Přehled posledních diskuzních příspěvků
Voňavé umění Radky Grösslové
Daniela Řeřichová 4.4. 07:36
Děkuji za zajímavý rozhovor a držím pokračovatelce pernikářské tradice palce. Párkrát jsem dělala na chalupě perníkové Vánoce a vím, jak je těžké vytvořit a nazdobit chaloupku nebo ozdoby.
Ceny ovoce a zeleniny porostou. Co si můžeme vypěstovat na terase či balkoně?
Daniela Řeřichová 3.4. 17:53
Balkonek mám mini, vejde se tam 60 kytiček beze mne, z užitkových jen stáleplodící jahody. :-)
Ne každý Pražan ví, kde leží Cibulka
Daniela Řeřichová 3.4. 11:58
Hezký výlet. Podobně chodíme s Prahou 2, v partě je veseleji.
Jděte se podívat do kina, jak řve lev
Daniela Řeřichová 3.4. 10:16
Těším se, ve středu mám lístky do kina MAT.
Chodíme pro mozek
Hana Práglová 3.4. 08:04
Pokud chcete vidět více zajímavých fotek, koukněte na můj profil, nebo na seniorbohumin.rajce.cz
:) :)
FEJETON: Mrňousů nepodceňovati!
Jana Vargová 3.4. 07:19
Jako člověk, který s dětmi, vlastními i jiných lidí, prožil mnoho let, vám dávám za pravdu. Komunikace s dětmi je bezedná studna zážitků i poučení. Škoda, že v našich školách učí i jiné Dáši. Díky za nedělní čtení.
Březen, za kamna vlezem
Marie Měchurová 2.4. 11:35
Aleno, měla by jsi dostat nějaké vyznamenání na íčku jako nejlepší, nejvytrvalostnější a nejneposednější cestovatelka roku. Tvoje reportáže jsou vždy krásným zpestřením tohoto portálu. Děkujeme za krásné fotky.
Herečka Jiřina Štěpničková dostala za vlastizradu 15 let vězení, její herecké kolegyně požadovaly trest smrti
Daniela Řeřichová 2.4. 09:59
Děkuji za připomenutí významné osobnosti Jiřiny Štěpničkové. Jejím pohnutým životem jsem se v minulosti zabývala. Spoluvězeňkyně z pardubického kriminálu vzpomínaly na její statečnost a noblesu i v trýznivých podmínkách lágru. Aby si udržela hereckou paměť, často si přehrávala etudy, monology, dramatické texty, vše pouze z hlavy, protože ve vězení nikdo u sebe nesměl mít tužku a papír. Dlouhá doba, kdy nesměla vidět svého syna, se velmi negativně podepsala na jejich vztahu. V roce 2018 byl herečce J. Štěpničkové udělen v rámci festivalu Mene Tekel titul Dáma české kultury i.m.
Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii
Daniela Řeřichová 2.4. 09:00
Maruško, hezká vzpomínka a pro všechny z vás mnoho zážitků. Věřím, že se do Itálie budete rádi vracet, je tam stále co objevovat - památky, příroda, moře. Gratuluji k prvnímu soutěžnímu příspěvku!
Pestrá rybí obsádka pomáhá čistotě vody v Máchově jezeře
Alena Vávrová 1.4. 12:58
Článek mě potěšil. Zrovna včera jsem si přečetla dubnový Dokský zpravodaj a mohu potvrdit, že vše se zakládá na pravdě a vše kolem samotného Máchova jezera do zahájení letní sezóny prokoukne.
Nad starými fotografiemi aneb připomenutí 160. výročí Sokola
Elena Valeriánová 1.4. 12:12
Milé vzpomínky a zajímavé starodávné fotografie a následuje přehledné a jasné popsání vzniku Sokola bez patosu a příkras. Děkuji.
Soutěže pro čtenáře portálu i60: "Já a moře", nové "Do stovky", "Moje zahrada" a "Jarní trilogie" pro fotografy
Elena Valeriánová 1.4. 10:31
Perfektní témata soutěží a krásné ceny. Tak šup šup, snažme se! Redakci děkuji.
Závislost na plynu z Ruska sníží využití plynatosti dobytka i lidí
Vladislava Dejmková 1.4. 06:21
Aprílové čtení není nikdy k zahození. Ale ten nadpis článku je zavádějící.
Slavnosti vína a mandloní
Anna Potůčková 31.3. 13:33
Už podle titulní fotky to musí být nádhera, když kvetou všechny mandloně.
Rada
Zdenka Soukupová 31.3. 13:23
Zdeňku, týká se to i mě, to prožití skvělých chvilek s Milkou, když už nejsem osmák ani deváťák?
Básnička je moc hezká. ☺
Paní, vám to dneska sluší. Proč už muži neříkají komplimenty?
Jiří Dostal 31.3. 10:58
:-) Nejspíš nejde jen o vkusný či nevkusný kompliment, ale taky o odcizení a emancipaci člověka jako o postliberální průser; reprodukce jako programové připouštění jako norma... :-) :-)
Ojedinělé České středohoří
Věra Ježková 31.3. 07:59
Jsem ráda, že už přes dva roky objevuji s Jendou krásy Českého středohoří – včetně Opárenského údolí.
Svátky posunou termíny výplat důchodů
Jitka Hašková 30.3. 12:21
Děkuji. Je to tak tradičně mnoho let.
Telefonních hovorů ubývá. Raději píšeme než mluvíme
Jindřich Berka 30.3. 12:13
Dobrý den, nemyslím si, že by telefonování ubývalo. Spíše přibylo. Proč? Kamarádky slyším klábosit v MHD, na ulici, v parku a někdy i bohužel vidím i při řízení. Také v době shonu aspoň děti se ozvou rodičům nebo prarodičům. Dříve jste je museli navštívit, pokud byste chtěli vědět jak na tom zdravotně nebo jinak jsou. Dnes použijeme mobil, který vlastní téměř každý a máme informace. Mě spíše trápí, že lidé nečtou, nezdraví, vše vyřizují elektronicky. Chybí osobní kontakt. Tím se navzájem více a více odcizují. Třeba zanikne řeč? To byla nadsázka. Je ale zcela jasné, že chybí slovní zásoba, lidé se neumí vyjadřovat tím, že nečtou snižují správnost psaní pravopisně správně. Jako učitel to pozoruji především u dětí. Jindra
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.