V Praze se bojuje
opět o Bílou Horu

V Praze se bojuje
opět o Bílou Horu

19. 9. 2015

Stovky vojáků z celé Evropy, dělostřelci a jezdci na koních se o víkendu sjíždí do Prahy, aby se účastnili největší rekonstrukce z období třicetileté války na našem území – bitvy na Bílé Hoře. Bělohorská pláň u obory Hvězda se tak v sobotu a v neděli odpoledne promění v obrovské bitevní pole. 

Diváci zhlédnou rekonstrukci historické události, která se v roce 1620 stala zlomem pro české země. Slovem bude tuto litou seč provázet oblíbený herec a moderátor Václav Vydra. 

Na akci bude připravené také dobové tržiště a doprovodný program pro děti i dospělé. Například střelba na terč, naučná stezka, pohled do života vojáků, vystoupení šermířů, dělostřelců a dalších. 

bitva naše tipy Praha rekonstrukce výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Dobrý den, na rekonstrukci bitvy na Bílé Hoře jsem byla s vnukem několikrát,vždy se nám vše moc líbilo. I ostatním divákům. Akce probíhá každoročně pod záštitou starosty Praha 6. Je dobré mladým připomínat naše dějiny,obzvláště tento tragický historický mezník, který dovedl naši zemi ke 300 leté nadvládě Habsburků.
Hana Rypáčková
Nejvíc to ovšem baví ti účinkující...Pro diváky není již vystoupení tak vzácné...Jsou na hradech, rekonstrukcích bitev a tvoří doprovodné programy při výročích měst.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...