Fotoreportáž: Dubnové proměny
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Dubnové proměny

14. 4. 2016

Duben je měsíc bláznivý, začíná aprílem a to všichni víme, že je den na různé taškařice, kanadské žertíky a různé vylomeniny. Přiznám se, že jsem aprílovým žertíkům nikdy moc neholdovala. Ne, že bych byla nějaký morous, ale prostě je to tak.

Duben sám o sobě s námi taky umí pěkně laškovat. Sluníčko a jarní počasí klidně během chvilky vystřídá třeba chumelenice. Ale to je přece v pořádku, duben na to má prostě právo. Když se však pozorně rozhlédnete při procházce, zjistíte, že duben je měsíc proměn.

Kde včera ještě byly holé větvičky keřů, se dnes zelenají první lístky, na stráni rozkvetla první trnka, sasanky vystrčily své hlavičky, ty bílé následují vzápětí žluté. A co teprve ptačí říše. Ze všech stran se hlasí pěvci s nádherným repertoárem.

Na hnízdištích začínají hnízdit labutě, zatímco žáby se pilně páří, aby za měsíc začaly klást svá vajíčka. Příroda se probouzí.
A pak příletí čápi. Sláva! Prázdná hnízda, umně postavená, přečkají roky, přivítají své stálé obyvatele. Trochu je poopraví, tu přiloží větvičku, tu ucpou díru trsem suché trávy a může se bydlet. Ouha! Ale co když se do hnízda nastěhuje drzý uchvatitel a ty domácí tam nechce za žádnou cenu pustit. Jak to dopadne, to vám zatím neřeknu – možná až za pár dní.

Pojďte se podívat, máte-li chuť, na dubnové proměny zachycené mým fotoaparátem.

fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Krásná krása, jiná slova jsem nenašla...Díky *****
Jaroslava Handlová
Elenko, nádherné snímky po všech stránkách. Těším se na další čápy i jinou zvířenu a květenu.
Elena Valeriánová
Děkuji za pochvalu, ale jsem jen amatérská fotografka. Je to můj koníček. Jsem ráda, že se Vám líbí moje labuť v kalendáři. O čápech jsem psala vloni Jarní fotopříběh: Doma na staré pekárně. Ale chodím je fotit a pozorovat skoro denně, takže jistě něco ještě vytvořím. Většinou fotím ultrazoomem Sony Cybershot hx100v. Mám i zrcadlovku, ale tu tak často sebou nenosím.
Dagmar Králová
Krásné a ostré snímky školené fotografky. Díky za potěšení z krásných záběrů. Vaše labuť na letošním kalendáři i60-ky naštěstí nemá evidenční číslo na krku ;-) Čapí rodinka asi bude opravdu chtít samostatnou fotogalerii, aby snímky nebyly zamíchané mezi ostatní proměny. Zajímalo by nás jaký fotoaparát a objektivy nejčastěji používáte. Díky za odpověď.
Alena Várošová
Eleno,právem patříte mezi ty nej,nej jste úžasná reportérka a ještě skvělejší fotografka.
Alena Tollarová
Kdo umí, ten umí. Hezké pokoukáníčko, Eleno.
Elena Valeriánová
Všem Vám moc děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že se Vám fotky líbí. Ale škoda, že jsem ještě den - dva nepočkala. Budu muset udělat čapí galerii. Nebudete věřit, ale dnes mi čápi připravili pěkné překvápko. Pokud moje fotky někomu spravili náladu, tak mě to těší dvojnásob. Ivanko i pro mne jsou Odrazy tou nejmilejší. Jani, na Tebe jsem myslela, když jsem vkládala zlatohorské žáby.
Zdenka Jírová
Moc hezké fotky.
Libor Farský
Tradičně nádherné fotky s bezvadnými texty. Usmívám se pod fousy a děkuji Ti, Elenko. *****
ivana kosťunová
Hezké fotky a málo platné- dobré popisky udělají své. Pro mě nejlepší Odrazy

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.