Přehled posledních diskuzních příspěvků

Chtěla bych být slavíkem

Marie Seitlová 5.5. 08:06
Maruško báseň se mi moc líbí, slavík zazpíval a jsem ráda, že jsem tě poznala.

Jarní fotopříběh: V čarovném lese

Hana Rypáčková 4.5. 21:52
Jejda, tolik česnekových kvítků.U nás vůbec neroste....Moc to vnoučkovi sluší.....

Znáte nejstarší rezervace ve střední Evropě? Žofínský prales a Hojná Voda

Zdenka Jírová 4.5. 21:14
Pěkný a poučný článek, o těchto chráněných oblastech jsem nevěděla.

Příroda je nejlepší lékař aneb Moje májové toulání

Zuzana Pivcová 4.5. 19:25
Evičko, super, i výběr té báječné písně, právě jsem pochválila Libora za vtipný nápad, a hned jsi tu zase Ty. Asi se uchválím, ale to je dobře. Je mi tu dobře. Díky Ti, Ty milá holko.

E-mail hrdličce

Zuzana Pivcová 4.5. 19:12
Vy jste se tu teď opravdu našli, Libuška, Libor, Eva Bertice a další, máte všestranné vtipné nápady bez hranic. Moc se mi to líbí. Na Invalidovně u archivu jsme měli hrdliček mraky, hned po holubech. Když jsem v zimě krmila zpěvné ptáčky, musela jsem jim vždy vyrábět samoobslužné koutky, kam by se nenarvala hrdlička, která by jim hned vše snědla. Ta byla schopná dělat doslova i stojku, aby se dostala k slunečnicovým semenům. P. S. Ty mailové adresy jsou pravé a funkční a jakou mají souvislost s portálem? Jestli to můžu vědět.

Rozhledny, hit české turistiky

Vladka Steinová 4.5. 18:35
Rozhledny mám moc ráda. Jedna z nejhezčích u nás a nejstarší rozhledna v Jizerských horách je Štěpánka nad Příchovicemi a Kořenovem, v nadmořské výšce asi 959 m.Vysoká je cca 24 m a je to novogotická stavba.Stavět se začala již v r. 1847 a s pauzami byla dokončena v r. 1892. Pojmenovaná je podle arcivévody Štěpána.Samotný výstup k rozhledně je dost namahavý,ale krásný výhled pak skutečně stojí za to.Byla jsem zde několikrát s vnoučaty a vždy objevíme další přírodní krásy při pohledu z této rozhledny.

Film pro pamětníky: Kolik slov stačí lásce?

Vladka Steinová 4.5. 17:57
Děkuji redakci za připomenutí tohoto povídkového filmu z r. 1961. I když se na scénáři podíle Jan Otčenášek, i když je zde výborné herecké obsazení od Menšíka pře Kopeckého,Brodského po K.Chadimovou, etc., přesto se mi všechny tři povídky zdají dějově chudé. Pozitivní prvek spatřuji v tom, že zde můžeme vidět Prahu 60 let minulého století.A jako vyloženě nenáročný a oddechový film pro májové večery doporučuji.

Slavili jsme 1. máj

Zuzana Pivcová 4.5. 12:55
To opravdu bývaly otřesné oslavy. Školy s dětmi, v zimě několik hodin v dešti, na jazykové škole nikomu nezáleželo, paní ředitelka nám taky nařídila jít, neměli jsme se ke komu přiřadit, tak jsme stáli u ekonomky, a než jsme došli 200 metrů na náměstí, už nás několik zdrhlo. Přiznám se, že na 1. Máje jsem šla dobrovolně jednou, a to na jaře 1968, to nebyl v Budějovicích průvod, nýbrž jen shromáždění na náměstí, kdo chtěl. Bylo plno.

Češi poráží Lotyše, hokejovou tipovačku vede paní Tvrdíková

Miroslav Štorch 4.5. 08:33
Je prima, že je letos tolik tipujících. Trefit přesný výsledek je dost obtížné, když je Kanada schopna nastřílet 10 branek a žádnou nedostat. Dnes to bude pro naše družstvo s Kanadou velmi náročné. Snad diváci poženou naše hráče do útoku. Při troše štěstí by naši mohli i vyhrááát :-)

Marusha na Karlštejně

Zuzana Pivcová 4.5. 07:49
Práce průvodkyně turistů je určitě moc zajímavá, ale být při tom ještě psycholog a lékař, to je asi zabíračka a každý to nedovede. Věřím, Míšo, že zrovna Vy jste člověk na svém místě, ale i tak Vám podle Vašeho vyprávění není někdy co závidět. Já jsem si to mnohokrát vyzkoušela s individuálními návštěvníky archivu, taky pěkné dárečky! Skupinu bych nezvládla.

Pro Lidmilu

Lidmila Nejedlá 4.5. 00:33
Maruško, děkuji. Takovou oslavnou báseň si vůbec nezasloužím. Krásný snímek a je na něm i můj dům. To je nádhera. Byla jsi na vyhlídkovém letu? Zvu Tě na kávu, musíš zase přijet.

Zkuste recept na skvělý dort, pochutnáte si třeba u hokeje!

Alena Tollarová 3.5. 19:24
Blahopřeji oceněným a jen si dovoluji opravit místo konání přehlídky historických kostýmů - byl to Letohrádek Kinských - Národopisné muzeum.

První polibek

Anna Potůčková 3.5. 17:26
Já první polibek dostala na jedné vesnické zábavě, která byla v lesním háječku od moc hodného chlapce, a také moc pohledného. Je to už 40 let a do dnešního dne jsme velcí přátelé a oba na tuto zábavu moc rádi vzpomínáme. Protančili jsme spolu celý večer při dechové hudbě. Oba jsme chodili do tanečních a oba jsme tuto hudbu měli moc rádi a máme dodnes

Jarní fotopříběh: Hodně osobní příběh, o který se chci podělit

Hana Rypáčková 3.5. 16:43
Taky je mi líto stromů...Ale dub mám nejraději...Ten naštěstí zůstal.

Saša Rašilov, zakladatel slavné herecké dynastie

Vladka Steinová 3.5. 14:30
Vynikající herec, komik, haškovský typ, skvělý člověk, Barvínek, dr. Mach či Tatrmuž, nebo oficiál Tříška. Při sledování filmů, kde pan Rašilov hrál, je člověku milo a útulno na duši i u srdce.

Můj pohled na přehlídku historických modelů

Alena Vávrová 3.5. 13:34
Alenko, také se mi moc líbí tvoje přiblížení vašich slavných chvilek, co jim předcházelo a co následovalo potom ... Všem vám to úžasně slušelo a je vidět, že jste si to užívaly. Fotky super!

Zemřela slavná ruská primabalerína Maja Plisecká

Dagmar Bartušková 3.5. 10:44
Maja Plisecká - baletní světová superstar. Umírající labuť byla její nejslavnější rolí.

Láska kvete v každém věku

Zuzana Pivcová 3.5. 08:10
Jana a její láska. To je pravda, pouze převedená do hluboce lidských veršů.

Všechno je jinak, květen bude teplý

Soňa Prachfeldová 2.5. 20:15
Třeba už zmrzlíci nepřijdou, jeden ale neví .

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.