Přehled posledních diskuzních příspěvků

Ovocné knedlíky od mojí babičky

Marie Novotná 22.11. 09:40
Mám je moc ráda , jsou rychle hotové a hezky se balí..Když mám málo tvarohu,přidám asi dvě nastrouhané vařené brambory.Dobrou chuť.

Zpomalte. Je to v módě

Zdenka Jírová 22.11. 01:17
Je to pravdivý poznatek, že si člověk ve stresu nic ze života neužije a život ubíhá tak rychle...

Svoboda

Jana Šenbergerová 21.11. 22:47
Já bych to asi otočila. Dokud nebude klid a pohoda, hrozí nám, že nebude ani svoboda. Tím nevyjadřuji svůj nesouhlas s verši, které vyjadřují, jak to je teď. Je vidět, co nás trápí a po čem většina touží.

Písnička obehraná

Hana Rypáčková 21.11. 18:01
Čím víc jí dáváme, tím víc jí máme....Hezké vyznání.

Láska až na konci podzimu

Libuše Křapová 21.11. 16:21
Hezky napsané , Hanko :-) Každý člověk má prý na světě někde ideální polovičku, někdo ji potká dříve, někdo později. Já ho poznala taky až po šedesátce. Takže - holky, neházet flintu do žita, do ranečku sbalit špetku odvahy , lžičku touhy a co nejvíce tolerance. To vše protřepat a poslat do světa. Za kamny vás nikdo nepotká. Hodně štěstí :-)))))

Můj retropříběh z minulého století

Zuzana Pivcová 21.11. 09:18
To je pěkné prvorepublikové až poválečné vyprávění, doložené velmi názornými dobovými fotkami. Mám v tomhle ohledu trochu smůlu v tom, že veškeré opravdu rodinné fotky předků máme uloženy na chalupě v jižních Čechách, kam během roku nejezdíme. Takže, když redakce vyhlásí téma, zbývá mi "lovit v čistých vodách", mezi svými novějšími fotkami, a to mnohdy není ono.

Procházka Zámeckou zahradou

Olga Štolbová 21.11. 09:14
Krásná zahrada, krásné snímky, dobře, že ses podělila. Díky...

Varovná

Olga Štolbová 21.11. 09:11
Povedená, velmi pravdivá básnička. Lidy, kdybychom si to takhle pěkně uměli nacpat do hlav, snad by se mohlo i lépe dýchat. prima ***

FOTOHÁDANKA TÝDNE: vítězí paní Jiřina Votavová

Jana Záhlavová 20.11. 21:54
1) Palác Tiradentes, sídlo vlády Brazílie 2) Svišť žlutobřichý 3) Žebrák

Kouzlo časů minulých: Co ve špajzce najdeš

Hana Rypáčková 20.11. 18:43
Taky vařím někdy podle první kuchařky své tchýně. Krásné obrázky a ty zastaralé názvy...Jednoduchá jídla..Ale na neděli i tři chody!

Alkohol mám rád, ale vždy ho degustuji. Méně je více

Hana Rypáčková 20.11. 17:05
Jsem pro. Ale tady se nechytám.Chybí mi zlatá karta.

O spokojenosti v Česku

Jana Šenbergerová 20.11. 15:39
Jsme národ ubrblanců, ale teď jde o víc, než máme-li se dobře nebo ne. Přemýšlejme, abychom nesplakali nad výdělkem.

Fotbálek byl prima

Miroslav Štorch 20.11. 13:30
Trenér Pavel Vrba je osobnost, která je schopná hráče přesvědčit, že mohou porazit jakéhokoliv soupeře, když do hry zapojí nejen sílu a rozum, ale i srdce. Naštěstí se mu podařilo v přípravných zápasech naladit družstvo na společnou notu a nyní sklízím úspěchy jako úspěšný režisér divadelní hry - zvané fotbal. Viděl jsem v tréninku hráčů předvádět zavalitého Pavla Vrbu gymnastické prvky, které mladí hráči nezvládli. Tak se upevňuje trenérská autorita a buduje se důvěra ve schopnosti trenéra i družstva.

Moje seznámení s Žofinkou

Zuzana Pivcová 20.11. 07:28
Kdysi jsem znala lidi, kteří měli doma krajtu Žofku. Jedna známá slečna zase chovala hroznýše, s kterým vystupovala ve varieté. Na hada jsem sahala a opravdu měl kůži na dotek docela příjemnou. Se sestrou jsme v ZOO po různých "kočkách" pro změnu adoptovaly chřestýše kostkovaného. Je ale pravda, že s ním "komunikuji" jen přes sklo.

Kola Favorit měla tradici, ale neustála konkurenci

Hana Práglová 19.11. 21:43
Favorit??? Retro??? Je to asi 40 let,co jsem byla v Rokycanech na exkurzi.S námi byl i učitel tělocviku -myslím z Krnova,nemohl pro školu nikde tenkrát koupit kolo . V Rokycanech se mu to podařilo.Radost jsme měli všichni! Toto kolo jmse měli i doma.Asi před 3 lety nám ho ukradli ze zamčené kolovny v zamčeném věžáku!!.Že by už tehdy .sběratelé???? Favorit je favorit,Ale máte zkušenosti s kolem značky Ukrajina????

Nordic walking: sport vhodný pro každého

Libuše Křapová 19.11. 21:14
Mám s holemi problém, vlastně spíše mé okolí. Když si je vezmu, chytnu rychlý rytmus chůze a okolí bez holí mi na výletě nestačí. Prostě pomalu mi to s nimi nejde. :-(

Retropříběh: život vojenský, život veselý

Libuše Křapová 19.11. 21:12
Pane Kopáčku, jó, to byly časy, když jsme byli mladí, že? Těch pár příběhů z vojny určitě napište, i my ženské si je rády přečteme. I když asi všechny nebyly veselé, jak vím z povídání mužských členů rodiny. Ale zase - i ty průšvihy z vojny všichni podávají tak, že nakonec vyzní komicky :-)

Jak vařily naše prababičky: dušená jablka s rumem

Jana Šenbergerová 19.11. 19:25
Stačí si přečíst ingredience a je jasné, že to bude mňamka. :-)

Nové beaujolais je tu, nejvíc ho míří do Asie

Zuzana Pivcová 19.11. 18:53
Pamatuji si, že když jsem začínala učit, tak jsem v Budějovicích přišla do prodejny s delikatesami a tam měli nečekaně 3 druhy francouzských červených vín, jedno z nich bylo Beaujolais. Stálo 40 Kč. Dovezla jsem ho domů a moc nám s maminkou chutnalo. Ale to nebylo B. nouveau.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.