Švestkový kečup

Švestkový kečup

15. 6. 2015

Vážení, tento recept na švestkový kečup mám vyzkoušený, je skvělý!

Na 4 skleničky o obsahu 150 ml budete potřebovat. 1 kg odpeckovaných čerstvých švestek, 60 – 100 ml jablečného octa, 60 g třtinového cukru, 2 stroužky česneku, čajovou lžičku mleté skořice, ½ lžičky perníkového koření, špetku kajenského pepře.

Švestky nakrájejte na kousky a zalijte 200 ml vody a jablečným octem, přidejte cukr, koření a rozmačkaný česnek. Přiveďte k varu a duste 20 minut – do rozvaření. Směs rozmixujte a ještě propasírujte přes sítko. Propasírovanou směs pak vraťte na plotnu a přiveďte k varu, horké plňte do nahřátých šroubovacích skleniček. Uzavřete, na chvíli obraťte dnem vzhůru. Podávejte stejně jako klasický kečup z rajčat.

Můj tip: pokud chcete mít kečup ostřejší, přidejte před pasírováním do směsi jemně nastrouhaný čerstvý zázvor.

Já jsem kečup po rozmixování nepasírovala a vůbec to nevadilo. Kečup byl jemný a hlavně dobrý. Jedna dávka prostě nestačí.

Ať se Vám podaří!

 


recepty
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

21%

Nikdy, maso nejím

20%