Nejen letní rychlovka
aneb Ovesná kaše

Nejen letní rychlovka
aneb Ovesná kaše

28. 6. 2015

Léto, čas výletů, koupání a odpočinku. Nechceme ztratit ani minutu zdlouhavým vařením, ať už snídaní, obědů či večeří. Zařaďme do svého jídelníčku ovesné vločky a nemusíme mít strach, že po nich budeme přibírat. Ba naopak, jsou lehce stravitelné a osvědčují se jako součást redukčních programů. K snídani si můžeme udělat ovesnou kaši s ovocem, která nás zasytí a nastartuje na celý den.

Ingredience
50g ovesných vloček
100 ml polotučného mléka
100 ml vody
ovoce dle chuti
rozinky a špetka skořice

Postup
Vločky namočíme večer před spaním do 100 ml vody, ráno přidáme mléko a krátce povaříme. Dochutíme a máme výbornou snídani. Základní recept můžeme doplnit čerstvým ovocem, které právě dozrává. V zimním období využijeme ovoce jižní.

A proč vločky ovesné? Obsahují vysoké procento vitamínu B, který je nezbytný pro nervovou soustavu, paměť a soustředění. Důležitý je i pro většinu metabolických procesů, tvorbu krve, imunitu, i pro naši pleť, vlasy, nehty a proti tvorbě vrásek. Ovesné vločky obsahují i dostatek vitamínu E, minerální látky jako vápník, zinek, hořčík a železo. Vyzkoušejte a poznáte, že si nejen pochutnáte, ale budete plni energie na celé dopoledne.
Je to mňamka.
Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Děkuji za komentáře a ještě jednou přeji dobrou chuť.
Elena Valeriánová
Už jsem si tuto kaši nedělala ani nepamatuji, hned to napravím. Do polévky je používám docela často - klidně i do bramboračky, čočkové ...
Eva Mužíková
Vločky si dělám občas k snídani, když potřebuji někam běžet a vydržet déle nasycená, nebo když spěchám. Mám raději ty klasické, ty jemné jsou pro mne moc mazlavé... Dík za nakopnutí, už jsem je delší dobu neměla..
Soňa Prachfeldová
Výborné jídlo, hned zítra udělám s čerstvým ovocem.
Zdenka Jírová
Díky za nápaditý recept, hned to zkusím.
Helenka Vambleki
Moje příprava je ještě jednodušší a bez vaření. Koupím 250g balíček - Ovesné otruby za cca 26Kč. Do misky pro jednu osobu nasypu 3 lžíce otrub, zaleju cca 100ml vařící vody a zamíchám. Hmota houstne. Osladím lžící medu a nakrájím ovoce, které doma mám. Hotovo za cca 3 minuty.
Hana Rypáčková
Na ovesné vločky nedám dopustit. Opravdu na dlouho nasytí.
Olga Štolbová
Dani, dobře žes ji připomněla, já ovesnou kaši často obědvám, nebo večeřím. Do vařícího mléka hodím dvě i tři hrsti vloček, vařím pár minut a se skořicí a máslem, někdy s kakaem. No žúžo...***
Jana Slavíková
Jak nemám ráda krupicovou, tak miluju kaši vločkovou. Dělám si ji, když mě honí mlsná, s máslíčkem, skořicí a trochou tmavého třtinového cukru. Mňam!
Jarmila Komberec Jakubcová
Ovesnou kaši jsem se naučila jíst při svém dlouhodobém pobytu v Anglii.Rodina ve které jsem žila ji vařila každý den ke snídani jak dětem, tak i sobě.Tento návyk mně zůstal a dnes ji mám každý den jinak ochucenou.Mám malé instantní pytlíčky, které zaleju horkou vodou a ochutím.Recept zkusím hned zítra ráno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...