Přehled posledních diskuzních příspěvků
Kdy je věk výhodou?
Věra Ježková 17.11. 10:47
„Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.“ M. Horníček :-)
Více než modelky ho baví dámy s vráskami. Fotograf Adolf Horsinka portrétuje staré lidi
Jitka Hašková 17.11. 09:19
Velmi zajímavé a krásné.
Marta se vrací
Daniela Řeřichová 17.11. 08:34
Vlaďko, jsem moc ráda, že jsi nastartovala další kapitoly zajímavého příběhu Marty a její rodiny. Přeji ti hodně radosti při psaní a nám pěkné čtení.
Chtěla bych Tě líbat
Elena Valeriánová 16.11. 11:39
Jitko, jsem moc ráda, že jsi svou básničkou zase mezi námi. Hezká básnička, něžná a poetická.
Se šípkovou...
Vladislava Dejmková 16.11. 11:02
Tohle jsem udělala zatím jen jednou v životě. Ale třeba někdy...
Paní, volám z vaší banky. Podvodníci častěji uspějí u mladých než u seniorů
Daniela Řeřichová 16.11. 08:48
Řadu let mám elektronické bankovnictví soukromé i firemní. Vše je zabezpečeno několika kódy. V případě komunikace s bankou je ve smlouvě určeno heslo. Bankéř, kterého znám osobně, se představuje jménem i heslem. Pokud někdo poruší tato pravidla a poskytne neznámé osobě důvěrné údaje, je chyba na jeho straně.
Kosmetické dárkové sady Saloos
Dana Puchalská 15.11. 18:50
Tuto kosmetiku vřele doporučuji. Mám s ní velice dobré zkušenosti.
Pokud naše tělo funguje správně, odrazí se to na naší psychice, říká odbornice na pohyb Kateřina Macháčová
Vladislava Dejmková 15.11. 15:49
Pustila jsem si videa, cvičení jsou opravdu pěkná a vhodná pro seniory. Teď už se jen přinutit.
Objednejte si kalendář na rok 2022
Jan Raška 15.11. 11:12
Prosím dobrovolníky o kontrolu kalendáře, zda někde nemáme chybu ve jménech, názvech měsíců apod. Už jsem kontroloval vše mnohokrát, ale pro jistotu... Děkuji!
Za každé vychované dítě přidáme k důchodu 500 korun měsíčně
Alena Švancarová 14.11. 23:23
Proč až od r.2023?Jak mají něco dát to se jim klepe ruka.Sobě to mají odhlasováno hned, aby nic nezmeškali.
Kdy je věk výhodou?
Věra Ježková 14.11. 11:44
Mých 16 rozhodně sladkých nebylo. Padesátky jsem se nelekla, ale trochu jsem se jí podivila. Šedesátku jsem přijala v pohodě. Sedmdesátky bych se ráda dožila. A moc bych si přála, abych v té době nebyla sama.
Pachatel (srandy) se vrací na místo činu
Vladislava Dejmková 14.11. 09:17
I mně se něco podobného stalo, dokonce v tom hrál roli papír, který jsem si nepřečetla. Kdo by vytahoval brýle, že? Hlavně to človék musí brat s nadhledem.
FEJETON: Jak mi Oťas s Nervasem ukradli vyznění
Granda Nekonata 14.11. 07:33
díky za dnešní krásný snídaňový čtení ☺️??
Lívia Herzová – dáma, která v osmnácti letech bojovala o život v Osvětimi
Martin Vrba 13.11. 22:04
Gratuluji všem oceněným i když si jsem vědom, že by se toho raději vzdali, kdyby to všechno nemuseli prožít. Nevím – zda tedy není ta gratulace nemístná – nevím jak se k tomu správně postavit. Tak raději má osobní vzpomínka. Měl jsem tu čest potkávat v zaměstnání jednoho člověka, který prošel koncentrákem v útlém dětství, je to ten chlapec u nejčastěji uváděné ukázky na to téma, který si vyhrnuje paži a ukazuje svoje vytetované číslo, když v zástupu dalších opouští před kamerou koncentrák. Od něj jsem se dozvěděl jeho ryze soukromý a pochopitelný pohled na to, že byl zařazen do pokusů na dvojčatech. Vše jsem si nechal pro sebe, jak si přál, a pochopil jsem ho, nahlas vyslovím jen to, že ti lidé z koncentráků nám přinesli svědectví - zkušenosti pro celé lidstvo o „peklu na zemi“, a že už nemůžeme pomoci těm mrtvým, ale že každý z nich si před smrtí určitě přál, abychom na něj nikdy nezapomněli, pomstili ho a nedovolili už nikdy, aby se to opakovalo. Můj strýček koncentrák přežil, byl prý veselá kopa, než tam šel, přežil – ale měl asi 40 kg a měřil asi 185 cm, nikdy se už prý podle vyprávění tety, pořádně ničemu nezasmál. Kluka neměli a tak jsem od něj dostal svou nejcennější hračku – auto na baterii, které mělo v sobě naprogramované pokyny o směru jízdy, kam kdy zabočit, kdy nechat znít obrátky motoru na jen na místě – túrování motoru, kdy couvat, kdy spustit blinkr, kdy rozsvítit dálková světla, bylo to ovládáno způsobem, jaký znáte spíše z orchestrionů. Žádná vysílačka. Já jsem klukům v domě nakukal, když jsme jim to se strýčkem předváděli, že je v tom i malý řidič a on se tomu prý poprvé, podle tety, od konce války srdečně zasmál. Tu hračku v těch 50. letech přivezl z ciziny, pracoval v diplomacii, tady nic takového nebylo, konečně jsem mohl nabídnout ke hraní i něco mému kamarádovi Jirkovi, co on neměl. Strýček mi předplatil na mnoho let dopředu i časopisy „ABC“ a „Věda a technika mládeži“. Strýčku (v 85 letech zemřel), děkuji Ti za všechno a myslím na Tebe i na to, co jsi si asi za ty 4 roky v koncentráku prožil, i když jsi o tom nikdy nemluvil. A myslím i na ty, kteří po sobě žádné příbuzné nezanechali, protože tam skončily celé rodiny – nezapomenu.
Obdivuji záběry, které zachytí jiné oči
Jana Kollinová 13.11. 13:11
Cituji: "" pravil Vincent van Gogh: „Pokud skutečně milujete přírodu, najdete krásu ve všem.“ Díky za citát. Pokud bych si chtěla vybrat z množství citátů, které jsou nám prezentovány, dotýká se mě uvedený citát van Gogha jako nejvíce korespondující s mým současným stavem mysli a duše.
Literární koutek č. 3: Jak psát glosu
Miloslava Richterová 13.11. 11:11
Díky, ráda jsem si přečetla :-)
Odtajnění Fotohádanky zdaleka i blízka
VANDA Blaškovič 13.11. 10:39
Eliška Murasová13.11.2021 10:07
Vando, napsala jsem: "nemusí být jen na dvorku, či doma, ale i na pracovišti, obzvlášť pokud je tam jen chvíli ... :-)" , tedy pokud je tam nově - nové koště dobře mete.. .měla to být jakási nápověda. Ale mě napadlo mě to kvůli malému kousku větévky, co čouhal a spojila jsem s tvými napovědami.
Když je věk výhodou
Blanka Lazarová 13.11. 07:24
Aničko, myslím,že to máš pěkně zařízený. A jestli jsi takto spokojená, tak je to super. Mnozí ti můžou závidět. Jsi příkladem toho, že jaký si to uděláš, takový to máš. Tak ať se daří a zdravíčko slouží.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.