Přehled posledních diskuzních příspěvků
Špatná kouzelnice
Jana Šenbergerová 30.6. 09:39
Zuzko, je jenom jedna láska, a ta je mocná čarodějka, zatímco ty jsi moc dobrá kouzelnice se slovy. :-)
Evropa versus Afrika. Který kontinent bude dnes slavit?
Miroslav Štorch 30.6. 08:44
Bude to zajímavá konfrontace Evropy s Afrikou, protože mnoho afrických hráčů hraje ve špičkových evropských klubech a podrobně znají herní systémy evropských trenérů. Pochopitelně talentovaní afričtí hráči mají obrovskou motivaci dostat se z chudoby ve svých zemích. Na mistrovství světa se mohou ukázat i ti bez angažmá v zahraničí. Včera jsem měl 1:1 na Nizozemsko s Mexikem, ale Roben nefér nafilmoval pád a penaltu :-( Komentátor trenér Czaplár na ČT2 to odsoudil a jako rozhodčí by Robenovi udělil žlutou kartu. Bohužel i Nizozemci nehrají fair play. Jde o velké p na MS a peníze a prestiž. Kdysi Maradona dal na MS gól rukou a nepřiznal to v r.1986
Představte nám, co máte rády, a získejte titul Lady Sympatie!
Jana Šenbergerová 29.6. 20:33
Blahopřeji vítězům a držím pěsti všem soutěžícím, i když vím, že vyhrát mohou jen někteří.
Moje léto rodičovské
Zuzana Pivcová 29.6. 19:36
Svým obvyklým moudrým humorem jsi mě, Helenko, pobavila i přivedla k zamyšlení. Osobně jsem takové situace nezažila, ale vím, že některé kamarádky, které měly hodně brzy děti, si dopřávaly chvil volnosti a takřka holčičích aktivit, až když děti povyrostly a někam odjely. Ale vzpomeň si z minulosti třeba na Boženu Němcovou, která taky vyrazila do společnosti a stala se královnou plesu na Žofíně už jako matka od dětí. A určitě ničeho nelituješ!
Nizozemci zdolali Mexičany. Tipujte Kostarika - Řecko
Miroslav Štorch 29.6. 17:25
Tak získat 11 bodů za jeden den je jen malá pravděpodobnost, ale stát se to může opravdu jen náhodou. Trefit přesně minutu gólů jedním ze 101 tiupujících je možné - minule se to povedlo hned dvěma lidem, ale k tomu trefit dva přesné výsledky a počet žlutých karet ? To je opravdu mizivý zlomek procenta. Včera se mi sice podařilo získat najednou 5 bodů, ale to byla opravdu náhoda. Nastřelené břevno Chilanů místo branky a Brazilci by na mistrovství skončili. Nastřelená tyč Chilanů při penaltách a Brazílie postupuje. To jsou náhody :-)
Způsob tohoto léta asi nebude šťastný
Miroslav Štorch 29.6. 15:32
Odborníci
Odborníci na meteorologii tvrdí, že předpověď na více než 3 dny dopředu jsou slabě řečeno šarlatánství :-) Jen přibližně se v matematických modelech uvádějí tendence - např. jako tady - 4 týdny budou teplotně podprůměrné. -jeden vtip ze Skotska . Kdy tady bude léto ? Odpověď : Už bylo v úterý odpoledne :-)
Velorex zvaný „hadrák“ má dlouhou historii
Miroslav Štorch 29.6. 14:22
Jako rodák Z Prahy jsem si už zvykl na menší rozměry České Třebové se 16-ti tisíci obyvateli. V místním Městském muzeu hrdě vystavují Velorex jako kvalitní výrobek místního rodáka. Nakonec je vystaven i v Technickém muzeu v Praze. Nejznámější je zobrazení a jízdní vlastnosti tříkolového vozítka je ve filmu "Vrchní prchni" s Josefem Abrhámem, který s Velorexem jel na sraz spolužáků. Známý český kardiochirurg Pirk se také chlubí Velorexem, se kterým občas jezdí na výlety :-)
Nacistický zvrhlík Heim nebyl nikdy potrestán
Milada Salajková 29.6. 09:16
Setkala jsem se s lidmi kteří znali bratry Mašíny. Říkali: jsou to vrazi. Dnes vyznamenaní vrazi. Kdo koho bude za pár desetileti soudit? Jaká bude pravda pro další generace?
