Do Varů přijede Travolta,
dostane Křišťálový globus

Do Varů přijede Travolta,
dostane Křišťálový globus

18. 6. 2013

Karlovarský filmový festival ocení za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce Johna Travoltu, který získá Křišťálový globus. Oznámil to prezident této prestižní mezinárodní přehlídky Jiří Bartoška.

Držitel dvou nominací na Oscara a Zlatého globu při této příležitosti představí snímek The Killing Season, ve kterém si zahrál spolu s dalším držitelem této karlovarské ceny Robertem De Nirem. Ten ji převzal v roce 2008. Travolta se stal hvězdou v 70. letech ve snímku Horečka sobotní noci.

Organizátoři festivalu, jehož 48. ročník se uskuteční od 28. června do 6. července, dále uvedli, že hostem slavnostního zahájení bude spolu s režisérem úvodního snímku Pěna dní a oscarovým scenáristou Michelem Gondrym představitelka hlavní ženské role Audrey Tautouová. Ta excelovala ve francouzském filmu Amélie z Montmartru, který právě ve Varech v roce 2001 zvítězil a započal tak cestu po světových kinech a mezinárodních soutěžích.

John Travolta je známý i z muzikálu Pomáda, z komediální trilogie Kdopak to mluví a především z Tarantinova snímku Pulp Fiction – Historky z podsvětí z roku 1994. Následně si zahrál i v akčních snímcích Operace: Zlomený šíp, Tváří v tvář a loni v krimikomedii Divoši režiséra Olivera Stonea. I tento oscarový filmař letos do Varů přijede a převezme Křišťálový globus. Dalším jeho držitelem se stane kostýmní výtvarník Theodor Pištěk. Domácí kinematografii v hlavní soutěži zastoupí Líbánky Jana Hřebejka. V čele mezinárodní poroty bude Agnieszka Hollandová.

festival film
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.