Moje vernisáž fotografií: 
Naše zahrada od dubna do října

Moje vernisáž fotografií:
Naše zahrada od dubna do října

20. 10. 2014

Někde jsem uvedl, že nejsem žádný písmák a že spíš než slovem, budu přispívat fotografiemi. Přiznávám, moc se mi to zatím nedaří, spíše naopak. Tak to zkusím napravit.

Když jsem se seznámil s nynější manželkou a nastěhoval se k ní do rodinného domku - zahrada nic moc, jen trávník, několik jehličnanů, pár neudržovaných ovocných stromů, a na svahu u branky něco jako skalka - pár kamenů a polštářovek. S partnerkou jsme si rozuměli, a protože se změnilo klima v domě, začalo se díky jejím nápadům měnit i okolí domu. Zastřešili jsme terasu, na zábradlí do truhlíků vysadili muškáty, lobelky, vitálky, a postavili krb pro pohodové večerní posezení.

Abychom se přes den nenudili a večer měli na co s pýchou shlížet, vybudovali jsme skalku, vřesoviště, kde v hortenzii přebývá rosnička stromová, a naši chloubu – jezírko, ve kterém se prohánějí karásci. Na jejich dovádění dohlíží strážce majáku -  skokan hnědý a ve vřesovišti na pařezu laškují ještěrky.

Zahrada je manželčinou velkou láskou, zvlášť rododendrony a azalky. Už jich má 23, od velkokvětých po miniaturní skalkové. Letos se dala do přestavby a rozšíření skalky, jak ukazuje poslední foto. A já se těším s foťákem na příští jaro.

Tak tedy vítejte na prohlídce naší zahrady.

 

Foto: Radovan Cakl



vernisáž
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Karlík
hezké foto
Radovan Cakl
Děkujeme všem přispěvatelkám do diskuze za slova chvály a uznání. Protože bydlíme u cesty, tak na chválu kolemjdoucích jsme zvyklí, ale že tolik krásných příspěvků se sejde na i60, to manželka i slzu dojetí uronila. Tak ještě jednou DĚKUJEME.
Olga Štolbová
Radku a Jitko, máte můj obrovský hlubokosklon a obdiv, ta práce a nebojím se říct dřina, je vidět. A také láska a vkus - gratuluju. ***********
Jaroslava Handlová
To je parádní pastva pro oči - nádherné záběry a dovedu si představit tu hromadu práce s udržováním takové zahrady. Ale snad úplně cítím, jak mezi tou květenou také relaxujete a vůbec se nedivím těm živočichům, že tam rádi přebývají.
Marie Bartošová
Skalka a alpinky byla moje celoživotní vášeň, myslím že dovedu ocenit ten veliký kus práce, který jste své zahradě dali a stále dáváte. To se to pak fotí skoro samo! Krásné.
Milada Salajková
Moc krásné to máte. Jako Hrubínova Květuščina zahrádka. Oko potěší, srdce pohladí.
Eva Balúchová
Pokud jste na tu práci sami dva,tak klobouk dolů.Nádhera! Dům i zahrada.
Alena Smrtová
Zahrada je nádherná a jezírko též. Také se ráda starám o kytičky. Budu muset Jitku navštívit a získat od ní rady jak některé květiny pěstovat. Blahopřeji k nádherné zahradě.
Marie Magdalena Klosová
Je to krásné a obdivuhodné.Já bych to nikdy nedokázala,tak alespoň hodně chválím.
Růžena Antlová
óóó to je nádhera jako v pohádce !!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...