Perfektní líčení na svatbu: top rady od předních vizážistů
Ilustrační foto: Pexels

Perfektní líčení na svatbu: top rady od předních vizážistů

22. 2. 2024

Svatba je šťastná událost, která se stane nezapomenutelnou v životě každé dívky. A samozřejmě, v tento den chcete být skutečnou královnou. V první řadě je velmi důležité, aby nevěsta vypadala přirozeně a přitažlivě.

Proto je hlavním konceptem svatebního líčení použití přirozených barev a zvýraznění předností. Pojďme tedy určit, jak by mělo být líčení provedeno a jaká kosmetika přijde vhod. Make-up na focení by však měl být o něco výraznější než běžné líčení. Proto svatební líčení pro blondýnky a pro brunetky by mělo být vytvořeno tak, aby nevěsta vypadala dokonale jak v životě, tak na fotce

Nechte módní trendy v líčení a experimenty na později 

Když je čas vytvářet svatební líčení, nesnažte se uchylovat k těm nejnovějším trendům. Svatební fotografie vám totiž zůstanou na celý život, zatímco se trendy neustále mění. To znamená, že svatební make-up by měl být v klasickém stylu. Také doporučujeme se objednat na zkušební líčení. Svatební líčení je optimální vyzkoušet alespoň jeden měsíc před oslavou. V ten okamžik už víte, co si oblečete a vaše pleť by se již neměla výrazně měnit. Ale stejně jako každý jiný make-up, svatební make-up nevěsty začíná správnou péčí o pleť.

Péče o pleť 

Pleť by měla být dobře připravená na aplikaci dekorativní kosmetiky, aby make-up vypadal přirozeně bez efektu masky. Zapomeňte na solárium, protože může způsobit zánět na kůži. Navíc po opalování vám už nebude vyhovovat odstín make-upu, který jste si vybrali na zkušebním líčení. Obecně platí, že jakékoli experimenty lze provést nejpozději dva týdny před svatbou. Neprovádějte také žádné peelingy, protože reakce vaší pokožky může být nepředvídatelná, což může v den svatby způsobit problémy. Zvlhčení pleti je další velmi důležitý krok:

  • Nepoužívejte příliš mnoho hydratačního krému (make-up by měl vydržet celý den).
  • Nepoužívejte produkty, které obsahují silikony (brání správnému dýchání pleti).
  • Pokud je vaše pokožka v T-zóně mastnější, pak na suchá místa obličeje můžete použít více hutnějšího hydratačního krému, ale T-zóna potřebuje krém na vodní bázi.  

Široký výběr dekorativní kosmetiky pro každý případ najdete na webových stránkách MAKEUP, klikněte zde: https://makeup.cz/brand/134061/.

Výběr kosmetiky a pořadí, v jakém byste ji měli nanášet 

První krok - make-up

Make-up by měl mít vždy žlutý podtón a nikoli růžový, bez ohledu na barvu pleti. Textura by měla odpovídat typu vaší pleti, aby na obličeji vypadala co nejpřirozeněji. Svatební líčení by mělo být dlouhotrvající a nevytvářet efekt masky.

Druhý krok - korektor

Korektor má obvykle hustou texturu. Jeho úkolem je zamaskovat nedokonalosti pleti a často obsahuje vitamíny a antioxidanty, díky nimž korektor může mírně zesvětlit pigmentové skvrny i dokonce vysušit zanícený pupínek. Korektor by měl být ladit s tónem vaší pleti nebo být trochu světlejší. Při vytváření každého typu líčení je také důležité sjednotit tón krku, dekoltu a dokonce i uší.

Třetí krok - pudr na obličej

Neměli byste s množstvím pudru přehánět. Trocha pudru je ale vždy potřeba, zvlášť na místech, kde se může objevit nepříjemný mastný lesk.

Čtvrtý krok - bronzující kosmetika

Je třeba ji aplikovat nejen na obličej, ale také na dekolt, ramena a krk. Při použití bronzerů na obličej je důležité stínování. Bronzer se aplikuje na místa, kde se slunce dotýká pokožky. Usmějte se a naneste produkt na vyčnívající část tváří.

Pátý krok - rtěnka 

Svatební líčení pro brunetky i pro blondýnky získá svěžest díky správně zvolenému odstínů rtů. Důležité je také zvážit, jakou barvu bude mít vaše svatební kytice, aby také ladila s barvou vaší rtěnky. 

Šestý krok - tvářenka

Odstín tvářenky by měl ladit s odstínem rtěnky. Aby ruměnec vypadal co nejpřirozeněji, můžete produkt zapracovat do kůže štětcem na make-up. 

Sedmý krok - obočí

Pomocí tužky na obočí je třeba vyplnit obočí prudkými tahy tam, kde jsou mezery. Právě obočí dotváří obličej. Doporučujeme si vybrat o tón světlejší tužku, než barva vašich vlasů. Poté ho zafixujte mýdlem nebo gelem na obočí. 

Poslední krok - make-up očí

Oční stíny vybírejte v přírodních odstínech. Nikdy nepoužívejte růžové oční stíny a odstíny červené. Nejdůležitějším krokem je však oční linka. Linky by měly být vždy tmavší než barva vašich očí, proto doporučujeme vybrat černou nebo tmavě hnědou barvu. Při svatebním líčení je lepší nepoužívat barevné oční linky. Poslední fází je nanesení řasenky. Hlavní je, aby byla řasenka voděodolná a černá. V tento den musíte být elegantní, ne temperamentní.

 

 

 

kosmetika péče o pleť
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.