Foto

Pražská ZOO je čtvrtá
nejlepší na světě

16. 7. 2015

ZOO Praha se umístila celosvětově na čtvrté příčce žebříčku, který každoročně zveřejňuje největší cestovatelský server na světě TripAdvisor. Na prvním místě je zoologická zahrada v americkém San Diegu, následovaná ZOO Loro Parque ve španělském Puerto de la Cruz na kanárském ostrově Tenerife a ZOO v Singapuru. 

Žebříčky jsou sestavovány na základě milionů hodnocení a názorů, které na TripAdvisor píší cestovatelé z celého světa. Pořadí je stanoveno na základě algoritmu, který zapracovává jak kvantitu, tak kvalitu hodnocení za posledních 12 měsíců. 

Pražská zoologická zahrada byla v loňském roce na sedmém místě. „Vždycky můžeme být ještě lepší, ale teď už to bude – pokud jde o umístění – nesmírně obtížné, téměř nemožné. Přesto se budeme o to víc snažit,“ uvedl Miroslav Bobek, ředitel pražské zahrady. „Děkuji všem, kdo v ZOO Praha pracují, kdo ji podporují, a kdo ji navštěvují!“ dodal. 

V rámci Evropy je ZOO Praha druhá za španělským Loro Parquem. Za ní následuje vídeňská ZOO, na čtvrté příčce pak Chester ZOO ve Velké Británii a pátý ZooParc de Beauval ve francouzském Saint-Aignan. 

Praha ZOO
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zdravím, milá "í"čkařko Dagmar (snad mohu tykat)? Tak - jako další - patříš k těm, co žijí v Praze nebo blízkém okolí. Já jsem ještě před 5ti lety bydlela v Praze-Letňany, nyní jsem v Kostelci n.Labem (do Prahy cca 1/2 hod.), do Z00 cca 1 hod. Tady máš můj mail - ozvi se ev.přímo: kurzHoudk@seznam.cz - dík
Dagmar Bartušková
Tak to s tím umístěním na žebříčku je skvělá zpráva. Zoo mám "téměř za rohem". Když jsem tam, sednu tak akorát do vláčku. Lanovku NE! Jela jsem než jednou a to mi stačilo. Trpím totiž závratí!
Soňa Prachfeldová
To je úspěch, gratuluji ZOO
Květoslava HOUDKOVÁ
Krásná je i jízda lanovkou v Z00 = nahoru - místo chůze do kopce, pokud se člověk dívá jen kupředu, dívá se do skály. Ale lanovkou zpět-dolů je pohled na Prahu "jako na dlani". Já to využívám takto: Jedu nahoru=prohlédnu horní část Z00 a pak jedu i dolů=prohlédnu dolní část Z00. Prostřední část Z00 nechám až na další návštěvu -aspoň nejsem unavená! Mám to sdělit "í"čkařkám, na které mám přímý mail a Praha by jim byla dostupná? nebo bude výzva na portále?? Jitko, prosím, vynech tu "paní"-dík.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zdravím, Jitko Caklová a ptám se, zda se také mohu zúčastnit setkání v pražské Z00 = dne 7. září. Já tam sice jezdím kdykoliv (už za Kč 1,-), spojení za cca 1,15 hod., ale setkat se bych uvítala. Myslím, že malý tapír ještě bude mít své "pyžámko" (je pruhovaný) - Z00 má mnoho mláďat. Mám i kontakt na býv.ošetř. goril p. M. Ždánského (který věnuje svou D i peníze a jezdí za Mojou!) Posezení u goril je vždy závěrem mé návštěvy v Z00. Shlédla jsem i cvičení opic Lemurů - ptala jsem se ošetřovatelky, co že jim dává jako odměnu? - překvapení: 1 velká rozinka-sultánka! Nevím, zda i v září budou ještě prokračovat programy krmení zvířat apod.- možná jen o víkendu.
VANDA Blaškovič
To je milé překvapení! Mám z naší ZOO radost a vytáhnu tam na podzim vnoučata. Na Tenerife v Zoo jsou každou hodinu programy. Např. vystoupení lachtanů, překrásný lov a krmení orlů, hadí "šou". Jen si nepřejte, aby vás vytáhli na jeviště. Já jsem znenadání měla dvou metrového hada okolo krku!! a manžel v hledišti téměř infarkt...) druhé místo ve světě je také dobré! Gratuluji.
Zdenka Jírová
Loni jsem byla s vnoučkem na celodenní návštěvě pražské ZOO. Byla jsem mile potěšena, jak se za těch několik let, kdy jsem tam byla naposledy, rozrostla a zkrásněla.Mně zajímá vždy pohodlí zvířat a myslím, že v pražské ZOO je mají na dobré úrovni. Zejména sloninec, výběh kopytnatců, ptáků jsou velmi pěkné. Zajímavé byli i méně známá zajímavá zvířata jako obrovský mlok. Každému milovníku zvířat pražskou ZOO vřele doporučuji.
Alena Tollarová
No vždyť se to snažím vsugerovat všem íčkařům už nějakou dobu, že tam mají vyrazit! Tak toto už snad "nakopne" všechny. :) Výborná zpráva.
Dana Kolářová
Blahopřeji k postupu na žebříčku hodnocení a přeji hodně úspěchů do další činnosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.