Spi, Medvídku, spi,...
FOTO: Ilona Erika Kolář

Spi, Medvídku, spi,...

9. 7. 2023

Naše kočičí zlatíčko Medvídek odešel za duhový most. Trápení začalo koncem dubna, když z nevinného pokašlávání a kýchání se vyklubala nejdříve alergie, následně v krku polyp a z polypu karcinom, který se začal agresívně šířit v celé tlamce. Nepomohla ani operace, pouze Medvídkovi prodloužila  život o měsíc a  my čekali  na zázrak, který nepřicházel. Těšila jsem se, že letos od května budeme i Meďánkem  jezdit na zahradu, kde máme nový domek a kde bychom polovinu měsíce bydleli, poněvadž pracuji už na půl úvazku, ale osud rozhodl jinak. Od poloviny června se potvrdil Medvídkův velmi vážný stav a my jsme se museli smířit s krutou realitou. Stav se bude zhoršovat. Dnes ráno jsme museli učinit jedno z nejhorších rozhodnutí v našem životě. Kočička od včerejška přestala úplně jíst a pít, nemohla polykat, byla apatická, nechtěla vylézt ze skříně, takže jsme se rozhodli pro eutanázii. Odvezli jsme ji pak zabalenou v dece se žlutou chlupatou myškou a kytičkou z heřmánku, ke kterému ráda čichala, do kanceláře Kremace zvířat  a urničku vysypeme v rozáriu pod menhirek, kde dříve jako venkovní kočička ráda odpočívala. Společnost jí bude dělat socha Venuše Mélské a růže, z kterých uždibovala na jaře konečky. Zapálili jsme za Medvídka svíčku, brečíme a čekáme, až bolest přebolí.

img-5433-3.jpg

Kdo nezná Medvídka (v srpnu by slavila páté narozeniny), dole jsou odkazy na články, kde jsem psala, jak se z divoké kočičky stal domácí milovaný mazlíček.

 

 

https://www.i60.cz/clanek/detail/26123/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-1-cast-aneb-medvidek-se-predstavuje

https://www.i60.cz/clanek/detail/26637/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-2-cast-aneb-proc-jsme-museli-nechat-cipovat-medvidka

https://www.i60.cz/clanek/detail/26657/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-3-cast-aneb-jak-se-medvidek-naucil-prochazet-dvirky

https://www.i60.cz/clanek/detail/26707/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-4-cast-aneb-spokojena-kocicka

 

 

 

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Je to smutné, ale všechno se musí člověk naučit, vítat se s láskami i se s nimi loučit...
Alena Velková
Je to moc smutné.
Eva Mužíková
Ilono, tato zpráva s mým srdcem plným lásky ke zvířátkům pořádně zacloumala. Tolik péče jste Medvídkovi dali, přesto osud rozhodl jinak. je mi to moc a moc líto, cítím s Tebou.. Bertice
Libuše Heulerová
Ilčo, je mně to hrozně líto....Medvídka znám z fotek a článků...bude chybět, ale už je v kočičím nebíčku a je mu dobře.
Jarmila Komberec Jakubcová
Ilonko dnes jsem si přečetla článek o tom, že do kočičího nebíčka odešla Medvídek. Pamatuji jak jsi v době covidu o ní starala. Byla ještě hodně mladá a je to moc smutné. Mně už odešly tři kočičky a mám už jen kocourka Piškota, který je kočičí senior. Má už 16 let, zoubky mu pomalu odchází, ale chci aby měl co nejhezčí zbytek svého života.
Hana Polednová
Ilono, je mi to moc líto, vím, jak si Medvídka milovala.
Jana Šenbergerová
Z té vaší krásné zahrádky se mu určitě moc nechtělo, ale v té rajské mu bude také dobře a vy tam s ním můžete být ve vzpomínkách. Je přece "lépe poznat a ztratit, než nepoznat nikdy".
Naděžda Špásová
Ilono, chápu smutek po Medvídkovi. Už ho nic netrápí. Bolest má překrývat radost, což by mohl splnit další Medvídek.
Irena Mertová
To je mi moc líto...
Jan Zelenka
Je mi to líto i za vás. Těch zvířecích úmrtí je nyní nějak moc. Dělám co se dá, abych si moji psí babičku ještě nějaký čas užil. je ale nemocná, mám, obavy. Vaše články jsem četl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.