Přehled posledních diskuzních příspěvků

Čeká nás dlouhověká společnost. Kdo se (po)stará o naše seniory?

Daniela Řeřichová 18.6. 14:33
Diakonie ČCE vyvíjí dlouhodobě a systematicky mnoho užitečných služeb a projektů. Děkuji.

Život jde dál

Hana Nováková 18.6. 13:28
Ivano, nemůžu bohužel na vaše dotazy odpověděť. Jak jsem vyslechla, tak jsem napsala. Mohl to být amok, touha po tom, se jí a dětí zbavit, protože ta coura na něj tlačila. Skutečně to byl prý náhlý útok a kdo ví, v touze zachránit děti ji třeba vnitřní já vyprovokovalo k rychému jednání. Ještě před incidentem to fakt bylo manželství jako z pohádky. Někdy se to semele že je to až k neuvěření. Do hloubky jsem to nezkoumala, neměla jsem důvod. Co je pryč je pryč a vrátit se v dobrém nedá a zlé je snad už skoro zapomenuto.

Něco pro rozptýlení IV

Jan Zelenka 18.6. 12:54
Je mi jasné, že je to myšleno v legraci, ale jsou to fiktivní, ustálená a neuskutečnitelná rčení, na která neumím odpovědět. Ale slibuji ti, že pokud se dostanu na "onom světě" do nějakého "nebe", pokusím se ti odtamtud poslat pozdrav.

Babi, ty se chováš jako chlap

Věra Halátová 18.6. 09:53
Nic se nemá lámat přes koleno. U toho, jak ta babička vyjela na svého manžela, že mu nebude vařit kávu, jsem nebyla, těžko říct, zda ji pěkně poprosil, nebo jak to bylo. Mně před pár lety psycholožka dala nějaké testy a pak řekla, že si musí něco ověřit, protože moje testy vykazují určité hodnoty tak vysoké, jako u mužů. Zeptala jsem se jí: Paní doktorko, znamená to snad, že zemřu na rakovinu prostaty? Neměla smysl pro černý humor. Nedávno jedna asi osmdesátiletá žena mi říkala, že ten živitel mi schází. No, neschází, já jsem se vždy živila sama. A vždy jsem vydělávala mnohem víc, než manžel. Což mne přivedlo k myšlence. Ženy chtějí být naprosto genderově vyvážené, tak proč se pak domáhají lidského soucitu, jako "samoživitelky", o které nikdo nepečuje?

Krátké zastavení ve Zhoři

Hana Nováková 17.6. 12:17
Martino, díky, to by stálo za vidění, hezký kraj a zase kostel, to mě láká

JERUZALÉM - SVATÉ MĚSTO?

Zuzana Pivcová 17.6. 09:09
Možná v mládí, ale teď je to pro mě už nedosažitelné. Ale jako čtenářka tam s Vámi kdykoliv ráda pocestuji.

Známe krásná slova

Soňa Prachfeldová 17.6. 07:34
Ano , život nás učil a učí neustále.

Krmiva by se měla střídat maximálně třikrát do roka, říká výživový poradce pro psy a kočky Martin Kváš

Zuzana Pivcová 16.6. 18:31
To je pane B. i u jiných krmiv, že je dostali vyrábět Poláci, pro kočky Whiskas, Gourmet a další. Jak mi řekla jedna veterinářka - kočka se ošidit nedá. Když stejnou značku Gourmet koupím v prodejmě krmiv Bohouš, kde je mají dovezené v originále, tak se kočky vždy olizovaly až za ušima.

Klíšťata v teplém počasí útočí. Loni onemocnělo klíšťovou encefalitidou téměř 800 lidí. Jak to bude letos?

Martina Růžičková 16.6. 18:17
Užitečná informace a připomenutí nebezpečí nákazy. Myslím, že mnozí ještě setrvávají u starých vžitých metod odstraňování klíšťat. Díky :-)

Vzpomínky na Mostar aneb kam letos na dovolenou?

