Přehled posledních diskuzních příspěvků

Moje tipy na výlety: zámky v okolí Prahy

Jarmila Komberec Jakubcová 6.7. 08:46
Děkuji za dobý typ na výlet.Na zámek Štiřín se určitě v létě podívám.Nevím jestli mně bude provázet pan Větvička - asi má jin starosti než se věnovat turistům ale ráda bych krásné parkové úpravy viděla.

Řekni, co s tím?

Jana Šenbergerová 6.7. 08:07
Verše vševědoucí stále dech beroucí, před tebou se skláním. Zuzko naše milá, buď stále tak čilá, zkrášluj nám svět veršováním.

Sněhurka je krásná a svěží i v 75 letech

Zdenka Jírová 6.7. 00:52
Když se dílo povede, je opravdu nesmrtelné a nikomu se ho nepodaří překonat. Je to nejen nádherná Sněhurka, ale třeba vynikající francouzský film Tři mušketýři, které už natáčel kdekdo, ale ty původní jsou nedostižní. Z našich filmů je to např. Pyšná princezna a neopakovatelný film Osudy dobrého vojáka Švejka. Nebo si dovedete představit Śvejka s někým jiným než s Hrušínským? Myslím, že je to dobře, že se dobrá díla hrají stále v tom původním provedení, i když většina herců už není mezi námi / bohužel, ke škodě diváka/.

Viktor Sodoma slaví sedmdesátiny

Jana Šenbergerová 5.7. 11:40
Vnímala jsem ho jen okrajově, ale to vůbec neznamená, že by se musel cítit bezvýznamně. Naopak. Jeho "umělecky nepříliš náročné písničky" uměly navodit dobrou náladu. Přeji mu do dalších let úspěchy nejen ve zpívání, ale i v podnikání. Být zpívajícím restauratérem má také něco do sebe. :-)

Senioři patří do restaurací

Jana Šenbergerová 5.7. 10:13
Moc pěkný článek. Dnešní senioři jsou na tom v jistém ohledu lépe než naši rodiče a prarodiče. Mnozí mají pejsky a tak setkávání s ostatními pejskaři při venčení také dává příležitost k seznámení. I na kole se můžete setkat se spřízněnou duší. Dokonce i vnoučata, se kterými jdeme na dětské hřiště, nám umožňují setkat se s babičkami a dědečky ostatních dětí. Často se stává, že senioři najdou budoucího partnera, když chodí na hřbitov za tím minulým. Je to jako se vším. Kdo chce, příležitost si najde. A také platí, kdo se bojí, nesmí do lesa. :-)

Óda na Í

Jana Šenbergerová 5.7. 10:00
Myslím, že v íčku mnozí napínají síly a každý jejich počin je mi milý. I óda na í oku i sluchu lahodí. Občas je príma, když íčkař marodí a nudící se něco vyplodí. :-) Přesto přeji brzké uzdravení, vždyť nad zdravíčko není.

O čekárenské lavici

Alena Tollarová 4.7. 19:25
Juchů, podle názvu jsem uhodla autora. Ty čekárenské lavice zažijí ale věci!

Lidová, nadýchaná tvarohová buchta

Alena Várošová 4.7. 09:50
Vando, moc pěkně zveršované.Nejen,že jste skvělá pisatelka a spisovatelka,ale jak pozoruji výborná kuchtička. Moc Vám to na fotce při polibku sluší,je vidět jak stojíte na špičkách.Váš muž Vás musí nosí na rukou.Buchty to je moje,mám ráda skladké pokrmy, maso skoro nemusím.Už jsem si opsala výborný recept od skvélé kuchařinky.Díky moc.

Jak si užívám tropy já

Jarmila Komberec Jakubcová 4.7. 08:36
Já moc miluji teplo, vydržím se hodiny slunit což moje kamarádky komentují, že jsem v minulém životě žila v tropech.Ráno si zaplavu v bazénu (už ale má 32st).a pak si v bytě pustím klimatizaci za 22st.Moje kočenky si pod ní lehnou a tam přežívají horka.V zimě mně zase klimatizace pomáhá přitápět byt.Bylo to moudré rozhodnutí si ji pořídit.Všichni se mi smáli že ji nikdy nevyužiji ale dnes ke mně rádi chodí když jsou vedra.

