Přehled posledních diskuzních příspěvků
Zabila rudého Elvise Stasi, nebo alkohol?
Jana Šenbergerová 24.9. 10:47
Když stoupne alkohol, sláva, majetek a pocit moci do hlavy, pak je asi jedno, jakým "proradným myšlenkám" sloužíme. Výsledek bývá stejný, jak už jsme se mnohokrát přesvědčili z historie, ale bohužel stále ještě nepoučili. Myslím, že nás čeká ještě dlouhá cesta.
Kouzlo dvojího pohledu
Olga Štolbová 24.9. 10:03
Pravda pravdoucí,děti a dospěláci mají úplně jiné priority.Někdy je prima se vrátit do dětství a dopřát si trochu lumpáren.Ale i život ve městě přináší také zajímavá dobrodružství,třeba když hledám obchod s oblečením,který tady před pár měsíci ještě byl,nebo když jedu tramvají a ona jede úplně jinam než minule.Dano, moc pěkné povídání,díky...
O nemocničním pokoji
Jana Šenbergerová 23.9. 23:09
Povedená! Krásná ukázka toho, jak je všechno relativní.
Moje babička – nejdůležitější člověk v mém životě
Olga Štolbová 23.9. 11:15
Ahoj Věrko,tvé povídání o babičce se mi moc líbí a skoro dohnalo k slzám.Já sama jsem poznala jen jednu babičku,také tatínkovu maminku a v mých deseti letech přišla o život při posledním náletu na Prahu. Byla to tehdy pro mě rána,moc jsem ji milovala. Docela chápu tvou lásku k ní i tvé vzpomínky.Dala ti do života to nejdůležitější - lásku k lidem.Přeju ti jen samé štěstí v životě a hodně,hodně lásky.O.
Fotosoutěž a nově také křížovky. Rozdáme ceny za 15 000 korun!
Věra Štěpánková 22.9. 19:51
Plané višně v obci Litava -podzimní krása říjen 2012
Říjen 12 - překrásné zbarvení a moje kamarádka
Rozhledny v Jeseníkách lákají na krásné výhledy
Jana Šenbergerová 22.9. 14:52
Hezký seriál o rozhlednách. Kromě Strážiště u Úvalna jsem navštívila všechny. Nejčastěji Biskupskou kupu, která skýtá v průběhu roku různě zajímavé výhledy. Mě nejvíc oslnil ten, kdy vlastně vidím nejméně, a to v době inverze, kdy je hora zahalena do dvou třetin mraky a hustou mlhou, která často na úpatí namrzá na větvích a vytváří kouzelné ledové království. A pak najednou pod vrcholem stojíte v plném slunci, ledové jehličky se změní v duhové kapičky vody. A po vystoupání na rozhlednu máte pocit, že někde dole někdo řekl hrnečku vař a všechno kolem skryla hustá bílá kaše, ze které jen občas vyčnívají vyšší vrcholky vzdálenějších hor. Když je dobrá viditelnost, zahlédnete Beskydy, Jeseníky, Rychlebské Hory, Kralický Sněžník a na severovýchodě také velkou část polské roviny. Ze Zlatého Chlumu není sice příliš vidět za humna, ale máte z ní výhled na okolní hory, Lázně Jeseník, skoro všechny vísky podél řeky Bělé a značnou část Polska i rozhlednu na Biskupské kupě. V chatce pod ní si můžete dát něco na zahřátí nebo ochlazení, podle toho, kdy se k ní vypravíte, nebo něco k snědku, když vám příliš vyhládne a zásoby došly. Když si s sebou donesete alespoň polínko nebo uschlou větev, můžete si párek nebo klobásku opéct vlastnoručně na ohýnku před ní. Rozhled z Pradědu mi připomíná pohled na rozbouřené moře plné obrovských vln ať pohlédnete, kam pohlédnete. Borůvková hora je moc pěkné místo. V kiosku u rozhledny si můžete dát mimo jiné i šťavnatý steak a sníst si ho v závětří místnosti přiléhající k rozhledně, pokud venku právě fouká nebo je nepříznivé počasí.
