Foto

Ladislav Potměšil
slaví sedmdesátiny

2. 9. 2015

Herec Ladislav Potměšil, který 2. září oslaví sedmdesátiny, ztvárnil během své více než půl století dlouhé kariéry desítky filmových rolí. K těm nejznámějším patří major Maisner v komedii Byl jednou jeden polda či otec Horáček v muzikálu Discopříběh. Široké uplatnění našel také v divadle, zahrál si i v řadě seriálů (Hospoda, Zdivočelá země, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů).

Pražský rodák absolvoval v roce 1969 DAMU a získal angažmá v Realistickém (dnes Švandově) divadle, kde pak působil až do roku 1988. Poté hrál krátce v divadle S. K. Neumanna (dnes Divadle pod Palmovkou), Divadelní společnosti Josefa Dvořáka a v letech 1993 až 2007 byl členem souboru Divadla na Vinohradech.

Je podruhé ženatý, s herečkou Jaroslavou Brouskovou mají dva syny.

divadlo film herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šorejsová
Souhlasím, je to velký sympaťák ! Též přeji hodně zdravíčka a plno elánu !
Zdenka Jírová
Je to sympatický herec, naposledy jsem ho viděla v seriálu Cesty domů, kde ztvárnil velmi dobře jednu z hlavních postav. Přeji k narozeninám hodně síly k další tvůrčí práce.
Vladka Steinová
Pan Lad.Potměšil se mi moc líbil v Discopříběhu jako táta Horáček,kde byl filmovým otcem Rudolfu Hrušínskému nejmlad., v pohádce Nejkrásnější hádanka v roli krále i v dalších pohádkách, jako RumplCimprCampr,i ve filmech ze 60 a 70 let 20.st. (např. Hříšní lidé..). V nekonečných seriálech současné produkce, kde také tento výborný herec musel "zemřít", aby mohl naskočit do seriálu jiného, jeho kvality převýšil zájem komerční. Přeji p.Potměšilovi hodně zdraví do dalších let.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...