Přehled posledních diskuzních příspěvků
Telefonních hovorů ubývá. Raději píšeme než mluvíme
Jindřich Berka 30.3. 12:13
Dobrý den, nemyslím si, že by telefonování ubývalo. Spíše přibylo. Proč? Kamarádky slyším klábosit v MHD, na ulici, v parku a někdy i bohužel vidím i při řízení. Také v době shonu aspoň děti se ozvou rodičům nebo prarodičům. Dříve jste je museli navštívit, pokud byste chtěli vědět jak na tom zdravotně nebo jinak jsou. Dnes použijeme mobil, který vlastní téměř každý a máme informace. Mě spíše trápí, že lidé nečtou, nezdraví, vše vyřizují elektronicky. Chybí osobní kontakt. Tím se navzájem více a více odcizují. Třeba zanikne řeč? To byla nadsázka. Je ale zcela jasné, že chybí slovní zásoba, lidé se neumí vyjadřovat tím, že nečtou snižují správnost psaní pravopisně správně. Jako učitel to pozoruji především u dětí. Jindra
Druhá kurzivka na krávy
Marie Měchurová 29.3. 15:51
V horách ve státech jižně od nás je běžné potkat pasoucí se krávy. V italských Dolomitech jsme potkávali krávy jiného plemene, než u nás. Ve Švýcarska se pásly hned vedle kolejí horských vláčků.
Hledáme inspirativní osobnost
Elena Valeriánová 29.3. 13:45
Přečetla jsem si pozorně tento článek, protože hned mě napadla naše Hanka Práglová. Podmínky splňuje (má více jak 7o let, je občan ČR), inspirativní je víc než dost, aktivní a k aktivitám podněcuje celý Bohumín. A pak jsem se podívala na laureáty a hned u prvního jsem si řekla a safra, Pierre Richard to je Čech jak poleno. Myslím, že se laureáti vybírají z jiných vrstev než jsou ty naše.
Výlet na Mandloňové slavnosti do Hustopečí
Jana Šenbergerová 29.3. 09:21
Děkuji za krásný výlet do vonícího sadu a vnukovi Andrejovi přeji všechno nejlepší do další desítky.
Dáma, která se mnohokrát bála o život. Teď oslavila sté narozeniny
Daniela Řeřichová 29.3. 08:44
Opravdu mimořádně silný příběh o lidské statečnosti a vůli žít. Přeji paní Jevdokii pevné zdraví a stále hodně lásky v rodině.
V čem na jarní vycházku? Styl, který sluší v každém věku
Daniela Řeřichová 28.3. 13:52
Každému vyhovuje něco jiného a to je dobře. V naší rodině se s módou kamarádíme a již jsme s vnučkou, dcerou a snachou přivítaly jaro v novém. :-)
Expedice Kozmické ptačí louky
Jana Šenbergerová 28.3. 13:43
Eleno, od Horního přes Dolní Údolí až ke Kozmickým loukám je to jedna velká krása. Už se těším, až tam budeš fotit příště. Zdravím i odpočívajícího Honzu.
Limerick o ženě
Jana Šenbergerová 28.3. 13:35
Pobavil jste. Pro mě z toho plyne poučení, že lepší než andělská křídla je kvalitní koště.
Neprofesionalita, plnění pokynu nadřízených, nebo hloupost? Výsledek: ponížená stařenka
Hana Šimková 28.3. 09:05
Máte pravdu paní Jano, jenom ať nejsme hloupí.
Křesťanství v naší historii i současnosti
VANDA Blaškovič 28.3. 09:04
Úžasný článek, pro mne těžké téma. Ale uchopuji ho svým způsobem. Děkuji, paní Marie.*****
Marta - rozhodnout se a nelitovat
Daniela Řeřichová 27.3. 13:39
Vlaďko, bravo! Moderní román z žité reality, stylisticky, dějově propracovaný, s napětím i pointou. Těším se na pokračování a obdivuji tě.
Slovníky
Vladislava Dejmková 27.3. 07:56
Díky za typ na Internetovou jazykovou příručku, tu budu určitě využívat. Slovníky mám ráda též, ale z praktických důvodů dávám přednost těm v elektronické podobě.
FEJETON: Čest a sláva rybařiny
Daniela Řeřichová 27.3. 06:34
Čest a sláva rybařině i nedělnímu fejetonu. Patřila jsem do rybářské rodiny, je to opravdu poetická záležitost, jak ji umí podat snad jen Ota Pavel.
Všeználci. Všechno vědí, všechno znají. Žít v jejich blízkosti je vskutku těžké
Věra Ježková 26.3. 11:15
Jednoho takového na tomto portále zcela ignoruji.
Už přišlo jaro
Eva Mužíková 26.3. 11:05
Maru, umíš vždy situace vylíčit opravdu živě. Ještě že už v tu dobu byly mobily, jinak by jsi návštěvu zubaře musela vzdát, nebo odkráčet v domácím úboru?? Hezky jsi mne naladila.
Odpoledne na Erbence
Alena Vávrová 25.3. 15:21
Prima, Naďo! Tak aspoň vím, oč jsem přišla. Výlet na tuto rozhlednu mi slibovala ústecká kamarádka, bydlí v Kr. Březně, podle mapy to není ani moc daleko. Bohužel se teď nevídáme, jen si občas písneme. Je to moc hezké místo s krásnými výhledy, díky.
Strakonický hrad se v dubnu otevře veřejnosti. Jeho rekonstrukce odhalila vzácné malby i nové prostory
Helena Štěpánková 25.3. 11:07
Navštívila se velké množství hradů a zámků, ale ten strakonický ještě nikdy. Tak možná, že se tam někdy vydám.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.