K té na Hraničním vrchu vede celkem pohodlná cesta. Rozhledna je velmi neobvyklá a zajímavá. Ta na Cvilíně je pro mě krásná, ale nejtajemnější, protože se mi nikdy nepovedlo přijít k ní v době, kdy byla otevřená.
Strážiště u Úvalna na mou návštěvu teprve čeká.
Na cestě
Jana Šenbergerová 22.9. 11:41
Zuzko, moc ráda čtu, co hlavou se ti honí,
a zdá se mi, že všichni jdem svou cestou ke vzkříšení.
Soutěž: Neuvěřitelná náhoda a ocitla jsem se v Americe
Olga Štolbová 21.9. 16:23
Helenko,přečetla,líbilo a závidím.Takové neuvěřitelné náhody se nestávají moc často.A také tě obdivuju,já jsem v podstatě "srabík",asi bych se na takovou cestu úplně sama nevydala.Díky za pěkné povídání.
Vyjdou nově objevené písně Karla Hašlera
Jana Šenbergerová 20.9. 08:25
"Hašlerky" vždy patřily k oblíbeným, a to i ty s malým h.
Smíření
Soňa Prachfeldová 20.9. 07:56
Krásné, je těžké někdy smíření dosáhnout a to v různých oblastech. Zdravím !
Moje prázdniny: pikantní houbová žemlovka
Jana Šenbergerová 19.9. 22:59
Něco podobného jsem nedávno ochutnala u kamarádky. Říká tomu hubník a chutná to báječně.
Husí slavnosti přivítají několik tisíc labužníků
Jana Šenbergerová 19.9. 11:48
V Boskovicích jsem byla jen jednou v létě. Prohlédla jsem si židovskou čtvrť, ale nebyla jsem na hřbitově ani v restauraci. Zajímaly by mě židovské husí speciality, ale Boskovice jsou přece jen daleko.
Kdyby se někdo z i60 na Husí slavnosti vypravil, moc by mě potěšilo, kdyby o tom pro nás poreferoval.
Píseň přicházejícího podzimu
Jana Šenbergerová 19.9. 11:40
Těch letních dnů už mnoho nezbývá,
tvá píseň je však vábivá.
Kdo odolal by vyzvání,
když tóny léta ještě zní...
Možná si Podzim s Létem
ještě zatančí.
Žít déle doma si přeje devět z deseti seniorů
Jana Šenbergerová 19.9. 09:36
Dokud je člověk soběstačný, vždycky se pomoc najde. U rodiny, přátel, sousedů. Horší je to s těmi, kteří jsou nemohoucí a potřebují celodenní opatrování. Tam se dá jen těžko vystačit s domácí péčí. A tady se dá narazit na nedostatek času jejich blízkých i na nedostatek finančních prostředků. Mnozí mladí vydělávají hodně za cenu mnohem delší pracovní doby, zatímco jiní i za těžkou práci dostávají nepřiměřrně makou odměnu. Ti první si aspoň mohou někoho najmout, ti druzí obtížně.
A důchodců s vysokými "rentami" zas tak moc není.
Tak to vidím já.
Proto je moc dobře, že se hledají alternativní způsoby péče o potřebné seniory. Možná nás opravdu bude víc. Někteří už dnes vidí v této zkutečnosti dobrý byznys. Proč ne, bude-li to ku prospěchu všech.
Štefan Margita: Jednou přijde moment, kdy začínáme končit
Olga Gálová 18.9. 09:13
Moc krásně napsáno. Po CD čku se podívám. Štefanovi přeji aby mu to ještě hodně dlouho zpívalo. A ať jsou s Hankou moc šťastní. Mám je oba moc ráda. Olga
Pivo české (písňový text)
Zuzana Pivcová 17.9. 19:33
Já, milovnice dobrého piva, to oceňuji. Snad bych vyměnila drobnost, místo "víc jako voda" (moravský výraz?) bych dala "více než voda". Ale na vtipu a celkové pohodovosti to neubírá.
Jsi kapka deště
Jana Šenbergerová 17.9. 09:20
Venku prší, a zatímco kapky deště stékají jen po kůži, tvá slova protékají srdcem k duši.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.