Jedeš v zimě na Slapy?
Tak to jsi úplný magor!

Jedeš v zimě na Slapy?
Tak to jsi úplný magor!

23. 12. 2014

Moje milá mi zase říkala: Hlavně nikam nejezdi, nic nepiš a neztrapňuj se. Jenže to na mne má zcela opačný efekt. Takže samozřejmě sedám do auta, jedu a píšu, ačkoli jsem prý úplný magor.

Pro ty, kteří mne ještě neznají, předesílám, že jsem milovník vody a především lodí. A od května do října dlím v zátoce na Slapech na hausbótu. Je to celkem solidní loď s vestavěným motorem, a když jej pustím naplno, jede to dokonce nějakých pětadvacet kiláků za hodinu. I dobří cyklisté mají, co dělat, aby stačili.

Jenže na hausbótu to ale tentokrát nebude žádná vepřovka. Nebo vlastně ano, protože vepřové ve vlastní šťávě z konzervy jsem nakonec povečeřel. Ale jen studené, neboť nové propanbutanové topení s vařičem (prý v jednom) se mi nepodařilo zprovoznit. A to jsem jim za to vysolil tři tisíce.

Dost prekérní situace, že?

Venku je u jezera na nule, v lodi kolem deseti, klepu se i ve vaťáku jako ratlík. Voda má tak osm. Normálně kotvím v zátoce, ale na zimu pro jistotu vytahujeme lodě na pláž na Ždáni. To mimochodem znamená, že nemám k dispozici obvyklou elektrickou přípojku. Zátoka občas zamrzá a už se párkrát stalo, že led trup lodi některým lenochům roztrhal. Fakt ovšem je, že to bylo naposledy někdy před deseti lety. Zima je rok od roku mírnější i na Slapech.

Bez elektřiny jste prostě nahraní. Nejenže si pořádně nezatopíte, ani neuvaříte, ale ani nerozsvítíte. Takže zapaluji svíčky a přepínám další osvětlení na záložní autobaterii. Přestože letos před sezónou jsem kupoval novou a v zátoce ji prakticky nepoužíval, je skoro vybitá. Nenahodím ani televizi. Nechápu.

Moje jediná energie se jmenuje tuzemský rum. Po třech sklenkách jsem se statečně rozhodl, že večerní hygienu vykonám v přehradě. Vyplatilo se, voda byla teplejší než ta v mé minikoupelně. Deset temp tam, deset zpátky, vyfrotýtovat a zase do vaťáku. Sice jsem se třásl ještě hodinu poté jako ratlík, ale měl jsem dobrý pocit.

Zkouším oživit notebook, abych se podělil o tyto krásné zážitky a zkusil spojení s civilizací. Signál mám skvělý, ovšem baterky na nule. Co se dá dělat, jediná energie, co tady funguje, je ten tuzemák. Takže další tři sklenky, zamknout a rychle do péřového spacáku. Na něm jsem nešetřil a vyplatilo se.

To abych vám mohl toto vše napsat. A modlím se, aby nepřišla rýmička. Jinak si to doma pěkně schytám. Pěkné Vánoce někde v teplíčku!

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Pane Tomáši, pane Jane, toto čtení a Vaše domluva to je můj hluboký zážitek _ rodivší se přátelství - dojali jste mě !
Marie Magdalena Klosová
Milý Tomáši/už se mi nějak nechce říkat "pane"/,jste príma chlap a máte taky dost odvahy.Zejména ta koupel...!Moc Vám fandím,opět jste mě rozesmál ,a to se cení.Ovšem asi bych nechtěla být v kůži Vaši milé.A pište a "ztrapňujte se".
Jan Blahoslav
Tomáši, udělal jste mi před Vánoci velkou radost. Díky! Ale další komunikaci už prosím soukromě.
Alena Tollarová
Pane Tomáši, smekám klobouk! A že ho mám, můžete vidět v mojí galerii.
Jan Blahoslav
Jste velmi laskav, Tomáši. Nemyslel jsem to tak, že bych se k Vám tímto pozval a nakýbloval. Ovšem Vaše velkorysost mě dojala. Láká mě ta panorama, čerstvá ryba a moravské vínko. Pokud Vás to neurazí, zajistím demižonek sám. Mám příbuzné v Mikulově. Tak tedy ano, ale nebudete to se mnou, jakožto s nechodícím, mít lehké. Na druhou stranu, jestliže se někam vydám, vozí mě (a občas i přenáší) syn. Terén zátoky asi nebude úplně pro beznohého. Ale Karel je silák. A pokud jde o toaletu, potřebuji se tam vejít i vozíkem. Pak jsem celkem soběstačný. Tak to ještě raději zvažte.
Zuzana Pivcová
Tak teď tu nepromluvil magor, ale opravdový skvělý chlap!
Jan Blahoslav
Pane Horáčku, když vydím tu panoramu, tak nebýt mého handicapu, budu v těchto končinách pořád, za každého počasí. Vydržím jako kůň.
Zuzana Pivcová
Já myslím, že démoniční muži, paní Jano, právě přitahují. Nebo byste chtěla raději ťunťu? :-)))
Alena Tollarová
Pane Horáčku, to je tradice?
Eva Balúchová
Mé sympatie máte též,ale pokud dostanete rýmičku,tak se nedivte paní,když vám bude říkat:dobře ti tak. Četlo se to pěkně,určitě máte krásný zážitek,ale tu hygienu bych si určitě odpustila.Pokud ve zdraví přežijete tohle,tak už všechno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.