Přehled posledních diskuzních příspěvků
Koukejte na cizinky. Může to být inspirace i varování
Jana Šenbergerová 4.8. 08:01
Jsem, jaká jsem a dovoluji ostatním, aby byli, jací jsou oni. Oslňující, trapní, moderní, nemoderní, vkusní, nevkusní, sympatičtí, nesympatičtí. "Nenarodil se člověk ten, aby se líbil lidem všem. Nelíbí se mi žádná diktatura, ani ta módní. Představme si tu nudu, kdybychom byli všichni stejně dokonalí. :-)
Poutní místo Habrdov
Zdeněk Horenský 3.8. 22:49
Františku hned na úvod ti musím vytknout, že na Moravě, a to především jižní, nevábné kraje vinohradů neexistují. Jestli ty je tak vidíš, tvá věc. Vinohrady jsou naopak ozdobou a krásou malebných vesnic vinařského kraje...
A zase ti nejchytřejší obdrží pěkné ceny!
Redakce i60 3.8. 20:10
V pořádku, pane Horáčku. Vaše texty patří k nejčtenějším a Vaše ohnivé diskuse s panem Mendlíkem k nejoblíbenějším. Děkujeme za to!
Temperamentní tanec polka vymyslela Češka
Jana Šenbergerová 3.8. 19:54
Pro mě velmi zajímavá informace. Nikdy by mě nenapadlo spojovat polku s maděrou, i když se díky písní toto spojení nabízí.
Proč mám výhrady k věčně nespokojeným potomkům
Jana Šenbergerová 3.8. 19:31
:-)) Všechno se mění. Morálka, společnost, naše děti, jejich děti, my. Bohužel? Naštěstí? To ukáže čas. Už staří Římané si na mládež stěžovali. Takže nic nového pod sluncem.
Proč je tak těžké nic nedělat?
Zuzana Pivcová 3.8. 11:22
Je dost obtížné definovat "nicnedělání", protože ne každý, kdo sedí a nekmitá, nic nedělá. Někteří jsou ve svém živlu v pohybu, u jiných je doménou mozek. Myslím, že i zde je rozhodující osobní pocit, to znamená, že jedinec sám cítí, že "nemá co dělat", tudíž se nudí. Někdo přemýšlí intenzivněji a často mívá myšlení komplikované i chaotické, jiný se umí zklidnit a i ve svém nitru soustředit jen na jednu momentálně důležitou věc. Ale absolutní "nicnedělání" asi neexistuje vůbec.
Je to tak. Čím jsme starší, tím více nám škodí alkohol
Milada Salajková 3.8. 09:12
Bohužel je to tak. Ale vypit si při určitých příležitostech 2-3 deci vina je postačující. A rána potom nejsou tak deprimující.
Čeští sportovci? Zase úspěšní i v červenci!
Miroslav Štorch 2.8. 19:46
Berdych jako první nasazený na turnaji ve Washingtonu a prohrál ve 2.kole s Kanaďanem českého původu Vaškem Pospíšilem, který je až 36. na světě. Někdy to prostě nejde. :-( Volejbalistky porazily Mexičanky a postoupují do finále Gransd Prix v Bulharsku za 14 dní. Zítra ještě hrají s Kazachstánem. Italský trenér Parisi má u českého družstva výborné výsledky.
Kouzlo časů minulých: junáci vzhůru!
František MENDLÍK 2.8. 19:12
Podle vašich zkušeností jste jistě hodně starší, nežli já. Já jsem spíše Foglarovec. Nikdy jsem nebyl na táboře a spolupracoval jsem spíše písemně. Jsem zakládající člen Klubu přátel Jaroslava Foglara. Znal jsem se s ním a byl u toho, když ožil koncem šedesátých let. Mládež neví o Foglarovi skoro nic. Do Junáka se cpe Katolická církev. Viděl jsem na fotografii skautského tábora místo totemu polní oltář. Skauti vozí věčné světlo Kardinálu Dukovi a do Skautského slibu se vloudil zákon - Skaut věří v Boha a miluje svoji vlast. Takovou devastaci jsme my, Foglarovci nemuseli snášet. Raději na to nemyslet. Počítačová mládež nemá zájem a Jestřába dokonce zdrogovaní výrostci okradli a zbili!
Dorota von Lhota
Jana Šenbergerová 2.8. 13:55
Pěkný příběh s dobrým koncem. Všichni odcházejí, i pejsci...
Co mi poradíš?
Jaroslava Handlová 2.8. 09:45
Pěkné. Zuzko, kdybych směla poradit, tak by to bylo: VYDRŽAŤ!!!
Senior policie: má bezradnost na pražském Hlavním nádraží
Zuzana Pivcová 2.8. 07:29
Asi to bude tím, že vlakem cestuji z Prahy poměrně často. Hlavní nádraží považuji za celkem přehledné, žádný horror. Dole jsou pokladny, rozdělené na vnitrostátní a mezinárodní. Když vyjedete po jezdícím pásu výše, jste přímo v hale a naproti jsou odjezdy. Nad průchodem na nástupiště visí světelná tabule s vlaky, dobou odjezdu a nástupištěm. Tak je to i na různých lokálních nádražích, jen v Praze je těch vlaků pochopitelně více. Určitý menší chaos, tedy dav, je v tomto místě, kde cestující čekají, až naskočí nástupiště jejich vlaku. Informace o jednotlivém vlaku však mizí, až když vlak odjede, ne, že by naskočila a vzápětí zmizela a byla nahrazena další. A označení sever nebo jih se vlastně týká jen jednotlivých kolejí na nástupišti, protože někdy, v případě kratších osobních vlaků tam mohou stát vlaky dva. Ale při výstupu na nástupiště je už zase přesné označení, kde je který vlak, takže pro cestující to sever, jih není zase až tak důležité. Nedělám tu reklamu Českým drahám, mám k nim také výhrady, ale nechci, aby měli zvlášť mimopražští cestující obavy, že je na Hlavním nádraží čeká nějaká stresová situace a nikdo jim neporadí.
Protékající voda v bytě může přijít v létě draho
Zuzana Pivcová 2.8. 07:05
Je pravda, že já při ročním vyúčtování vždy doplácím za teplou vodu, ačkoliv nemám vysokou spotřebu. Nejvyšší položka je ta část, rozpočítaná mezi nájemníky. To se zkrátka platí, i kdyby člověk vůbec nebyl doma.
Jihočeská perla Český Krumlov
Zuzana Pivcová 2.8. 07:00
V Krumlově jsme byli na jaře a můžu říct, že i přes nevlídné počasí to byl moc hezký víkend. Kromě zámku, galerie E. Schieleho a regionálního muzea je tam ještě několik lákavých pozoruhodností, třeba Muzeum vltavínů, Dům fotografie, Muzeum voskových figurín (zaměřené zčásti na naši národní historii), zrcadlové bludiště, ukázkový měšťanský obchod s celým vybavením a zbožím, výstavka historických motocyklů, středověká lékárna. Celé staré město je vlastně jedna velká expozice.
Vltavotýnské slavnosti s parťákem Temelínem
Jiří Libánský 1.8. 21:49
Týn je opravdu zajímavé město. Po všech stránkách.
La Traviata
Jaroslava Handlová 1.8. 17:42
Prima zábavné čtení s Vaším tradičně veselým vykreslením aktérů. Vtipným závěrem jste opět zabodoval!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.