Senioři v Jižních Čechách
Všechny fotografie: Hana Práglová

Senioři v Jižních Čechách

29. 6. 2023

V neděli 11. června 2023 v 10 hodin bylo před naší radnici opět rušno. Téměř 50 seniorů se rozhodlo, že opět budou cestovat. Tentokrát naše cesta vedla do Jižních Ćech. Náš cíl byl hotel Fontána v Hrdonově na Lipně.

Cestou jsme se zastavili v Jindřichově Hradci, kde jsem si “sáhli“ na poledník. Nenápadný pruh z dlažebních kostek na první pohled není nic zvláštního, přesto je spoustu let jednou z největších jindřichohradeckých atrakcí. Podle legendy si při jeho překročení máte něco přát a přání se vám splní.

Další zajímavostí tohoto města je unikátní aqua show, která je druhá svého druhu v Evropě. Je spuštěna každý den vždy v celou hodinu. Kombinace světelných efektů, videoprojekce a obrazců za pomoci padající vody poskytuje nádhernou podívanou.

Během pobytu s polopenzí jsme denně dělali celodenní výlety. Prohlédli jsme si zajímavý zámek Dub v Dubu u Prachatic. Ten vlastní a opravují současní majitelé, baronka Jana-Marie di Battaglia s manželem Jaroslavem di Battaglia. Paní baronka, která se se všemi osobně přivítala, nás rovněž zámkem provázela.

Rovněž  jsme navštívili zámek Kratochvíle, zámek Hluboká, jadernou elektrárnu Temelín, klášter ve Vyšším Brodě, kostel v Kájově, byli jsme i na Stezce korunami stromů Lipno. Toto je celorepublikový unikát a první stezka svého druhu v České republice a je unikátním doplněním Lipna.

Pochopitelně jsme se projeli i lodí po Lipně. Večer před odjezdem jsme si mohli zazpívat i zatančit při živé hudbě. Cestou domů jsme se zastavili v krásné Třeboni, městu rybníků.

Každá zastávka, každý zájezd měl něco zajímavého do sebe. Domů jsme se vrátili velmi unavení, ale nesmírně spokojeni.

Všem, kteří rádi cestují a poznávají něco nového, můžeme tento pobyt jenom doporučit.

 

aktivní senioři cestování Jižní Čechy města a obce
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Moc hezký týden. Díky za sdílení krásnÿch míst.
Dana Kolářová
Pěkné. Nápadů ať ti neubývá, Hani.
Marie Kokotková
Milá Hanko,napsala jsi to senzačně.Dovolená byla nádherná a všechno,co jsi napsala jsem zažila s ostatními.Já jen doufám,že ještě zažiju hodně takových krásných dovolených s našimi důchodci.Přestože jsem už byla v Jižních Čechách ráda jsem si znovu prošla známá místa.Díky.
Soňa Prachfeldová
Hanko krásně jsi váš týdenní pobyt vylíčila. Jako bych byla s vámi. Jižní Čechy je nádherný kout naší země. Tvoji senioři byli jistě nadmíru spokojeni. Aby ne, když mají takovou šéfku.
Hana Práglová
Heli, i pro mne je potěšením všem, kteří z příspěvků mají lidé radost.
Helenka Vambleki
Hanko, pěkně jsi to popsala. Já dostávala fotky od tebe po celou dobu pobytu a házela je k nám na Rajče seniorklubu, tak jsem byla v duchu s vámi, ale už můžu jen závidět, tohle chození po památkách bych už nezvládla a jsou to místa, kde jsem nikdy nebyla, tak o to víc jsem ráda, že mohu cestovat na tvých povedených fotkách :-)
Marie Novotná
Je to nádhera,tolik výletů a mnoho poznání v jednom týdnu. Vím,že všechno bohumínské výletování má hodně poznávacích akcí a je to s vámi super. Tohle je jeden z mnoha,který se moc povedl. Povedlo se ti výlety hezky nafotit.
Jarmila Komberec Jakubcová
Hani moc hezké fotky a zajímavé vyprávění.
Daniela Řeřichová
Hezké putování. Navštívili jste opravdu klenoty jižních Čech.
Dana Puchalská
Hani.Krásné výlety a krásně zdokumentováno,co si přát víc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.