Husákovo: život za normalizace
Milada Salajková 29.6. 09:08
Žila jsem v té době. Plast nepoužívám ani dnes, jedovaté hračky nekupuju a "totalitni režim"? Dnes se citím vic pod tlakem než kdy jindy. Ted mě můžete setřít.
Jsme přece ty a já
Jiří Libánský 29.6. 08:37
V životě se stále něco mění
k horšímu to ale nutně není
jen z obavou vždycky čekáme
na něco, co ještě neznáme
třeba se právě něco tvoří
co do hloubi se více noří
Kouzlo časů minulých: chmurný lístkový systém
Zuzana Pivcová 29.6. 08:36
Děkuji za tuhle "protektorátní" informaci, moc mi to pomáhá k doplňování vědomostí, které částečně mám vzhledem k dokumentaci, s kterou se v práci setkávám.
Chvála odpolední kávy
Jiří Libánský 29.6. 08:23
Vlastní styl, tématicky živé. Málokdo dovede hledat a najít poezii v "realismu všedního dne" a pak nám ji takto povedeně naservírovat.
Kariéru Laďky Kozderkové přetrhla předčasná smrt
Eva Balúchová 28.6. 22:43
Velká škoda,že paní Kozderková zemřela tak mladá.Byla radost ji poslouchat a jako komediální herečka potěšila určitě hodně diváků.
Chodci - senioři jsou v ulicích ohrožený druh
Milada Salajková 28.6. 21:53
Tento nárůst je dán postupným úbytkem psych... chodci? A co teprve řidiči v tomto věku?
Měsíc
Zuzana Pivcová 28.6. 20:11
Podobně jako minule se Vám moc hezky povedlo spojit přírodní jev s vnitřními pocity.
Měl lístek na finále MS z roku 1950. Uvidí ho teď
Jana Šenbergerová 28.6. 18:54
Tak to mu moc přeji, aby Brazílie vyhrála a on si to pěkně užil i se svými syny.
Posázavský Pacifik zahájil výletní jízdy
Jana Šenbergerová 28.6. 18:50
Díky srazu i60níků mám o něm jakous takous představu, protože jsme motoráček viděli na Stvořidlech.
Brazílie jde dál s odřenýma ušima. Postupuje i Kolumbie
Miroslav Štorch 28.6. 10:30
Doufejme, že to bude výborný technický fotbal, který obdivuje každý, kdo tomu trochu rozumí. Neměla by tom být okopávaná nohou, držení rukama za dres a faulů lokty do obličeje. Kanibal Suaréz byl naštěstí diskvalifikován a mládež se nebude divit co vše si mohou špičkoví fotbalisté dovolit. A tak se Suaréz nemůže stát nejlepším střelcem šampionátu - jak řada lidí tipovala před zahájením mistrovství světa. Dobře to mají rozjeté Neymar, Lionel Messi, Thomas Müller se čtyřmi brankami. No ještě uvidíme jaký fotbalový balet předvedou výborná družstva.
Požehnání v kredenci
Miroslav Štorch 28.6. 09:39
Připadá mi to jako příběh ze života, protože největší překvapení nám připravuje sám život a nikoliv fantazie a fabulace autorů příběhů. Bývalý komunistický prezident křtěný Augustin Husák - častěji známí pod jménem Gustáv si nechal údajně před smrtí také zavolat kněze, aby učinil tzv. životní zpověď a byl duchovně zaopatřen tzv.posledním pomazáním. Také se pro jistotu chtěl pojistit, aby na tom nebyl kádrově tak špatně, kdyby se náhodou nedostal do nebe, ale do očistce - či dokonce pekla. :-) Jako bývalý vězeň za slovenský nacionalismus byl schopen mnoha proměn politických postojů, aby přežil. Byl to adaptabilní jedinec. Mluvil česky asi jako Andrej Babiš. http://cs.wikipedia.org/wiki/Gust%C3%A1v_Hus%C3%A1k A jeho syn Vladimír se narodil v Moskvě. :-)
Jak nám zabili Ferdinanda a přišla první světová válka
Miroslav Štorch 28.6. 09:13
Kdo navštívil někdy město Sarajevo, tak viděl na místě atentátu symbolické šlépěje Gavrilo Principa vytvořené v asfaltu chodníku. Pochopitelně v roce 1914 tam asfalt nebyl a atentátník nešlápl do horkého asfaltu,aby na něj zůstala památka jako v Hollywoodu. Moje babička, která v roce 1914 v Sarajevu žila si atentát pamatovala. Byla tam česká menšina, která měla později i vlastní školu. V Sarajevě působili i čeští architekti - http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C3%AD_divadlo_(Sarajevo)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.