Lázně Mšené - skvělá výhra
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Lázně Mšené - skvělá výhra

14. 3. 2023

V úvodu děkuji všem z portálu I60, kteří dali hlas mému článku "Lázně v srdci Jeseníků." Díky tomu jsem vyhrála třídenní pobyt v Lázních Mšené pro jednu osobu. A jelikož moje vnučka zrovna oslavila osmnácté narozeniny, hbitě jsem objednala ještě jeden poukaz a vyrazily jsme.

Lázně Mšené jsou malé lázně v údolí Mšenského potoka na východě obce Mšené-lázně v okrese Litoměřice. Lázně byly založeny v roce 1796. Zabývají se především léčbou pohybového aparátu a neurologickými obtížemi. Klasické léčebné postupy poskytují úlevu se slatinnými  zábaly a minerálními koupeli a masážemi.

Středem lázní je lázeňský dům Dvorana, který slouží především ke stravovacím účelům. Jde o cennou secesní stavbu od architekta Jana Letzela z roku 1905. Léčebné procedury probíhají v domech Praděd, Říp-Balneo a Vítkov. K ubytování slouží i několik dalších domů, především Kyselka, Slovanka a Blaník. Součástí lázní je i lázeňský park s rybníkem a fontánou. 

Počasí nám moc nepřálo, ráno byla všude jinovatka, zima a silný vítr moc nelákaly k procházkám. Villa Kyselka byla naším přístřeším po tři dny. Mezitím procedury, jako koupel, parafin a masáž zad. Do lázeňského domu Dvorana jsme docházely na jídlo, součástí je i příjemná restaurace s cukrárnou i vinárnou. Jídlo bylo vskutku vynikající. Menší vycházku jsem podnikla do sousední obce Charvátce, kde je krásný kostel a kaple Panny Marie. V lázeňském prostoru je malý rybník se spoustou kachen, kterým se tam daří. Dostanou vždy něco do zobáčků od lázeňských hostů. Nad Lázněmi se tyčí torzo kaple sv. Jana Nepomuckého. 

Tři dny uběhly velmi rychle a my jsme odjížděly spokojeny domů. Myslím, že kdo sem jednou zavítal, přijede opět pro milou atmosféru a také pro příjemnou regeneraci celého těla. Mohu doporučit.

Děkuji portálu I60 za krásnou výhru a pobyt v Lázních Mšené.

 

lázně soutěž
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.