Jablečné omelety aneb skvělá podzimní rychlovka
Ilustrační foto: Ingimage

Jablečné omelety aneb skvělá podzimní rychlovka

15. 10. 2021

A je tu zase podzim. Čas sklizně ovoce i zeleniny na zimní uskladnění. Dny se krátí, času se nedostává, jablíčka padají, zdlouhavé vaření zdržuje o nákupech nemluvě? Vyzkoušejte recept na bleskovou snídani či večeři.

Ingredience 
6 jablek
150 g hrubé mouky
4 vejce
500 ml mléka
olej

Postup
Na hrubém struhadle nastrouháme dvě oloupaná jablka. V míse rozšleháme vejce, přidáme mléko, postupně mouku. Do hladkého těsta vmícháme jablka. Osmažené omelety klademe na ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Ostatní jablka nakrájíme na tenké plátky, položíme na polovinu a palačinku přeložíme. Přelijeme rozředěnou marmeládou, případně ozdobíme šlehačkou či jogurtem. 
A je to mňamka!

Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Jj, rok se s dalším rokem sešel a bude zase repete, udělám s vnučkami i ty lívanečky s jablky a oves. vločkami. Díky ;-)) .
Alena Várošová
Dělám je taky paní Dano,ale nic neodměřuji,dávám ingredience odhadem a vždy se podaří.Jsou jemné a z těch jablíček nadýchané. Dávám jen dvě jablka,asi záleží jak jsou velké. Inspirovala jste mě,zítra budou k obědu s domácí višňovou marmeládou.
Dana Kolářová
Alenko, Soňo, rok se s rokem sešel a tak i letos přeji dobrou chuť vám i všem čtenářům.
Soňa Prachfeldová
Už si opisuji a zkusím, nám se jablíčka dost kazí, tak z nich dělám na odštavňovači čerstvou šťávu , kam se hrabe kupovaný džus.
Alena Vávrová
Nebudeš věřit, Dano, mě už chuťově naladily tuhle ty lívance. Jablek mám letos dost, tak jsem si udělala jablkové lívanečky. Ještě tam přidávám podrcené ovesné vločky. Sypu skořic. cukrem, zdobím lžičkou zakysanky ;-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.