Ceny za dabing získali
Milbachová a Brabec

Ceny za dabing získali
Milbachová a Brabec

21. 9. 2013

Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu získali herci Ivana Milbachová a Vladimír Brabec. Milbachová ocenění dostala za roli senátorky Palinové ve filmu Prezidentské volby, Brabec za roli Toma ve snímku Pouť.

Na udělení ceny za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu byly v letošním 19. ročníku kromě Milbachové nominovány také Jitka Ježková a Miluše Šplechtová. Na nejlepší mužský výkon v dabingu byli nominováni také Saša Rašilov a Jan Vlasák.

Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu letos získali Hana Talpová a Antonín Molčík. Cenu za celoživotní mimořádnou dabingovou tvorbu dostal mistr zvuku Jiří Šesták. Zvláštní cenu Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků si odnesl seriál Simpsonovi XXIII., kde režii dabingu zajistil Zdeněk Štepán.

Například loni získali Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu herečka Jana Hlaváčová a herec Jaromír Meduna. Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu a měly by být stimulem pro práci všech, kdo se na této umělecké disciplíně podílejí.

film ocenění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.