Konečně se usmíváme?

Konečně se usmíváme?

29. 5. 2015

K této úvaze mne inspiroval článek na i60, vycházející ze statistiky Centra pro výzkum veřejného mínění.

Za poslední dva roky prý výrazně ubylo lidí, kteří dělí společnost na "my" a "oni". Na obyčejné lidi a nepočetnou společenskou špičku rozděluje společnost necelá čtvrtina Čechů, zatímco před dvěma lety jich byla téměř třetina.

Jinými slovy, závist, která je tak trochu naší národní vlastností, jde postupně k šípku.

Hurá! Pokles počtu zamračených lidí je pro mne skvělou zprávou. Kdo se má na ty zakaboněné ksichty pořád dívat, že? V očích cizinců jsou Češi poměrně skeptičtí a nepřístupní lidé, ale když se pak otevřou, nemohou si je vynachválit.

Neměli bychom se tedy více usmívat a být vstřícnější?

Já myslím, že ano. Žijeme totiž v nejlepší době, která nás mohla potkat. Žijeme v relativním blahobytu, bez válek a násilí. Žijeme v krásné zemi, kde snad kromě povodní nehrozí žádné přírodní katastrofy. Volíme konečně demokraticky, a ať už to jednou za čtyři roky vyhraje levice nebo pravice, ti lidé se už dnes zdají docela rozumní.

Stát funguje a ekonomika také. Češi jsou velmi šikovní lidé. Umí vyrábět auta, letadla i lodě. Mají výtečné umělce. A skvěle sportují. Dokáží se vytáhnout i na mnohonásobně větší národy.

Takže. Usmívejme se. Máme pro to docela dobré důvody.

životní postoj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Paní Alice, věříte, že já jsem našla přátele právě zde, na i60!?
Alice Stinerová
Více se usmívat? Ano, bylo by to příjemné, ale někdy člověku není do smíchu, zvláště, zůstal-li sám chybí mu přátelé a kde je hledat když zrovna není fandou sportu, větší společnosti apod.
Alena Tollarová
Posílám úsměv od dobré snídaně vám všem. Hezký den!
Květoslava HOUDKOVÁ
Zdravím "i"čkařku - mně zatím neznámou - Vandu Blaškovič: Milá Vando, zřejmě jsi z Prahy-já už 5 let žiji poblíž, v Praze jsem často a tak jezdím i metrem. Našla jsem Tvém profilu tu "zvláštní tabulku" o úsměvu. Je to určitě překvapení pro cestující - mezi tou záplavou reklam - osobně jsem zatím v žádném metru neviděla. Neumím Ti poslat vzkaz na profil - a tak prosím, ozvi se mi přímo na mail: kurzHoudk@seznam.cz - dík
Olga Štolbová
ANO, i já jsem "šťastný senior" a usmívám se vší silou. Díky za optimizmus...*****
Zdenka Jírová
Já myslím, že na tom lidsky nejsme tak zle, že jsme docela vstřícní a veselí lidé. Štve nás jen politika a fotbal nebo hokej, když prohráváme. A statistiky o našich úsměvech jsou myslím zbytečným plýtváním penězi.
Soňa Prachfeldová
Ano měli bychom být usměvavější a vstřícnější, v takové atmosféře se člověku lépe dýchá. Úsměv prosím !
Hana Práglová
Hezký článek.Ano,úsměv NIC nestojí,ale HODNĚ POMŮŽE!!
Libor Farský
Tak jsem se před chvílí dočetl tady na chatu, že i v rostlinné říši existuje "zapšklík". Snad už ne hromadně...
Marie Novotná
Souhlasím se vším zde napsaným.Moje,,dobré ráno"s úsměvem mezi ležící pacienty přichází téměř denně.Někdy se mi opravdu nechce usmívat,ale vzpomenu si ,jak náš učitel ve škole vždycky říkal-lidé nejsou zvědavý na vaší náladu.Buďte příjemní,i kdyby se vám chtělo řvát nebo brečet.Moc často si na to vzpomenu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...