Zuzana Pivcová 16.6. 08:32
Moc hezké cestování,krásná země, zajímavé zážitky, i když ta válka je pro mě dodnes nepochopitelná. Následky bojů, bombardování jsem také zažila na služební cestě v Bělehradě v roce 2009, kdy byla mimo jiné zničena i původní budova archivu v centru a narychlo vystavěná nová za městem. Pro nás byla země vždy Jugoslávie a také účastníci mezinárodního kurzu němčinářů v NDR, jehož jsem se zúčastnila v Halle v roce 1978, uctívali všichni Tita a nerozlišovali (kromě Slovinky), odkud jsou. Pak se ukázalo, jak bylo spojování různých národností do států umělé. Stejně jako v bývalém SSSR. A velkou roli v tom hrálo často kromě politiky náboženství. V tomhle si cením Albánie, která i po pádu Hodžova totalitního režimu zůstala nábožensky tolerantní.

Marta - první letošní koupání

Zuzana Pivcová 15.6. 17:29
První nudisty jsem zažila na Baltu v NDR v roce 1968. Jeli jsme v době tamní brigády mimo jiné na ostrůvek Hiddensee a netušili, že je to nudistický ráj. Tehdy jsme se asi všechny slečny styděly a žádná se nesvlékla, šly jsme dál. Později jsem pak zažila nudo pláž u zatopené pískovny Lhota blízko Brandýsa, po třicítce a pak až hodně po šedesátce. Vezme-li to člověk bez jakéhokoliv fyzického studu za vlastní tělo a právě tak nekouká divně po ostatních, zjistí, že koupat se a sušit se bez plavek je opravdu velmi příjemné. A to nejsem zdaleka tak odvážná jako Marta. :-D

Tip na dovolenou: Zelený dům na Božím Daru

Daniela Řeřichová 15.6. 11:47
Krušné hory jsem měla prochozené jako dítko, neboť zde mám mnoho příbuzných. Lázně Evženie v Klášterci nad Ohří jsou kouzelné, ale městečko i v době nepandemické je velmi ospalé.

Neposloucháš. Slovo, které se často ozývá v dlouholetých partnerstvích

Mirek Hahn 15.6. 09:17
"Ty mně vůbec neposloucháš....!" ..."No, vlastně poslouchám..., ale svým mlčením ti dávám příležitost, abychom se oba mohli tvářit, žes tu hloupost neřekla." :-)

Fotoreportáž: V zeleni

Věra Ježková 15.6. 08:11
Naďo, zelená je dobrá, i když se to nerýmuje. Díky za krásnou procházku.

Ledviny a zrak spolu souvisí

Zuzana Pivcová 15.6. 08:06
Souhlasím s tím, že zelený zákal nemá někdy žádné příznaky. To se stalo mé sestře, která dostala loni v létě na jihu Čech nečekaně na výletě záchvat, ukrutné bolesti v oku a snížené vidění a už šla do nemocnice. On té době už se léčí a léčit bude.

Kdo chodí rychle, žije déle. Nesmysl nebo realita?

Věra Ježková 14.6. 13:47
Má duše potřebuje rychlou chůzi, někdy jí v ní ovšem brání tělo. Jestli díky celoživotnímu rychlému chození žiji déle, nemohu posoudit.

Výlet do Ploskovic

Jindra Hubačová 14.6. 09:05
Ráda jsem poznala zámek Ploskovice s jeho krásným parkem. Děkuji Věruško a Jane za skvělou fotodokumentaci výletu, moc Vám to na fotečkách sluší.

Glosy

Věra Ježková 14.6. 08:39
1) Jendo, moc pěkné vyprávění. Oba blby přímo vidím. 2) Na stránky karaoke taky občas zavítám. Uvedené zpěváky mám moc ráda. Ale před 40stupňovým vedrem bych jednoznačně dala přednost podzimní plískanici. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.