Můj zážitek roku
FOTO: Helena Votíková

Můj zážitek roku

4. 12. 2022

Dovolená. Obyčejné slovo, které může skrývat možné i nemožné zážitky. Letošní dovolenou jsem opět strávila v Turecku – letovisko Alanya. Myslím, že naposledy. Navštívila jsem poslední místa, která jsem v předchozích letech nestihla.

Konečně jsem se dostala k neonu „ I like Alanya“ nad městem a měla překrásný rozhled. Ale zážitek, o kterém chci psát je úplně z jiné soudku. Zaplatila jsem, a na dovolenou jsem jela vybavena voucherem. Naplní se mi můj sen, nebo nenaplní? Tak hezky postupně.

Minibusík posbíral několik stejně střelených jedinců a vyrazili jsme. Kousek od Alanye je totiž delfinárium a tam jsme se vypravili na plavání s delfíny. Po příjezdu si nás převzala pracovnice delfinária, navlékla nás do plovacích vest a dala školení. Všechny šperky sundat, delfínů se nedotýkat, nedělat prudké pohyby a poslouchat trenéry. A pozor… tady mě poprvé přejela husina po těle – pokud je mezi vámi těhotná, tak ať vůbec do vody neleze, delfín to pozná a nebude s ní spolupracovat. Vybaveni informacemi jsme po skupinkách šesti lidí vyrazili k bazénkům. Šupli nás do vody a my jsme se jako špunty houpali ve vodě, delfín kroužil kolem nás, asi si načítal, koho prvního plácne ocasem.

A pak to přišlo: delfíní polibek na uvítanou, taneček s delfínem, a jízda kolem bazénu, kdy si delfín lehne na záda, vy ho chytnete za ploutve a on obkrouží ve svižném tempu bazén. Na rozloučenou pak ode mě dostal rybičku. Byl to neskutečný, i když krátký zážitek. Cestou zpět do převlékárny se mi pěkně klepaly nohy a mluvit jsem nemohla vůbec. Pod dojmem tohoto zážitku, jsem neměla daleko k slzám. Jsem moc ráda, že jsem si mohla tento zážitek dopřát, na ten se nezapomene.                                                                                                                                                                   

Fotku mám jen jednu, ty od profesionála stály jak půlka voucheru, a tak jsem si je odpustila.

 

cestování Zážitek roku 2022
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Votíková
Hanko pamatuju, tenkrát jsme chtěli jít s dětmi, ale onemocněly, tak jsem na delfínech byla s tchánem. Seděli jsme nějak nízko a byli jsme i přes tu plachtu co nám dali hodně mokří.
zdenka štruncová
delfiny ma snad každy rad.Odvaha.Byla jsem v Americe Sea World mořsky svět,u delfinu zrovna velka rekonstrukce,zato kosatky co předvedly neuvěřitelne.
Hana Polednová
Helčo, krásný zážitek na celý život. Mám ráda delfíny a také by se mi to moc líbilo. Když byla dcera malá, byla jsem s ní na nějaké delfínní show v Praze, myslím, že to bylo na Štvanici, nepamatuje si někdo? Je to tak dlouho, že si nevybavuji podrobnosti, ale mám na to hezké vzpomínky.
Soňa Prachfeldová
Helenko, tak to je nezapomenutelný zážitek, asi bych měla strach.
Dana Puchalská
Helo, to je nádhera. Já plavu ráda a prý velmi dobře. Mezi delfíny by mi bylo určitě dobře.
Daniela Řeřichová
Helo, to musel být opravdu nezapomenutelný zážitek. Líbí se mi filmy o delfínech, viděla jsem i všelijaká show, ale nedovedu si představit být v jejich blízkosti jako ty. :-)
Naděžda Špásová
No Helo, tomu opravdu říkám zážitek roku. Vzhledem k mému plaveckému umění bych tohle nedala. :-)
Alena Tollarová
To byl určitě parádní zážitek!
Helena Votíková
Jano, v okamžiku kdy se vynořil a držela jsem ho za ploutve, jsem měla totálně vypnuto. Vím jen, že jsem se strašně moc chtěla přitulit, víc se dotýkat. Ale to nás varovali, lekl by se hodil hlavou a byl by malér. Chtělo by to více času, více se navzájem vnímat.
Helenka Vambleki
Parádní zážitek!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.