Domácí zmrzlina

Eva Balúchová 3.7. 22:47
Jak je někde kondenzované mléko,musí to být dobré.Díky za radu,určitě zmrzlinu vyzkouším.

Třetí věc v ohrožení

Květoslava HOUDKOVÁ 3.7. 21:56
Pan železniční důchodce má "štísko" - tento typ sklerózy není bolestivý, nemusí se nijak léčit - jen z toho běhání navíc občas bolí nohy. Ale co - sklerotičtí jsou už i ti mladší!

Poprvé vlakem do Turecka

Květoslava HOUDKOVÁ 3.7. 21:41
Obdivuji Vaše cestovatelské nadšení - mně už jen ze čtení článku přišlo zle! Do Turecka ani náhodou - ani vlakem, ani letecky - prostě tam být nemusím. Zlaté Česko !

Ota Pavel: skvělý vypravěč a milovník přirody

Alena Vávrová 3.7. 17:33
Ota Pavel nám také zanechal jeden krásný vzkaz: "Umět se radovat. Ze všeho. Nečekat, že v budoucnu přijde něco, co bude to pravé, protože je možné, že to pravé přichází právě teď a v budoucnu nic krásnějšího už nepřijde."

Tropy v Česku! Věnujme pozornost našemu zdraví

Alena Tollarová 3.7. 16:56
31 stupňů. Sedím v zabarikádovém bytě, prohlížím si týden staré fotky z krkonošské dovolené, kam jsem si prozíravě vzala s sebou ZIMNÍ bundu a sumíruju si v hlavě pozvánku na výlet.

Senior musí zájezd řádně prověřit. Jinak...

Zdenka Jírová 3.7. 16:43
Je dobré v žádosti o ubytování v lázních uvést své požadavky. Já vloni ve Frant. Lázních dostala pokoj ve 3.patře, ,kam už nejezdil výtah. Rovnou jsem řekla recepční, že nemohu nastoupit, protože po schodech nemohu dobře chodit. Vyhověli mi docela ochotně mne přestěhovali do nižšího patra s výtahem.

Profesor Pafko: průkopník transplantací plic v Česku

Elena Valeriánová 3.7. 06:20
Napsat, že je to člověk s velkým Č, je málo, ale já to tak cítím. A nejen pro jeho lékařský um, líbí se mi, že žije v manželství padesát let, jistě to nebylo lehké, ale ustáli to. Tak to je pro mne celebrita v nejlepším slova smyslu.

Jiná země, jiný zmrzlinový mrav

Alena Vávrová 2.7. 19:05
Tak to jste asi ještě neslyšeli o zmrzlinovém "šílenství" tady poblíž ve Stráži pod Ralskem :-). Je libo např. čabajkovou? http://www.zmrzlinastraz.cz/

Jedno světové NEJ je snadné navštívit

VANDA Blaškovič 2.7. 12:13
Krásné! Ale tolik schodů - mívám závratě, nevím jestli bych to dokázala. Ale určitě to za to stálo!

Na lavičce

Zuzana Pivcová 2.7. 07:51
Je to hezky vylíčeno, ale rozhodně v tom nevnímám Vás, Zdeňku.

Kouzlo časů minulých: Rodičem snadno a rychle

Květoslava HOUDKOVÁ 2.7. 04:11
Když se měly moje děti na konci ZŠ rozhodnout, co dál, fungoval tzv. poradce (podle mne i jiných rodičů "člověk na zabití"). Ve městě vojenský útvar, nedaleko Spolana (chemička) - školní poradce by nejraději měl samé studenty Vojen..škol a Chemické průmyslovky = nejčastěji doporučoval. Syn byl - naštěstí - drobné postavy - tak jsem řekla panu poradci, že se mi nelíbí "prťaví vojáci". Dcerka si to vyřešila sama: "Pokud půjdu na chemic. průmyslovku, tak potom Spolana zmizí z mapy! " Z pana poradce je už vetchý důchodce, ale na jeho dřívější "aktivnost" nelze zapomenout ( pokud ho potkám, myslím na odplivnutí !)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.