Přehled posledních diskuzních příspěvků

Říká vám něco Valentýn, patron zamilovaných?

Alena Tollarová 14.2. 13:16
Ne. A mám pocit, že kdyby mi manžel dneska přinesl polštář ve tvaru srdce v rudé barvě, viděla bych tak rudě, že bych ho s ním udusila :) Ale nikomu ho neberu, aby bylo jasno. Teda ten svátek ...

Můj první nákup na Rohlíku

Alena Tollarová 14.2. 13:05
Fandím dobrým nápadům a jejich realizátorům. Slevomat jsem už využila, rohlík pro mě nepražskou není. Ale díky za popis využití této pro nás stále nezvyklé služby. Jistě bude někoho inspirovat. Dotaz nezkušené hospodyňky zní: co jsou cereální vejce? zobaly snad slepičky zrní, nebo co :)

Zámek Valdštejnů se opět otevírá veřejnosti

Soňa Prachfeldová 14.2. 07:38
Určitě zavítám, je dobře, že zámek byl vrácen zpět mezi kulturní památky.

Když Spojenci srovnali Drážďany se zemí

Zuzana Pivcová 13.2. 20:44
Ráda bych čtenáře informovala, že komise německých historiků, kterou článek uvádí, ve své hodnotící zprávě, vydané před 5 lety, vyšla z jedinečného dokumentu z našeho pražského vojenského archivu, ke kterému stále ještě patřím. Vedoucího této komise, historika R.D.Millera, trochu znám. Jedná se o zcela určitě nejpodrobnější existující zprávu o 4 náletech na Drážďany 13.-15. 2. 1945 a jejich důsledcích. Je to hlášení velitele pořádkové policie Vyššího velitelství SS a policie "Labe" ve Vojenském okruhu IV o výsledném stavu z 10. 3. 1945. Do 10. 3. bylo zjištěno 18 375 mrtvých, 2 212 těžce a 13 718 lehce raněných, 350 000 lidí bez přístřeší, podle hlášenek u městské správy se ještě 35 000 lidí pohřešovalo, ale mohli se i z města odstěhovat. Celkový počet mrtvých se odhadoval v té době na 25 tisíc. Identifikovat se dalo pouze necelých 50 procent mrtvých, ostatní těla, většinou žen a dětí, byla zuhelnatělá. Většina lidí zahynula v protileteckých krytech i mimo ně vlivem požáru nebo zasypáním. S ohledem na rychlý rozklad a obtížné podmínky při vyprošťování bylo 6 865 mrtvých zpopelněno přímo na Starém náměstí. Tyto práce včetně přepravy mrtvých na hřbitovy prováděly síly místní protiletecké obrany. O život přišlo pouze asi 100 příslušníků Wehrmachtu, jelikož žádná posádka ve zničeném centru města nebyla. To bylo přeplněné koncem války kromě civilního obyvatelstva i uprchlíky německé národnosti z Východu a zahraničními pracovními silami. Chtěla jsem tu podat pouze faktické údaje, nikoliv rozpoutat debatu o oprávněnosti tohoto bombardování. V tom se dodnes neshodnou ani historici, ani politikové.

Liberecká tygří „koťátka“ už mají metrák a slaví první narozeniny

Zdenka Jírová 13.2. 18:27
Hezká zprávička, o zvířátkách vždy ráda čtu.Tygr je dokonce mé nejoblíbenější zvíře. Nikdy neopomenu k nim v ZOO zajít. Moje velké a asi nesplnitelné přání je pochovat si tygří mláďata. Tak se alespoň věnuji kočkám domácím a mazlím se s nimi.

Miluju slunce a moře, jaro léto, prostě teplo

Eva Balúchová 13.2. 14:41
Zdravím paní Naděždu.Ať se vám splní role modelky a ať se vám líbí na stánkách íčka.

Až jednou řeknu Dost

Marie Magdalena Klosová 13.2. 11:43
Tak já je mám teď v očích.Pořád se s něčím nebo někým loučíme a na duši jsou zřetelné otisky.Natrvalo.Mám ráda poezii,ale už dlouho jsem ji tak systematicky a vnitřně neprožívala.jako tu Tvou.Díky.mm

Velká módní soutěž: známkování modelek

Eva Mužíková 12.2. 23:13
No to je super, přehledné hodnocení...

Český PEN klub slaví devadesát let

Hana Rypáčková 12.2. 22:00
Činnost PEN klubu byla velmi záslužná, jen ať pokračují.

Vojtěch Dyk ztvární Petra Nováka v novém filmu

Hana Rypáčková 12.2. 21:56
Petr Novák byl můj favorit a nepůjdu na film, ani na Fotografa nechci.

Divadlo Na Jezerce přiveze opět z Kanady Jana Třísku

Hana Rypáčková 12.2. 21:17
Dnes divadlo vracelo vstupenky-chřipajzna řádí i mezi herci...Je dobře, že se pan Tříska vrací...

Naše cestování a turistika po České republice i cizině

Hana Rypáčková 12.2. 21:14
Prima Vlaďko.Cestování je zábava i poučení. Má vnoučata mají pod Svatoborem babičku.Mám to tam ráda.

Vtipnější vyhrává: Outfit na schůzku s kozlem

Hana Rypáčková 12.2. 21:09
Bezva -všichni tři jste krásně sladěni, jen ten kozel má ten doplněk dost špičatý....Máš třetí.

Velká módní soutěž: Můj outfit pro volný čas

Marie Magdalena Klosová 12.2. 20:12
Paní Alena je výrazná svými tmavými vlasy a živýma očima.Zajisté by na sebe poutala pozornost bez těch všech ozdůbek,jak na oblečení,tak na těle.Je to přeplácáno,"páté přes deváté",Ten nařasený límec na kabátku vypadá na její úzké šíji mohutně.Ta 3.fotografie je opravdu nevkusná.V textu mi vadí časté opakování slova "outfit"a připadá mi tak podrobný,že až nepřehledný.Prostě v jednoduchosti je nejen elegance.Hodnotím známkou 4.

Sexy i v důchoďáku

Jana Šenbergerová 12.2. 16:48
Také jsem začala šplhat na svůj kopec až ve čtyřiceti a je mi dobře. O to líp, že už na něm nejsem sama. Moc pěkně jste to sepsala. :-)

Jeptiška

Marie Magdalena Klosová 12.2. 12:32
Krátké,výstižné,poučné čtivo.

A všechno bylo jiné

VANDA Blaškovič 12.2. 07:45
Zuzano, mráz mi jde po zádech...hluboké, jedinečné...klaním se madam...:)

Velká módní soutěž: Moje barevné léto

Miluše Hasenohrlová 11.2. 21:53
Paní Julie má dobře sladěné oblečení, jen botky bych dala bílé a vlasy v přirozené barvě. Hodnotím 2-

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.