O Františkových Lázních,
o mně a zralých modelkách

O Františkových Lázních,
o mně a zralých modelkách

2. 11. 2015

Františkovy Lázně se dají zařadit mezi světové lázně, díky svým stavebním řešením, architekturou a koncepcí zeleně. A tak, když procházíte zmíněnými lázněmi, máte pocit, že vás obklopují gotické nebo renesanční vily a paláce. Pokud znáte i historii Karlových Varů, Mariánských Lázní, Jáchymova, tak víte, že jsou to naše nejkrásnější západočeské lázně. Jsou krajem s bohatou historií, léčebnými prameny, úchvatnou přírodou a laskavými lidmi, ideální pro dovolenou a léčení. A vysoko na žebříčku jsou to právě Františkovy Lázně se svou rodinnou atmosférou.

V poetické rovině leží tichý a někdy i rušný svět žlutobílých lázeňských domů, pramenů a kolonád roztroušených v moři zelených parků, s tryskajícími vodotrysky, jež se staly chloubou lázní. Pestrých květin na záhonech vysázených, kam jen oko dohlédne a v záři sluncem zalitého nebe na jaře, v létě i na podzim. Že okouzlily i Goetha a jiné významné osobnosti, to vám nemusím připomínat. O tom jste tady někteří psali. Dnes se tu setkávají všichni, kdo chtějí alespoň na pár dní vysadit z hektického a někdy stereotypního rytmu každodenního života.

Ve Františkových Lázních nejsem poprvé, někdy před 20 lety jsem lázně dostala po operaci. Lázně jsou daleko od mého domova, ale staly se pro mne srdeční záležitostí. Nejezdím tam každým rokem, jednou za tři roky a mám tam soustu známých žen z mého oboru. Letos i vloni jsem je absolvovala po roce na tři týdny.

Jsem skromná, i když tak navenek nepůsobím, přirozená a na nic si nehraji. Doma nechodím ani ke kadeřnici, na kosmetiku, pedikůru, nevyhledávám masáže, a tak si za ušetřené peníze dopřeju trochu luxusu a nechám se opečovávat a hýčkat různými druhy procedůr, které nabízí lázeňská léčba. Železité a uhličité koupele, parafínové a rašelinové zábaly, masáže, nevynechám odborného terapeuta.

A to vám řeknu, to si teda užívám. Kromě toho ve volném čase brouzdám parkem, zastavím se v cukrárně, kavárně na kafíčko. Také tam bývá hodně koncertů, navštívím dvakrát za pobyt i divadlo. V letním kině bývají různé druhy kapel a večer si zajdu s dlouholetou kámarádkou na taneček.

Doma jezdím stále na kole, takže moje oblečení je poněkud sportovnějšího rázu, i když mám ráda romantcké oblečení, sice už asi nevhodné k mému věku. Ale proč ne? Každý se cítíme dobře v něčem jiném, co si myslíme, že vypadá dobře a sluší nám.

Tušila jsem, že na žádnou módní přehlídku nebudu vybrána, ale ve skrytu duše jsem si říkala, že se třeba štěstí usměje i na mne. Snad bych to pochopila, kdybych seděla na chvostu modelek, ale takto? Dle hlasování čtenářů mne to zaráží a udivuje. Jsem snad někomu tak nesympatická či jsou v tom jiné důvody? Měla bych si nechat sestřihnout vlasy, přibrat 20 kg, chodit shrbená? Nebo je to jen pro vyvolené? Snad se mýlím...

Proto jsem pořídila pár fotografií z Františkových Lázní, kde jsem po dobu tří týdnů za dámu, a módní přehlídka může začít. Domů se vracím opět jako venkovanka. Však posudte sami, jestli jsem ještě nedozralá modelka, nebo už značně přezrálá venkovanka. Co vy na to?

Jsou to jen fotky bez vizážistky, kadeřnice, kostymérky a bez retuše, ale video to není, milé dámy, takto mne fotografovala moje kamarádka. Ale za těch let, co se známe, už jí to celkem jde.

Hádanka: Kde se nachází toto krásné sousoší? Už někteří víte?

 

Poznámka redakce: Paní Várošová, při výběru modelek dáváme přednost dámám, které jsou z místa nebo z okolí konání přehlídky. Váš zájem registrujeme, jsme jím potěšeni a budeme na Vás myslet. Zájemkyň je opravdu hodně, a není v našich silách rychle vyhovět všem. Děkujeme za pochopení.

Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Onderková
Alenko,Františkovy Lázně,také moc milujeme,přesně jak píšeš jsou to nejlepší lázně,jaké známe s manželem.Moc Ti to sluší a každý se obléká tak,aby se dobře cítil.Ty ne,že vypadáš jako dáma,ale Ty jsi dáma.Jen tak dál.
Hana Rypáčková
Každý, kdo bude zvědavý na diskuse, se asi podiví !!!
Eva Riedel
Paní Aleno, absolutně nechápu jak jste došla k takovému názoru. Zřejmě se řídíte heslem "Podle sebe soudím tebe". Napadá mě ještě další " Kdo není s námi, je proti nám". Těch přísloví by se určitě v tomto případě našlo více. Tohle má být diskuse. Připomíná mi to spíš drůbežárnu. A už vůbec nechápu o co Vám vlastně jde?! Že bych snad uhodila hřebíček na hlavu?! Máte ale pravdu v tom, že zabývat se takovými lidmi jako jste Vy, je opravdu ztráta času. Ale jedno Vám jde skvěle - překrucovat skutečnost věcí ku prospěchu svému, to se musí nechat. A pro všechny ostatní, kteří mi psali podobné milé vzkazy, bych doporučila - zameťte si laskavě před vlastním prahem. Já se kvůli "takovéhle banální věci" nenechám od nikoho urážet a ponižovat a nemíním se nadále snižovat na tuto úroveň. Čeho je moc, toho je příliš. TEČKA!
Alena Várošová
Paní Evo,přečtěte si pozorně co jste psala 9.11.2015 v 1143.05 já Vám odpověděla tentýž den v 16..20.22.tam je odpověď na slovo vyvolené,třeba to pochopíte. Z Vás vyzařuje jenom zloba,nic pozitivního. Nehodlám komunikovat ze zlými a jednoduchými lidmi. je to ztráta času..
Eva Riedel
Jak jsem již jednou psala, je to diskuse opravdu o ničem a zcela zbytečná, protože jak ze všeho vyplývá, vyjádřit zde svůj názor, který je bohužel odlišný od většiny, je také zcela zbytečné. Ještě přemýšlím o tom výrazu "Vyvolení", který použila také paní Alena, koho tím vlastně myslela? A opravdu nevím, co bych měla závidět, třeba mi někdo poradí. Chtěla bych ale ještě jednou na tomto místě zdůraznit, že v tomto duchu, jak píšete, jsem já moje příspěvky nezačala, také pouze reaguji a nenechám se ani já všechno líbit. Což je v mém případě asi nepřípustné?! Tak si snad napíšeme někdy jindy a na jiné téma :o)
Libuše Křapová
Pro paní Riedel 1. Nepíšete, neposuzujte gramatiku jiných. Sama jste ji zde ještě nepředvedla 2. Prokažte své zdravé sebevědomí tím, že nebudete srážet sebevědomí druhých 3. Jen tímhle jediným příspěvkem jste dokázala, že závidět dokážete 4.Proč se nepochlubíte svými modely? Mně osobně se paní A.V. líbí. Jde opravdu jen o úhel pohledu nebo snaha někoho zdupat? 5. Pokud někdo nemá nějakou potřebu, nepotřebuje to ani zdůrazňovat 6. Tímto jediným příspěvkem jste dokázala, že sama nad věcí být nedokážete. Nevím, kdo se pod tímhle jménem a za tímto příspěvkem skrývá. Proběhlo zde už spousta žabomyších válek a mám pocit, že někomu velice vadí, že nepokračují dál. Proto jsem jen napsala svůj názor a podivení nad příspěvkem paní Riedel. Dámy a pánové, prosím, nepokračujme ve stejném duchu. Jednomu se líbí to, druhému ono. Jeden má touhu zúčastnit se módní přehlídky, druhému to připadá směšné. Kdybychom byli všichni stejní, byla by na světě nuda. Ale snad nemusíme být na sebe zlí.
Eva Riedel
Paní Doušková, máte pravdu, už by to stačilo. Ale možná si přečtěte nejprve příspěvek paní Várošové určený mé osobě, (9.11.2015 16:20:22), tam se dočtete, kdo první použil takové výrazy, já se v tomto případě také pouze bráním, nebo snad na to já nemám právo? A nevím, kdo je zde závistivcem? A kdo jste Vy, že víte já nejsem opravdová žena?! Takže opravdová žena se chová jako paní Alena?
Libor Farský
Milé dámy, myslete také trochu na nás – na mužské diváky i pouhé čtenáře i60. Pohled na půvabné ženy je pro mužské oči vždy potěšením. A to bez ohledu na vaši motivaci či nějaké palcování!
Eva Riedel
Paní Aleno, chtěla bych dodat pouze několik vět: 1.kondice gramatiky by Vám také neuškodila 2. sebevědomí je sice hezká věc, ale musí to být zdravé sebevědomí 3. závist je ošklivá vlastnost, kterou já díky bohu nemám, v tomto případě ani není co závidět 4. s těmito modely bych se ani moc nechlubila, směšná jste v tomto případě spíše Vy 5. dělat si soukromé módní přehlídky nemám zapotřebí 6. už by bylo opravdu na čase, aby jste dokázala , že jste opravdu nad věcí, zatím ale stále potvrzujete opak :o)
Alena Várošová
Oprava ani s fotkami.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...