Šedesátiny slaví herečka
Jaroslava Kretschmerová

Šedesátiny slaví herečka
Jaroslava Kretschmerová

1. 9. 2015

Herečka Jaroslava Kretschmerová, která 1. září slaví šedesátiny, ztvárnila výrazné role ve filmech Kalamita, Tajemství hradu v Karpatech, S čerty nejsou žerty a dalších. Dlouholetá členka divadla Studio Ypsilon si zahrála i v úspěšné Troškově trilogii Slunce, seno..., za výkon ve Švankmajerově Otesánkovi získala v roce 2001 ocenění Český lev. Věnuje se i dabingu, svůj hlas propůjčuje například Barbře Streisandové či Selmě ze seriálu Simpsonovi.

Kretschmerová, jež pochází z umělecké rodiny, nastoupila do "Ypsilonky" v roce 1978 po absolutoriu na pražské DAMU. Od té doby hrála ve většině inscenací tohoto osobitého hereckého souboru, hostovala i v karlínském Hudebním divadle, Divadle Na Zábradlí či v Divadle Kalich, kde zazářila ve hře Je úchvatná.

divadlo film herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslava Jachimová
Je to moje oblíbená herečka, kromě již zmíněné série filmů Slunce, seno se mi moc líbila v Kalamitě. Hlášky z tohoto filmu v naší rodině "zdomácněly"
Zdenka Jírová
Moc se mi líbila v Slunce, seno,,přeji jí hodně zdraví a spokojenosti a další veselé role.
Alena Tollarová
Jé, taky má narozeniny 1. září?! Tak všechno nejlepší! Že bych jí půjčila ty růžové šaty? :)
Vladka Steinová
Paní Jaroslavě přeji vše nejlepší a zdraví, čas se nezastaví před nikým z nás. V Ypsilonce vždy vynikající herečka, rozdává dobrou náladu a smích. Dobře dabuje Barbru Streisand.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...