Přehled posledních diskuzních příspěvků
Hokejové úspěchy, I. díl: Naše první světové zlato!
Miroslav Štorch 14.4. 10:06
Hezká vzpomínka na tatínka i doby, kdy většina z nás nebyla ještě na světě. Bohužel nastaly pak i smutné doby, kdy hodně hráčů z vítězného družstva z roku 1947 zavřel nevděčný stát do vězení. V Kanadě by to nebylo možné, ale ve vzoru od roku 1948 - Sovětském svazu by to možné bylo :-( Pěkný snímek dokumentující ještě dibu, kdy se hrálo bez ochrané přilby na hlavě a brankáři ještě chytali bez masek a měli obličej samý steh po sešívání.
ČT nabídne celkem 57 hokejových utkání
Dagmar Králová 13.4. 22:29
Budeme se těšit na utkání našich, ale ta ostatní utkání už by pro nás byla moc. Raději budeme na zahradě :-)
Jarní fotopříběh: Motýlí život
Zdenka Jírová 13.4. 22:08
Motýli jsou křehká krása a jsou jak poslové našich přání. Jen je škoda, že v současnosti motýlů v přírodě stále ubývá. Pamatuji se, že v mém mládí byly stovky nejrůznějších motýlů na každé louce.
Takový obyčejný všední den
Marie Novotná 13.4. 19:07
Soňo,tak tohle snad není až tak úplně obyčejný den.Krásné fotky jsou toho dokladem.Moc hezky popsaný den.Díky.
Günter Grass: živé svědomí Německa
Zuzana Pivcová 13.4. 14:53
Pokud se spisovatel narodil koncem roku 1927, tak už rozhodně nesloužil v SS dobrovolně. To je přesně ta akce, o níž jsem se jednou zmínila v jakési polemice, totiž, že když "krachovala" Luftwaffe, byli její příslušníci bez jakékoliv dobrovolnosti převedeni pod jednotky SS. V mnoha u nás uložených vojenských knížkách jsem tyto zápisy našla. Takže to zase takový šok pro veřejnost nemusel být. Vždyť, kdo z mládeže byl ke konci války odbojář? Nikdo, všichni narukovali, aby se ještě něco zachránilo, i když už toho měli všichni dost a ve vítězství věřilo jen pár fanatiků. Spíš to, že hodně kritizoval nacistický režim (byl uznáván i v NDR), a najednou tohle.
Fresh festival nabídne krajtu, krokodýla či štíry
Alena Tollarová 13.4. 13:26
Děkuji. Nemusím mít všechno :-)))
Jarní fotopříběh: Láska
Libuše Křapová 13.4. 11:19
Hanko, máš krásné romantické a zasněné snímky :-))
Kdy se začít starat o náš mozek? Ideálně hned
Libuše Křapová 13.4. 10:47
Zajímavý článek, pouze mne zarazila jedna věc. Ve viktoriánské době se v Anglii údajně lidé dožívali stejného věku , jako my. Jak to autor myslel? Vzal průměr nebo jednotlivce? Protože se mi nějak nechce věřit, že v době, kdy J. Vrchlického při jeho dožitých padesátinách nazývali "ctihodný kmete", kdy romány z té doby popisují bídu obyčejného lidu, se běžný průměr dožití pohyboval okolo 80 let. Nevím přesná data, ale v devatenáctém století a začátkem dvacátého byl průměrný věk dožití něco mezi 50 - 60 lety. I u nás se v té době dali nalézt osoby devadesátileté, ale spíše to bylo dáno geneticky, než stravou.
A že byli zdraví? No samozřejmě, ti nemocní a s demencí museli umřít dříve, neměli ty léky, jaké máme nyní my.
Nezajdeme na jedno?
Zuzana Pivcová 13.4. 07:50
Moje znalost Prahy je dost slabá. Cizincům, s kterými bych zašla na jedno, bych asi takhle skvělý výklad dát nedovedla.
Cesty za láskou
Zuzana Pivcová 13.4. 07:48
Láska, která se chvěje trémou nepoznanou, a přesto ví, že se tentokrát nemýlí, to se Ti moc povedlo vyjádřit!
Významné postavení kocoura Bonifáce
Libuše Křapová 12.4. 19:19
Pane Jiří, mám pro kočky a kocoury slabost :-) Moc se mi vaše povídání líbí. My máme kocourka Pepu, druhého Simona a kočku Bětku. Je zajímavé, že normálně svá jména ignorují, ale stačí zavolat např. Simone! - a hned běží všichni tři v čele s pejskem Ferdou, aby byli první, až se bude něco rozdávat :-))
Jarní sportovní radosti
Hana Šorejsová 12.4. 15:19
Moc hezké sportovní zamyšlení nad úspěchy našich sportovců. Palec nahoru ! Díky Míro ! Již v sobotu nás čekají přenosy z Fed Cuou v Ostravě, kam byly nominovány hráčky kapitánem Petrem Pálou dle současného pořadí v žebříčku WTA : Kvitová Petra, Plíšková Karolína, Šafářová Lucka a Strýcová Barbora. Holky mají velkou šanci se probojovat do finále FC po čtvrté. Budeme držet palce českému čtyřlístku. Hokej již za pár dní, první zápas hrajeme v pátek 1.května proti Švédům. Už se těším !
Smolný posel jara aneb Život je těžký
Alena Vávrová 12.4. 11:14
Ahoj Jindřiško! Jak vidno, existují různá překvapením nejen jarní. Já jsem si jednou domů s letněnými pokojovkami dotáhla malé zelené housenky, nevím čeho. Prozradily je malé černé bobečky kolem květináčů a okousané listy květin.
Kouzlo časů minulých: Alhambra
Eva Balúchová 12.4. 08:25
Dodnes si pamatuji exkurzi na Slovensko do výrobny koberců.Sice tam nebyl žádný podnik podobný Alhabře,ale taky jsme si užily.
Pěkně se vaše články čtou,těším se na zážitky z Kosího hnízda a Pět P.
Vítězové televizní ankety Týtý Vondráčková, Trojan, Gott...
Eva Balúchová 12.4. 08:15
Všem vítězům gratuluji,těmto jsem to všem přála!
Vodáci odemkli Vltavu
Hana Šorejsová 11.4. 19:59
Sjíždění řeky je vždy zážitkem, na který dlouho vzpomínáme ! Je to nádhera !
Fashion proměny pod vedením profesionálky - prostě zážitek!
Hana Rypáčková 11.4. 19:06
No, já zrovna tomu moc nerozumím, ale ty zkrabatěný slim džíny- to je správné? Naše íčková porota by vás asi dost zrubala.Ale jste kočka.Hodně štěstí.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.