Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jak gejzír
Jitka Chodorová 10.3. 09:49
Zuzko,toto je zase tvoje parketa,již podle titulku jsem si byla jista autorem,co dodat,je to krása,číst tvé verše!
Zákon proti "šmejdům" vstoupil v platnost
Květoslava HOUDKOVÁ 10.3. 09:01
Pozor, ať "Šmejdi" zase nevyhrávají! Zákon ukládá pořadatelům povinnost předem hlásit ČOI místo, datum a nabídku na akcích. Pokud povinnost bude plněna, nastane v ČOI zmatek = nebude stíhat kontroly. Lepší by bylo, dát kontrolní pravomoc Živnostenskému úřadu v tom kterém místě = pro event. kontrolu BLÍŽ !!
Města a obce střídá nové téma týdne: „Moje oči“
Zuzana Pivcová 9.3. 20:31
Jarko, byl to zajímavý a zábavný týden pod Tvým vedením. Díky za vynaloženou práci a ochotu, pěkně sis na sebe naložila. V tom jsme si trochu podobné. Moc se těším na sraz. Paní Marii gratuluji k výhře, Lipnici taky neznám, a to mám Švejka docela ráda.
Kouzlo časů minulých: gramofón
Marie Novotná 9.3. 14:49
Úžasné počteníčko a připomenutí i mých dětských let.Tajemný hlas Oldřicha Nového,no to byl poslech.Děkuji.
Bez minulosti by nebylo současnosti
Svatava Páleníková 9.3. 11:13
Paní Jarko, vy jste nám tak dokonale představila vaše město, že už tam snad ani jezdit nemusíme :-). Ne, samozřejmě, budeme-li mít cestu kolem, moc ráda se městem projdu a využiji vašich tipů, co všechno vidět a kam si zajít. Díky! A omlouvám se, že se nezúčastním Párty i60, máme dlouho plánované rodinné oslavy. Tak snad příště.
Libčická specifika
Miroslav Štorch 9.3. 09:04
Libčice nad Vltavou znám jen z častého průjezdu vlakem do Ústí nad Labem. Zastavují tam jen osobní vlaky, ale ne rychlíky. Ale je to u Vltavy hezké místo a jízda vlakem je podél Vltavy a Labe opravdu panoramatická. Důležité je, že tam je více klidu než v Praze, kde je navíc i draze. Zajímavý je sociologický postřeh o informacích, které není třeba pro domácí psát. :-)
Obec jménem Světec
Zuzana Pivcová 9.3. 07:51
To je bohužel ukázka, kam u nás dospěl rozvoj průmyslu v minulé době, podobně obce kolem našeho Týna nad Vltavou byly nejprve zatopeny kvůli Orlické přehradě, později další zbořeny kvůli Temelínu. U vás je to navíc ještě spojeno s otázkou vysídleného německého obyvatelstva a celkově zpustlého pohraničí. Přitom České středohoří je nádherné, ty kopce, které se tyčí nečekaně z roviny, jsou pro mě fascinující, když někdy jedu kolem. Děkuji za informace, mimochodem k Preissigovi se najde trochu dokumentace i u nás v archivu.
Letní vzpomínka
Zuzana Pivcová 9.3. 07:34
To je, Jíťo, Tvoje smutná a krásná parketa, čte se to dobře, i když obsah bolí.
Jak utišit bolest? Zapomeňte na léky
Jana Šenbergerová 8.3. 13:44
Možná kdyby pracovali na zásadách alternativní medicíny, dosahovali by ještě lepších výsledků.
Slovo intervence samo o sobě navozuje spíše nepříjemné pocity. Chat s odborníkem však může být zajímavý a pro mnohé i přínosný.
Objevitel Cimrmana, hudebník Karel Velebný
Jana Šenbergerová 8.3. 13:32
A takových mystifikací je v naší historii "neurekom", jen o nich nevíme. :-)
Kterak Havlíčkův Brod k názvu přišel
Zuzana Pivcová 8.3. 07:36
Díky za článek, Jarko, těším se na všechno, i na to "rebelantské" pivo!
Někdejší betonová poušť: Chodov
Jaroslava Handlová 7.3. 20:49
Letos v únoru jsem opět po delším čase přijížděla do Prahy po dálnici D1 a nestačila jsem se divit, kolik nových velkých objektů na začátku Prahy přibylo. Já znám Chodov jen z okna ujíždějícího auta, tak mám radost, že jsem v Tvém příspěvku objevila tolik nových informací. Děkuji.
Kat českého národa Reinhard Heydrich
Zuzana Pivcová 7.3. 20:12
Heydrich byl ve skutečnosti neoblíbený i mezi svými spolupracovníky, byl údajně velmi zákeřný a shromažďoval si kompromitující materiály na své rivaly. Postaral se o to, aby jeho nejbližší podřízený, SS-Brigadeführer Dr. Walter Stahlecker, vedoucí SiPo a SD v protektorátu v letech 1939-40, byl přeložen do Norska a poté jako velitel Einsatzgruppe A odeslán na Východ. Stahlecker se zasadil o největší ukrutnosti ve vyhlazování Židů v Lotyšsku. Poté byl přepaden a zavražděn partyzány. Jeho tělo bylo odvezeno do Prahy, kde měl velkolepý pohřeb, na němž ho Heydrich pokrytecky oslavoval jako hrdinu. To bylo v březnu 1942. O dva měsíce později čekalo totéž i Heydricha a nad ním zase "plakal" Himmler, který ho nemohl ani cítit.
Moje malé krásné Konice
Hana Práglová 7.3. 10:57
Růženko,celý týden jsem čekala,že se zmíníš o svém městečku.Dočkala jsem se.Díky .Na vašem zámečku bylo krásně a v restauraci chutnalo!!!!
Brigády pro seniory? Najít tu pravou je těžké
Svatava Páleníková 7.3. 08:48
Já jsem jednou takhle přes internet zkoušela najít práci, ale ty nabídky byly opravdu příšerné. Závánělo to buď jakýmsi "letadlem", kdy vydělávají vždy jen ti nahoře, anebo to bylo klikání na nějaké reklamy, za což bylo tak 150 korun měsíčně a dvě dioptrie navíc.
Od Vltavy k Třebovce
Jaroslava Handlová 6.3. 21:22
Pěkný průřez zajímavostmi v Č.Třebové. Moc se mi líbí nové fontány, video i Vaše ztvárnění na fotografiích. Děkuji za příspěvek.
Čertovy kameny ve Stvořidlech
Jaroslava Handlová 6.3. 12:13
Děkuji za další pěkné přiblížení krásného místa Vysočiny. Na Stvořidla jezdím a chodím také moc ráda.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.