek/detail/16883/preji-ti-cas
Turkmenistán a jeho "Potěmkinovy vesnice"
Dana Hošková 21.2. 07:12
Děkuji za úžasně zajímavý článek i fotografie.
Roudnický masopust 2023
Elena Valeriánová 20.2. 10:14
Počasí sice moc nepřálo, ale na náladě to neubralo. Přeji roudnickým, aby se tradice udržela, rozvíjela a žila.
Měl bys zhubnout! To se už nesmí říkat, je to body shaming
Irena Mertová 20.2. 09:23
Můj kardiolog se soustavně dopouští body shamingu...
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.